onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Netflix Takipçileri Buraya! En İyi 5 Netflix Orjinal Bilim-Kurgu Dizileri (2018)

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Netflix Takipçileri Buraya! En İyi 5 Netflix Orjinal Bilim-Kurgu Dizileri (2018)

caldef
16.07.2018 - 02:21

2016 yılından beri Türkiye'de hizmet veren Netflix gün geçtikçe yapımlarıyla ilgi toplamaya devam ediyor. Artan bu ilgi sebebiyle ülkemizde yabancı dizilerde en çok dikkat çeken türlerden biri bilim-kurgu şüphesiz. Karşınızda sizin için derlediğimiz Netflix'in en iyi 5  bilim-kurgu yapımı!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Stranger Things (2 Sezon, 17 Bölüm)

1. Stranger Things (2 Sezon, 17 Bölüm)

Bugüne kadar yapılmış en iyi Netflix dizilerinden biri olarak gösterilen Stranger Things; Will adında 12 yaşında hayat dolu bir çocuğun, bir anda ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Farklı kollardan aramalar başlatılmasına rağmen, Will’in kayboluşuyla ilgili belirgin bir iz bulunamıyor. Fakat tam arama ekipleri vazgeçtiği sırada gizemli bir kız ortaya çıkıyor ve olaylar tamamıyla farklı bir boyut kazanıyor. Will gibi bir anda ortadan kaybolan ve yıllar sonra geri dönen bu kız, küçük çocuğun bulunabilmesi için bir umut ışığı haline geliyor. Ancak daha sonra devlet eliyle yapılan gizli deneylerden korkutucu doğaüstü güçlere uzanan bu gizem dolu hikaye, git gide daha da karmaşık bir hal alıyor. Matt Duffer ve Ross Duffer tarafından meydana getirilen bu yapım, türünün de en başarılı örneklerinden bir tanesi olarak gösteriliyor.

2. Black Mirror (4 Sezon, 19 Bölüm)

2. Black Mirror (4 Sezon, 19 Bölüm)

Black Mirror, 2011 yılında sessiz sedasız başladı yayın hayatına. Aslında bu kadar sansasyonel bir dizi nasıl bu kadar az ses getirdi, anlamak güç. Ancak daha çok tanınmaya başladığında, kendine kemik bir kitle edindi. Bu yayılmayla birlikte, distopik kurgu sevenlerin de bir numarası haline geldi.

Diziyi bilenler biliyor, ama bilmeyenler için kısaca biraz anlatalım. Black Mirror, her bölümün senaryosunun -çoğunlukla- farklı kalemlerden çıktığı ve yönetmen koltuğunda farklı insanların oturduğu distopik bir kurgu. Distopya deyince aklınıza uzak gelecek ya da bugünkü dünyadan keskin farklılıklar gelmesin. Black Mirror, belki de beş sene sonra görmemizin çok muhtemel olduğu şeyleri anlatıyor. Ancak bu değişiklikleri sadece teknolojiyle sınırlamak da yanlış olur. Çoğu bölümde teknolojik gelişmelerle birlikte ahlaki değerlere değiniyor olsa da, bazı bölümler tamamen ahlaki ikilemler üzerine kurulu oluyor.

3. Altered Carbon (1 Sezon, 10 Bölüm)

3. Altered Carbon (1 Sezon, 10 Bölüm)

Eğer ölümsüzlük bulunsaydı, bu nasıl mümkün olabilirdi? Kısa süre önce Netflix’de ilk sezonu yayınlanan yeni dizi Altered Carbon, tam da bu konuya odaklanıyor. Gelecekte beden ölümlerini ortadan kaldıracak bir teknoloji bulunur. Beynimizdeki tüm verileri bir diske aktararak beynimiz dahil bedenimizde oluşacak tüm zararları etkisiz hale getiren teknoloji, bedenler arası gezinmeye olanak tanıyor.Boynumuzun arkasında bulunan bu diskleri koruduğumuz sürece sürekli yeniden hayata dönme şansı yakaladığımız dizi, yüksek bütçesini bütünüyle ütopik bir dünya kurmak için harcamış. Altered Carbon’un bütçesi, Game of Thrones’un ilk 3 sezonundan daha fazla. Bu da bir hayli yüksek bir bedele denk geldiğini gösteriyor. Dizide anlatılan evrende boynumuzun arkasında yer alan diskleri koruduğumuz sürece ölümsüz olabiliyoruz. Ayrıca eğer çok ama çok zenginseniz, kendinizi gökyüzünde tuttuğunuz uydulara yedekleyebiliyorsunuz. Dizi ölümsüzlüğün güzel bir şey olmasının yanında, böyle bir şeyin olması sonucunda oluşacak olayları anlatıyor.

4. Jessica Jones (2 Sezon, 26 Bölüm)

4. Jessica Jones (2 Sezon, 26 Bölüm)

Çizgi roman severlerin vazgeçilmezi Marvel ve Netflix’in ortak yapımları oldukça dikkat çekici. Daredevil başta olmak üzere Netflix ve Marvel’ın ortak yapımları oldukça başarılı ve büyük bir fan kitlesine sahip. Dizinin yönetmenliğini birçok yönetmen birlikte paylaşırken senaristi Brian Bendis’tir. Ana karakterimiz Jessica Jones ise Krysten Ritter tarafından hayat geçirilmektedir. Süper kahramanımız Jessica Jones, New York’ta kendi halinde özel dedektiflik yaparken geçmişi ve başına gelenler onu takip eder. Jessica Jones ise karşısındaki kötülükle savaşırken içinde sakladığı yetenekler bir bir yüz üstüne çıkacaktır. Kadrodaki bir başka isim ise kötü adam Killgrave olarak karşımıza çıkacak olan, Doctor Who adlı diziden yakından tanıdığımız David Tennant. David Tennant ayrıca Doctor Who evreninden Marvel evrenine geçen dördüncü oyuncu. Christopher Eccleston, Jenna Coleman ve Karen Gillan’ı daha önce Marvel yapımlarında izlemiştik.

Dizinin ilk sezonu, Netflix Originals dizilerinin yayınlanış biçimine uyarak 20 Kasım 2015’te on üç bölüm olarak yayınlandı. İkinci sezonun da on üç bölüm olacağını açıklayan yayıncılar tarih hakkında henüz bir bilgi vermediler.

5. Dark (1 Sezon, 10 Bölüm)

5. Dark (1 Sezon, 10 Bölüm)

Dark’ın çıkış noktası otuz üç yıl döngüsünden geliyor. Bir yıl 365 gün olduğu için normalde yıllar arasında senkron oluşmazken 33 yılda bir Güneş, Dünya, gezegenler ve yıldızların konumu tamamen aynı oluyor. Buradan hareketle dizide  33 yılda bir aynı yılı yaşadığımız söyleniyor. Ayrıca Nietzsche’nin Bengi Dönüş teorisinden de yararlanılmış. Teoriye göre insan birbirini tekrar eden bir döngüde bütün bir hayatı yaşıyor. Diyaloglarda şahit olduğumuz ‘’Özgür irade var mı yoksa hepimiz uzay ve zamanın birer kölesi miyiz?’’ gibi düşündürücü sorular dizinin hikayesini etkileyici bir bilim-kurgu seviyesine çekmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın