Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Öğle Yemeği Arasında Yaptığın, Sağlığını Tehdit Eden Hataları Biliyor musun?

Öğle Yemeği Arasında Yaptığın, Sağlığını Tehdit Eden Hataları Biliyor musun?

Çoğumuz tüm günümüzü dışarıda geçiriyoruz ve öğle yemeğini basit şekillerde geçiştiriyoruz. Ofise dışarıdan söylenen yemekler ve yemek yemek için ayı bir masa kullanmamak sağlığı tehdit eden durumlar arasında. Her ne kadar yoğun bir iş temposuna sahip olsan da beslenmene dikkat etmen önem sıralamanda ilk sırada olmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Yemeğini her gün dışarıda yemen.

Avrupa Klinik Beslenme Dergisi, restoranlar ve fast food yemeklerinin evde yapılan yemeklerden çok daha fazla kalori, doymuş yağ ve tuz içerdiğini gösterdi.

2. Yemeğini çalışma masanda yemen.

Öğle yemeğini çalışma masana getirmek, aslında beklenenden fazla yemeni sağlayabilir. Bristol Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, masandaki yemeğin öğle tatili sırasında tüketilen yiyecek miktarını artırabileceğini gösterdi. Bunun nedeni, yemek yediğin sırada dikkatinin dağılıp ne kadar tükettiğini fark etmemen olarak gösteriliyor.

3. Yemek yerken telefonla ilgilenmen.

Masanın üzerinde yemek yemene benzer bir şekilde, telefonunla ilgilenmen de yemeği ne kadar yediğine dikkat etmemene neden olur. Bu da aşırı yorulmaya yol açar. Öğle yemeğin sırasında tüm teknolojik ürünlerinden bir miktar kopmayı dene ve aşırı yorulmayı önlemek için yemeğine odaklan.

4. Hiç sebze yememen.

4. Hiç sebze yememen.

Ispanak ve lahana gibi yapraklı yeşillikler lif (sindirim düzenliliğiniz için gerekli), vitamin C (genç görünümlü ciltler için yararlıdır) ve antioksidanlar gibi besin maddeleriyle doludur. Evde yeşilliklerle dolu bir yemek ya da salata yapmayı deneyebilirsin.

5. Salatanda sağlıksız soslar kullanman.

Birçok sos, normalde sağlıklı olan salatanı mahvedebilen inflamatuar soya yağı ve sodyum ile doludur.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Öğle yemeğini çok erken ya da çok geç yemen.

Eğer çok erken yersen, vardiyanın bitimine kadar tekrar bir şeyler yemek zorunda kalabilirsin ve bu da ofis atıştırmalıklarını yiyerek daha fazla gereksiz kalori alman demektir. Bununla birlikte, öğle yemeğini yemek için açlıktan ölene kadar beklersen, vücuduna gerekli olandan daha fazlasını yiyebilirsin.

7. Sandviçlerinde beyaz ekmek kullanman.

7. Sandviçlerinde beyaz ekmek kullanman.

Yemeklerini evde yapıp ofise götürmen çok güzel fakat yapmışken en sağlıklısını yapmalısın. Beyaz ekmek, her zaman aç tutarak kilo kaybını engelleyen basit karbonhidratlarla doludur. Sandviçin için beyaz ekmek yerine daha sağlıklı tahıl ekmeğine geçmeyi deneyebilirsin.

8. Sürekli az yağlı süt ürünleri tercih etmen.

8. Sürekli az yağlı süt ürünleri tercih etmen.

American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre, tam yağlı süt ürünleri tüketen insanların, düşük yağlı süt ürünleri tüketenlere kıyasla tip 2 diyabet riski daha düşük. Bu nedenle, tam yağlı yoğurt gibi daha sağlıklı, protein içeren seçeneklere bağlı kalın ve taze meyveler, fındık gibi daha sağlıklı ürünler kullanın.

9. Yemeğini dışarıdan sipariş etmen.

9. Yemeğini dışarıdan sipariş etmen.

Paket servisi ve restoran gıdalarının evde yapılan yemeklerden daha sağlıksız olduğu bilinmektedir ve teslimat gıdaları bu kuralın istisnası değildir.

10. Yemeğini yürürken yemen.

10. Yemeğini yürürken yemen.

Hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Öğle aranda yemek yemeye vakit kalmıyorsa işe yetişmek için yürürken yemek yiyor olabilirsin. Bu aslında harika bir fikir değil, dikkatsiz beslenmenin başka bir biçimi olduğundan; aşırı tüketime neden olabilir. Surrey Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, hareket halindeyken yemenin memnuniyetsizlik nedeniyle gün içinde daha fazla yiyecek yemesine neden olabileceğini göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

11. Tek başına yemek yemen.

media.giphy.com

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, tek başına yemek yiyen kişilerin, tavsiye edilen sebzeleri içermeyen, dolayısıyla beslenme yetersizliği, şeker hastalığı ve kanser gibi hastalık riski taşıyan yemekleri tüketmeye daha yatkın olduklarını gösteriyor.

12. Plastik mikrodalga kaplarını kullanman.

12. Plastik mikrodalga kaplarını kullanman.

Yemeğini yapıp ofise götürdün ve mikrodalgada ısıtıcaksan vücudunu sert kimyasallardan korumak için BPA içermeyen kapları (cam veya seramik gibi) kullanmayı dene. Plastik kapların içinde BPS olarak bilinen kimyasal yemeklerin içine sızabilir ve Harvard Medical School'un yapığı bir araştırmaya göre tiroit ve hormon düzeylerini etkileyebilir.

13. İçeceklerini büyük bardaklarda tüketmen.

Paket meyve suları ve gazoz gibi şekerli içecekleri içmek zaten sağlığına zararlı. Ancak yemeğin yanına bunlardan başka bir şey içemiyorum diyorsan küçük bardaklarda, daha az miktarda tüketmeyi deneyebilirsin.

14. Öğle yemeğini atlaman.

Yapman gereken ne kadar çok iş olursa olsun, yemek atlamak asla iyi bir fikir değildir. Journal of Nutrition tarafından yayınlanan bir araştırma, öğle yemeğini (veya genel olarak herhangi bir yemeği) atlayan kişilerin sinirli ve duygusal olarak daha güçsüz olduğunu gösterdi. Öğle yemeğini atlamak konsantrasyonunuzu da etkileyebilir, bu nedenle beyninizi iş gününün geri kalanında dinç tutmak için besleyici bir öğle yemeği paketi yaptığınızdan emin olun.

15. Meyve tüketmemen.

15. Meyve tüketmemen.

American Heart Association'a göre günde dört porsiyon meyve yememiz gerekiyor. Salatana bir miktar elma dilimi veya kuru meyve eklemeyi ihmal etme.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

16. Yemeğini çok hızlı yemen.

assets-auto.rbl.ms

Çok hızlı yemen, normalde olduğundan daha fazla yemene neden olabilir. Beslenme ve Diyetetik Akademisi Dergisi tarafından yayınlanan bir araştırma, daha hızlı yemek yeme eğilimi gösteren kişiler, yavaş yiyenlere göre daha fazla obez olma eğilimindeler.

17. Öğle aranı sigara içerek geçirmen.

Sigara içmenin senin için çok kötü olduğunu zaten biliyorsun, ama tekrar ediyor: Bu kötü alışkanlık, Amerikan Kalp Derneğine göre sağlığına tonlarca zarar veriyor. Kardiyovasküler hastalık, kanser ve hatta anksiyete ve depresyon gibi zihinsel sağlık sorunları riskini arttırır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
25
15
11
10
8
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

O kadar yazıyı yazdıkdan sonra sayfayı inerken son reklam; 'ONEDIOYEMEKSUNAR; Nutellalı BloNdie' olunca insanın size bı küfredesi gelmiyor değil hani !

soğuk duş

Öğün atlama olayına katılmıyorum normalde kahvaltısını düzgün yapan biri eğer çok kalori yakan bir işte çalışmıyor ise acıktığı zaman yemeli, ikincisi meyvel... Devamını Gör

Pickle Rick

Aksini söyleyenlere bakmayın, 3 altın kural benden gelsin; 1-Çok da aç olmasanız bile yemeklerinizi mutlaka zamanında yiyin ve yemek aralarında çok hafif atı... Devamını Gör