Görüş Bildir
Haberler
Öğrenmeden de Yaşayabileceğiniz Fakat Öğrendiğinizde Asla Unutamayacağınız İlginç Bilgiler

Öğrenmeden de Yaşayabileceğiniz Fakat Öğrendiğinizde Asla Unutamayacağınız İlginç Bilgiler

Penny
15.03.2019 - 11:26

Evet her gün onlarca ilginç şey öğreniyoruz ama bu bilgilerden bazıları günlük yaşamda çok sık kullandığınız bazı şeylere bakış açınızı değiştirecek.

Kaynak: https://list25.com/25-facts-that-will...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İskoçya'nın ulusal hayvanı Unicorn'dur.

Colorado Üniversitesi'ndeki biyologlar New York Metrosu'ndaki havanın yaklaşık yüzde 15'inin deriden oluştuğunu buldular. Başka bir deyişle, New York Metrosu'nda solunan havanın bir kısmı diğer insanlardan gelen ölü deri hücreleridir.

Elvis Presley aslında sarışındı, saçlarını siyaha boyuyordu.

Reddedilme ve fiziksel acı beyinde aynı etkiyi yapar. Beyin onları aynı biçimde tedavi etmese de her iki durumda da vücutta morfin gibi etki gösteren opioidleri salgılar.

Mamutların nesli, Mısırlıların Büyük Piramit'i inşa etmeyi bitirmesinden 1000 yıl sonra tükendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Şekerlemeler hayatını kurtarabilir! Harvard Halk Sağlığı Okulu'ndaki araştırmacılar düzenli olarak kestirenlerin kalp hastalığından ölme olasılığının %37 daha az olduğunu keşfetti.

Evlenmemek için bahane arıyorsanız, işte bir tane; erkek arkadaşlar eşlerden daha fazla ev işi yapar. Ciddi anlamda daha fazla.

Termitlerin hayvanlar aleminin en uzun yaşayan böcekleri olduğunu biliyor muydunuz? Bazı araştırmalar termitlerin 100 yıla kadar yaşayabileceğini söylüyor!

Termitlerin hayvanlar aleminin en uzun yaşayan böcekleri olduğunu biliyor muydunuz? Bazı araştırmalar termitlerin 100 yıla kadar yaşayabileceğini söylüyor!

Kilo vermeye çalışıyorsanız, patates cipslerinden uzak durun. New England Tıp Dergisi'ne göre, patates cipsi diğer tüm yiyeceklerden daha fazla kilo alımına neden oluyor.

Çok çeşitli yiyecek seçeneklerine sahip olmak isteriz, ancak dünyadaki menü düşündüğümüz kadar çeşitli olmayabilir. Dünyadaki besinlerin %75'i sadece 12 bitki ve 5 hayvan türünden üretiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

ABD bütçesinin %1'inden azı aşırı yoksullukla mücadele etmeye harcanıyor.

ABD bütçesinin %1'inden azı aşırı yoksullukla mücadele etmeye harcanıyor.

Antik Roma'ya çok şey borçluyuz. Sonuçta, yollar, su kemerleri ve hatta kanalizasyon sistemleri gibi şeyler icat ettiler. Fakat onlardan örnek almadığımız bir şey var: Ağız temizliği uygulamaları. Çünkü eski Romalılar ağızlarını yıkamak için idrar kullanıyorlardı. Gerçekten.

Her gün 30.000 web sitesi saldırıya uğruyor.

ABD'de vahşi kaplanlardan daha çok esir kaplan var! Vahşi doğada yaklaşık 3.200 kaplan varken tutsak olarak yaklaşık 5.000 kaplan olduğu tahmin ediliyor.

Elektriği oldukça fazla kullanıyoruz. Onsuz yaşamayı hayal edebiliyor musunuz? Dünya nüfusunun %16'sı hayal etmek zorunda değil. Bunun nedeni 1,2 milyar insanın elektriğe çok az erişimi var ya da hiç yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ağzımız bakterilerle dolu. Aslında, her mililitre tükürükte, 600'den fazla farklı tür olmak üzere yaklaşık 100 MİLYON bakteri var! Bu bakterilerin yarısı henüz isimlendirilmedi!

Mutfak süngerleri, evdeki en mikrop yüklü nesneler olabilir. Süngerler temizlik yapmak yerine birçok atığı içine alır ve genellikle içinde 10.000.000'dan daha fazla fekal bakteri bulunur.

10 saniyelik bir Fransız öpücüğü, ağızlar arasında 80 milyondan fazla bakterinin transferine sebep olur.

Muz sever misin? Muz çok miktarda radyoaktif izotop içerir. Ama endişelenme, senin üzerinde bir etkisi olması için bir sürü muz yemen gerekir.

Diğer 'radyoaktif' yiyecekler arasında ıspanak, beyaz fasulye, kayısı, somon, avokado, mantar ve yoğurt bulunuyor.

Tuvaletler iğrençtir, ancak tuvaletten daha iğrenç olduğuna inanmayacağın bir şey var. Ofis masan. Tuvaletten 400 kat daha fazla bakteri barındırdığını biliyor muydun?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yüzünde kasık biti bulabilirsin! Normalde kasık biti, isminden anlaşılacağı üzere kasık bölgenizde olur ancak bıyık, sakal, kirpik ve hatta kaşlarınız gibi bölgelere de ulaşabilir.

Ofis masanızdan bahsetmiştik. Şimdi de ofis masanızdaki eşyalara gelelim. Dairy, Food and Environmental Sanitasyon Dergisi'ne göre, ofis kupalarının %20'sinde fekal madde var.

Fekal = Dışkısal 🤢

Ofis masalarınızdan ve kupalardan bahsettik. Peki daha kötüsü var desek?

Bu bakteriler her yerde bulunur. İçinde bulunduğunuz, dokunduğunuz, giydiğiniz, nefes aldığınız, gördüğünüz her şeyde. Bakteriler her zaman etrafınızdadır ve yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
35
21
19
14
6
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pembepati

İnsanları obsesif kompulsif mi yapmaya çalışıyosun amacın ne ya

User

Arada bu bakterilerin olması gerekiyor ki bağışıklık sistemi güçlensin.. Aşırı fazlası hasta ediyor... Yanlış biliyorsam doğrusunu söyleyiniz.

Elif Yılmaz

Gönderiyi hazırlayan, boşanmış ve sorumluluğa gelemeyen bir arkadaş sanırsam :)) Sanane kardeşim milletin evlenip evlenmemesinden, bilşmsel bi bilgiymiş gibi... Devamını Gör