Okul Öncesi Eğitim Zorunlu Oluyor
Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla tam gün ile okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesine ilişkin başlatılan çalışma Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) tamamlandı ve Başbakanlığa sunuldu.
Bakanlığın bu kapsamda, tam gün eğitim modeli için derslik başına düşen öğrenci sayısını baz alarak yaptığı çalışmaya göre, 24 kişilik sınıflar için 163 bin 408, 30 kişilik sınıflar için 77 bin 799, 34 kişilik sınıflar için 40 bin 198 yeni derslik gerekiyor.
150 milyar liralık bütçe gerekiyor
Çalışma ile tam gün eğitim modelinin hayata geçirileceği 2019 yılına kadar yapılması planlanan derslik ihtiyacının maliyeti de tespit edildi. Buna göre, 24 kişilik sınıflar için yapılacak dersliğin 81 milyar 704 milyon, 30 kişilik sınıflar için 38 milyar 899 milyon 500 bin, 34 kişilik sınıflar için de 20 milyar 99 milyon lira maliyet belirlendi.
Okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi için 20 kişilik 19 bin 104 yeni dersliğin yapılması gerekiyor. Planlamada okul öncesi eğitim kapsamında yapılacak derslikler için de 7 milyar 49 milyon 376 bin lira maliyet çıkarıldı.
"4+4+4'ten sonra yapılacak en büyük reform"
Zorunlu okul öncesi eğitim de gelecek yıldan itibaren, eğitim bölgelerinden seçilecek okullarda, pilot uygulama olarak başlatılacak.
Türkiye'de, okullaşma oranı yüzde 50'lerin üzerine çıkan okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesiyle öğrenciler 2-3 yaşından itibaren eğitime başlayacak ve okul ortamına alışacak.
Al Jazeera ve AA
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
içi boş eğitim almaya doyamadık
Okul öncesi eğitim saçma sapan bir şey çocuğu küçücükken okula tıkmak. çocuğun kalacağı bir yer yoksa eyvallah ama yoksa gereksiz.
daha önce hiç araştırma yapmamışsın belli ki. saçma dediğin şey avrupa'da bile zorunlu, okul öncesi eğitim almamış bir çocuk yok.bir çocuğun zekasının gelişi... Devamını Gör
bu içi boşaltılmış eğitim sistemi ile isterseniz 2 yaşından 30 yaşına kadar zorunlu tutun okulu bi bok olmaz. ülkede bilime verilen değer ortada, bunların ya... Devamını Gör