Ölümünden Sonra Büyücü Olarak Adlandırılan Bilim İnsanı Roger Bacon'un Etkileyici Hayat Hikayesi
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Ölümünden Sonra Büyücü Olarak Adlandırılan Bilim İnsanı Roger Bacon'un Etkileyici Hayat Hikayesi
Roger Bacon, günümüzde hem bilimsel hem de felsefi çevrelerde ileri görüşlü bir dahi olarak kabul edilse de ölümünden sonra İngiltere'de bir büyücü olarak adlandırılıyordu. Roger Bacon'un hayatının ayrıntılarına gelin birlikte bakalım...👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Roger Bacon, günümüzde hem bilimsel hem de felsefi çevrelerde ileri görüşlü bir dahi olarak kabul edilse de ölümünden sonra İngiltere'de bir büyücü olarak adlandırılıyordu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Roger Bacon, eğitimci olmak istediğini bilerek büyüdü. Aristoteles’in eserleri konusunda uzman olduğu, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden diploma aldı. 1240'larda Paris Üniversitesi'nde ders vermeye başladı.
Roger Bacon, Oxford'dayken Aristoteles okudu ve ünlü düşünüre büyük hayranlık duydu. Aristoteles'in yazılarına dayanarak kimya deneyleri yapmaya başladı, ancak testler beklediği gibi çıkmadı. Büyük düşünür Aristoteles'in aslında birçok konuda yanıldığını buldu. Bacon, bu keşif nedeniyle yıllarca süren çalışmayı atmak zorunda kaldı.
Bu sırada insanlar, tek başına mantıklı bir argümanın gerçeği kanıtlayabileceğine inanıyorlardı. Aristoteles mantıksal olarak doğru teoriler sundu, bu yüzden insanlar onların doğru olduklarını varsaydı. Ancak, Bacon'un deneyleri aksini gösterdi.
Laboratuvarda çoğaltılan şey daha sonra gerçek olarak kabul edilebilir. Bacon, bunu ortaya koyarak, bilimsel yöntemin doğuşunu sağladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Roger Bacon, simya ve onun doğa ve tıpla ilişkisi üzerine de çalıştı. Ayrıca hermetizmi(Yahudi ve Hıristiyan mistisizminin unsurlarını eski Mısır inançlarıyla birleştiren bir dizi felsefi inanç) inceledi. Bacon yaşamı boyunca hem Müslüman alimler hem de Avrupalı aydınlar arasında popülerdi.
Düzene dahil olması, keşişlerin açık onay olmadan herhangi bir eser yayınlamasını yasaklayan bir kurala uymak anlamına da geliyordu. Bu, bilimsel arayışlardan zorla kopmak demekti. Ancak Bacon, 1260'ların ortalarında, Oxford'a dönmek istediğine karar verdi.
Bacon Papa'ya amacını anlatmak için yedi bölümden oluşan Opus Majus'u yazdı. Kitabın kaybolma ihtimaline karşı iki kopyasını daha yazdı. Kitabı parşömen kağıda yazması bir yıl sürdü.
Dokuz yıl sonra, Paris Üniversitesi belirli felsefelerin öğretilmesini yasakladı. Kayıtlar Bacon'un bu kuralı ihlal ettiği için hapsedildiğini gösteriyor.
Roger Bacon'ın ölümünden sonra, fikirlerinden korkanlar, geride bıraktığı el yazmalarını kilit altına aldı. Bacon'ın ölümünden birkaç yüz yıl sonra, insanlar onu büyücü olarak görüyordu.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın