Görüş Bildir
Haberler
Önümüzdeki Dönemde Piyasaya Sürülerek Oyunseverleri Heyecandan Çıldırtacak 12 Oyun

Önümüzdeki Dönemde Piyasaya Sürülerek Oyunseverleri Heyecandan Çıldırtacak 12 Oyun

2018 yılının bitmesine aylar kalırken, oyun dünyasında gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde güzel oyunlarla zaman geçirirken, önümüzdeki iki ay ve 2019 yılında oynarken nefesinizi kesecek ve hayal gücünüzü genişletecek oyunlara gelin hep beraber göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Red Dead Redemption 2 - 26 Ekim 2018 (PS4, Xbox One, PC)

1. Red Dead Redemption 2 - 26 Ekim 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Rockstar tarafından 2010 yılında çıkan ilk oyun serisinin üçüncü oyunu olarak yakında raflarda yer alacak. Rockstar, kısa bir süre önce bu oyun için ilk oynanış videosunu yayınlamış ve oyunseverleri heyecanlandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde oyun için yeni bir video paylaşıldı ve bu video da RDR 2'de yapabileceğimiz aktiviteler ön plana çıkartıldı. Hiç kuşku yok ki en keyif alacağımız şey planlayıp, yapacağımız soygunlar. Gta V'i oynayanların da bildiği üzere, soygunu planlarken birkaç farklı yol vardı. Rockstar Gta V'teki bu sistemi RDR 2'ye aktaracak gibi görünüyor. Yani birden fazla seçenekle soygunları gerçekleştirebileceğiz. İlk başta sadece PS4 ve Xbox için satışa sunulacak olan oyunun PC için çıkış tarihi henüz belli değil.

2. Project Hospital - 30 Ekim 2018 (PC)

2. Project Hospital - 30 Ekim 2018 (PC)

Oxymoron Games tarafından geliştirilen bir simülasyon oyunu olan Project Hospital uzun zaman sonra bizlere gerçekçi bir simülasyon deneyimi yaşatacak gibi duruyor. Oyuna mimar olarak başlayıp kendi hastanenizi yapabilirken, bu adımı geçip hazır bir hastahanede doktor olarak da göreve başlayabilirsiniz. İlginç sağlık koşullarını yerine getirip başarıları açabilir, hastanenizi genişletebilir, hastalarla yakından ilgilenip, tedavi edebilirsiniz. Yüksek fiyatına rağmen eğlenceli bir oyun olacak gibi duruyor.

3. Battlefield V - 20 Kasım 2018 (PS4, Xbox One, PC)

3. Battlefield V - 20 Kasım 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Tüm dünyanın merakla beklediği oyun bu yıl ekranları kasıp kavuracak. Peki bu kadar övünülen oyundaki yenilikler neler? Dünya savaşını ilk kez bir kadının gözünden ele alacak alan Battlefield gerçekçi grafikleri ve yenilikçi oyun içeriğiyle gözlerimizi kamaştıracak gibi. 1943'te Nazi Almanya'sına karşı direnişte olan kadının hikayesini, geliştiriciler geri bildirimlere kulak vererek geliştirdiklerini söyledir. Öte yandan zaten para ödeyerek satın aldığımız oyunun üzerine yeni harita ve oyun türleri için ekstra para ödemek artık yok. EA, bu oyuna eklediği canlı hizmet ögesiyle parçalanma sorunu ortadan kaldırmak istiyor. Tides of War adlı çevrimiçi mod, kişisel bir İkinci Dünya Savaşı hikayesinde ilerlemenizi sağlıyor. Daha önceki serilerde görmediğimiz bir diğer yenilik ise askerler, silahlar ve araçları kullanarak kendi birliğinizi oluşturabilecek olmanız. Askerlerinizin cinsiyetini, yüzünü, giyimini ve silahlarını seçerek değiştirmeniz mümkün olacak. Ayrıca sistemi ile ilgili endişesi olanlar Battlefield 1 oynadığınız bilgisayarlarınızda Battlefield 5 oynamanız mümkün olacak.

4. Darksiders 3 - 27 Kasım 2018 (PS4, Xbox One, PC)

4. Darksiders 3 - 27 Kasım 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Mahşerin dört atlısını konu alan oyunda serinin ilk oyunu 2010 yılında çıkmıştı ve büyük bir hayran kitlesi elde etmişti. İlk oyunda mahşerin dört atlısından War yani ' Savaşı' kontrol etmiştik. Sonunda ise diğer 3 atlının da hikayeye dahil olduğunu gördük. 2012 yılında ikincisi ile raflarda yerini alan 2. oyunda ise Death'i yani 'Ölümü' kontrol ederken sürpriz bir sonla biten oyunun ardından seri derin bir sessizliğe çekildi. Son olarak geçtiğimiz 2017 yılında Darksiders 3 duyuruldu ve yayınlanan videoda oynayacağımız karakter tek dişi atlı olan Fury olacağını da öğrenmiş olduk. Yeni seri tüm platformlar için eş zamanlı çıkacak bunu da unutmadan söyleyelim.

5. Tropico 6 - Ocak 2019 (PS4, Xbox One, PC, Linux, OS Mac)

5. Tropico 6 - Ocak 2019 (PS4, Xbox One, PC, Linux, OS Mac)

El Presidente dönüyor! Hayranı olduğumuz ada simülasyon oyununun geliştiricileri 2017 E3'te sessiz sedasız bir video ile oyunu duyurmuşlardı. Uzun bir aranın ardından tam kesin olmasa da ayı kesinleştirilen Tropico 6 yepyeni özellikleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Hatta şu aralar Youtube'da inceleme videolarını izleyebilirsiniz. Son oyunda üzerine pek bir şey katamadığı için fazlaca tepki aldıkları için oyun içeriğini değiştirdikleri gelen bilgiler arasında. O esprili dilini ve oynayışını kullanmaya devam edeceğini belli eden Tropico'da Donald Trump'a da göndermeler olduğunu söyleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Days Gone - 22 Şubat 2019 (PS4)

6. Days Gone - 22 Şubat 2019 (PS4)

PS4 platformuna özel olarak raflardaki yerini almaya hazırlanan bu zombi ve gerilim oyunu 2019'un ilk çeyreğinde satışa çıkacak. Ancak bu oyuna zombi oyunu desekte, tam olarak zombi değiller. Oyunun geliştiricileri o karakterlere 'Freakers' adını vermişler. Oyunda bir virüs sonucu hayatta kalmış bir grup insanın içerisinde, ödül avcılığı ve paralı asker olarak görev yapan Deacon St. John adlı karakteri yönetiyoruz. Eski bir motor kulübü üyesi olan bu karakterle beraber nasıl bir hikaye geçireceğimiz de yeniliklerle dolu olan bu oyunda merak konusu.

7. Anthem - 22 Şubat 2019 (PS4, Xbox One, PC)

7. Anthem - 22 Şubat 2019 (PS4, Xbox One, PC)

Bioware tarafından geliştirilen bu yapım Aksiyon ve RPG'yi bir araya getirerek bizleri günümüzden çok ileri yıllara götürüyor. Exosuit adı verilen yüksek teknoloji zırhlarını kullanarak, tehlikelerle dolu bir dünyada insanları korumakla görevlendirilen ekiple birlikte olacağız. Bir nevi IRONMAN. Oyunun en güzel yanı ise devasa bir açık dünyada, diğer oyuncularla co-op olarak yapabileceğimiz görevler.

8. Tom Clancy's The Division 2 - 15 Mart 2019 (PS4, Xbox One, PC)

8. Tom Clancy's The Division 2 - 15 Mart 2019 (PS4, Xbox One, PC)

İlk oyunda olduğu gibi geliştiricisi Massive Entertainment olan The Division 2'de Snowdrop adını verdikleri motorun yenilenmiş bir versiyonunu kullanacaklarını aktardı. Ayrıca oyunun direktörü 2 yıl boyunca ilk oyundan elde ettikleri kazanımları ve tecrübeleri aynen bu oyuna aktardıklarını söyledi. Ayrıca hikaye bölümünün tamamen tek olarak da oynanabileceğini dile getiren Ubisoft bu alanda da yeniliklere kapısını açmışa benziyor. Ancak geçen oyun ilk çıktığında biz oyuncuları sıkıcı ve tekrar eden bir hikaye ile karşıladığı için boş ve keyifsiz olduğunu anlayan yetkililer oyunu güncelleyerek ve içerikler üreterek geliştirdikleri bu oyunu umarız ki bu bölümde direkt olarak gelişmiş bir şekilde satışa sunarlar.

9. Wasteland 3 - TBC 2019 (PS4, Xbox One, PC, Linux, OS Mac)

9. Wasteland 3 - TBC 2019 (PS4, Xbox One, PC, Linux, OS Mac)

Bilen bilir Wasteland gibi büyük projelerde zaman sapması olduğunda hayran grupları belli bir süre sonra artık sinir küpüne dönebiliyor. Ancak Wasteland bu konuda diğer rakiplerini geride bırakıyor ve gecikme konusunda hepimizi sevindirerek bu gecikmeleri yaşatmıyor. Sadece serinin ikinci oyununda bir kez erteleme yaşanmıştı onun sebebi de kutulu versiyonlarla aynı anda piyasaya sürülmesini istemeleriydi. Gelelim yeni oyuna. Fig üzerinden fonlanan projede işler şimdilik tıkırında gidiyor. Post apokaliptik bir dünyada oynanan bir RPG oyunu olan Wasteland 3'ün tasarımcıları ve direktörleri geçtiğimiz aylarda yeni görüntüler ve videolarda da göründüğü üzere tasarım ve arayüzün zamanında tamamlanacağı ve hayranlarıyla planlana tarihinde bir araya geleceğini söylemişti. Oyun içi yeni karakterler, gerçekçi düşmanlar, kaliteli görüntülerle bizi karşılayacak olan Wasteland'ın yeni serisinin 2019 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

10. Cyperpunk 2077 - TBC 2019 (PS4, Xbox One, PC)

10. Cyperpunk 2077 - TBC 2019 (PS4, Xbox One, PC)

Gelelim geliştiricileri tarafında şimdiye kadarki yaptıkları en büyük oyunları olduğunu iddia ettikleri Cyperpunk 2077'ye. Öncelikle belirtmeliyim ki CD Project bu oyunu 2012 yılında duyurdu ardından Witcher 3'ten bile daha büyük ve ihtişamlı olduğunu söylediler.Oyun gerçekten de Witcher'da ki gibi renkli bir dünyadan çok uzak. İnsanların yok olmaya hiç olmadığı kadar yakın oldukları bir dönemde organlarını teknolojik parçalarla değiştirerek karşımıza çıkması hiç alışık olduğumuz bir durum değil. FPS görüş açılı RPG temelleri üzerine olan Cyperpunk 2077 çok büyük bir dünya ve eşi benzeri olmayan bir arayüz ile karşımıza gelecek. Düşmanlarımıza ateş ettiğimizde verdiğimiz hasar gözükebilecek. Düşmanlar zorlayıcı olsa da karakterimiz de bir o kadar çevik. Bazı zamanlarda ise yavaşlatılmış modda düşmanlara ateş edebiliyorsunuz. Ana karakterimizin birden çok yeteneği olacak. Bunları geçtiğimiz haftalarda paylaştıkları 48 dakikalık oynanış videosunda izleyebilirsiniz. Oyunda kendi ekipmanlarınızı geliştirebilip, karakterinizle uyumlu hale getirebiliyorsunuz. Tüm bu FPS ögelerine ve aksiyonlara rağmen, açık dünya bir RPG oyunu olarak piyasaya sürülecek. Çıkış tarihi konusunda ise Bilkom'un 27 Eylül'de atıp ardından sildiği tweetine göre 2019'da bu nefes kesen oyunla bir araya geleceğiz. Ayrıca unutmadan söyleyelim CD Project Red, Facebook üzerinden bir takipçisine verdiği cevaba göre oyundaki binaların çoğuna erişim açık olacak ve her katta farklı bir aktivitenin olacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. The Last Of Us Part II - TBC 2019 (PS4)

11. The Last Of Us Part II - TBC 2019 (PS4)

Ve geldik listemizin son sırasına. İlk çıktığında tüm oyunseverleri heyecandan uçuran bu da yetmezmiş gibi PS3'ün son demlerinde yeni bir çığır açan oyun serisinin 2. bölümü. Henüz gelişme aşamasında olan post apokaliptik oyun olan serinin 2. oyunu 2016 yılında duyurulduğunda hayranları sevinçten göz yaşlarına boğulmuştu. Oyunun geliştiricilerinin grafik ve hikaye konusunda üstlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirdiklerini düşünüyoruz. Zira oyunun yapımcılarının eğer oyunun devamı konusunda istekli olduklarını ancak bunun için kayda değer bir hikayenin olması gerektiğini söylediklerini dün gibi hatırlıyoruz. Oyunun konusu ilk oyundan yaklaşık 5 yıl sonrasında geçiyor. Oyunun ilk sahnesinde Ellie gitar ile karşımıza çıkıyor ve Joel ile kısa bir sohbet ediyor. Oyunun devamından gelen bilgiler arasında bu oyunda karakterler üzerine ayrı bir bakış açısı getirilmiş olması, karakterlerin aldığı karakterler, verdiği cevaplar oyunun ilerleyişini çok daha fazla etkileyecek ve senaryo buna göre şekillenecek. Oyunun çıkış tarihinin ise 2019'un ilk yarısında olduğu, duyduğumuz söylentiler arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Çelik

Pes 2020'de var 🙃