Görüş Bildir
Haberler
Richard Dawkins: Yaratılışın Delilleri Heryerde

Richard Dawkins: Yaratılışın Delilleri Heryerde

Darwin
19.12.2014 - 14:05 Son Güncelleme: 19.12.2014 - 14:32

Dawkins: Yaratılışın Delilleri Heryerde

A9 programında yayınlanan “Darwinizmin İflası” programına katılan etolog, evrimsel biyolog Richard Dawkins, ses getirecek açıklamalarda bulundu.

“Kör Saatçi”, “Gen bencildir” , “Tanrı Yanılgısı” adlı kitapları ile dünya çapında tanınan, Oxford Üniversitesi biyoloji mezunu, evrimci biyolog Richard Dawkins, program boyunca seyircilerden gelen soruları da cevaplama fırsatı buldu.

Şu ana kadar Adnan Oktar’dan gelen tartışma davetlerini kabul etmemesinin sebebini yoğun iş programı olarak gösteren Dawkins, Oktar’ın yayınlarını ve makalelerini yakından takip ettiğini ve Evrim Teorisinin Çöküşü adlı kitapçığın 2. sini büyük bir merakla beklediğini ifade etti.

Dawkins, program boyunca elden ele dolaştırılan fosil kalıplarını da yakından inceleme şansı buldu. “Doğrusunu söylemek gerekirse, bu fosillerin hep sahte olduğunu düşünmüştüm ama şimdi yakından bakınca görüyorum ki bunlar kesinlikle incelenmesi gereken çok önemli deliller. Eğer hocam izin verirse bu fosilleri götürüp incelemek istiyorum” dedi.

Yaratılış Atlası’nı da yakından inceleme fırsatını bulan Dawkins ” Kağıdın kalitesi gerçekten etkileyici. Ben kendi yayınlarım için bile bu kadar kaliteli bir kağıt kullanmıyorum. Ayrıca bu kitap düşündüğümden çok daha ağırmış. Bunu tartsan üç kiloyu rahatça bulur” dedi. Dawkins kitapta varolan balık yemi fotoğrafının ise editöriyel bir hatadan kaynaklandığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

İsmini vermek istemeyen bir izleyicinin “eğer maymunlar insan olduysa, maymunlar hala niye maymun” sorusu karşısında uzun süre bocalayan Dawkins, “Gün olmadan neler doğar, belki şu an insan olabilirsiniz ama size yarın sabah yataktan muz yiyen, koca kuyruklu bir şempanze olarak kalkmayacağınızın bir garantisini veremem” diye cevapladı.

Dawkins’in açıklamalarından bazı satır başları:

“Bilimde dogmalar, sabitler olamaz. Bu bilimin doğasına aykırıdır. Bugün evrime inanıyoruz ama yarın bilim bize evrim teorisinin yanlış olduğuna dair olgular sunarsa, evrim teorisini yanlışlayıp yerine yeni hipotezler geliştirmek durumundayız”

“Doğada yaratılışın da, evrimin de delillerini görebiliyoruz. Önemli olan anahtar deliğinin hangi tarafından baktığınızdır ”

Program Ankara Havası ve düzenlenen küçük bir fasıl ile sona erdi.

Kaynak: http://bit.ly/13gbx3N
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın