Görüş Bildir
Haberler
Robin Williams'ın Kariyer Öyküsü

Robin Williams'ın Kariyer Öyküsü

Esat Akbal
14.08.2014 - 18:39 Son Güncelleme: 14.08.2014 - 19:34

Robin McLaurin Williams, 21 Temmuz 1951’de Chicago’da dünyaya geldi. Üniversitede siyaset bilimi ve daha sonra oyunculuk eğitimi aldı. 

İlk komedyenlik deneyimini gece kulüplerinde sahneye çıkarak başladı, burada ün kazandı ve sinema sektörüne geçiş yaptı.

DRAMA DA OYNADI 

Williams’ı dünya çapında üne kavuşturan ve ona Altın Küre kazandıran komedi dizisi 1978-82’lerdeki Monk&Mindy oldu. Dizide partneriyle birlikte bir uzaylıyı canlandırıyordu. En çok tanınan diğer bir filmi 1987’de çevirdiği “Günaydın Vietnam” dı. Yalnız komedi değil, August Rush gibi drama filmleriyle de başarı kazandı. 

VE SESLENDİRMEDE ARANAN İSİM

1992 yılında, animasyon filmi Aladdin’de Cin karakterine yaptığı harika seslendirme ile beyaz perdenin farklı bir alanına daha atıldı. Sonraki yıllarda seslendirme sanatçısı olarak A.I., Everyone’s Hero, Happy Feet ve The Timekeeper gibi pek çok eserde rol aldı.

OSCAR 

1998 tarihli Good Will Hunting (Can Dostum) ise oyuncunun sinemada gösterdiği ikinci büyük başarısı oldu. Bu film ileEn İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülünü kazandı. 

Williams’ın diğer önemli filmleri arasında komedi/dram türünde Patch Adams, bilimkurgu dalındaki Bicentennial Man, aynı adı taşıyan ünlü kitaptan uyarlanan Dead Poets Society ve evsiz bir adamı canlandırdığı The Fisher King yer aldı. Bununla birlikte çocuklara yönelik komedi filmlerinde de oynayan  sanatçı, bu alanda en fazla Peter Pan ve Jumanji adlı filmlerle ilgi çekmeyi başardı.

İlk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'dan ise iki çocuğu bulunan Williams, 2011'de Susan Schneider ile evlenmişti.

Good Will Hunting filmi ile 1997'de en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanan 63 yaşındaki sanatçının 2009 yılında kalp ameliyatı olduğu daha sonra da birkaç kez depresyon tedavisi gördüğü kaydedildi. Eşi Schneider, yaptığı açıklamada, 'Bu sabah, eşimi ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya da en sevilen sanatçı ve güzel insanlarından birini yitirdi” dedi.

Kaynak: http://isyasami.yenibiris.com/robin-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam