RTÜK'ten Suriye Toplantısı Haberlerine Yayın Yasağı
RTÜK Ses Kaydıyla İlgili Yayın Yasağı Getirdi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, ses kaydıyla ilgili yayın yasağı getirdi.
Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı ve askeri yetkili kişilerin konuşması olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili olarak geçici yayın yasağı getirdi.
YASAK 7. MADDE GEREĞİ
RTÜK'ten yapılan açıklama şöyle: 'Bilindiği üzere 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanununun 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda, Başbakan veya görevlendireceği bakan geçici yayın yasağı getirebilir' hükmü yer almaktadır.
GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Söz konusu kanun hükmü kapsamında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç imzasıyla 27 Mart 2014 tarihinde Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına gönderilen 31853594-1714 sayılı yazı ile sosyal medyada yer alan Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı ve askeri yetkili kişilerin konuşması olarak iddia edilen ses kaydıyla ilgili olarak geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir.'
RTÜK YASASI'NIN 7. MADDESİNİN AYRINTILARI
Olağanüstü dönemlerde yayınlar
MADDE 7
(1) Savaşlar, terör amaçlı saldırılar, doğal afetler ve benzeri olağanüstü durumların ortaya çıkardığı kriz zamanlarında da ifade ve haber alma özgürlüğü esas olup, yayın hizmetleri önceden denetlenemez ve yargı kararları saklı kalmak kaydıyla durdurulamaz. Ancak, millî güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hâllerde yahut kamu düzeninin ciddî şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda, Başbakan veya görevlendireceği bakan geçici yayın yasağı getirebilir.
(2) Medya hizmet sağlayıcı, Cumhurbaşkanının veya Hükümetin; millî güvenliğin, kamu düzeninin, genel sağlığın ve genel ahlakın gerekleriyle ilgili bildirilerini, bildirinin ulaştığı gün saat 23:30’a kadar yayınlamakla yükümlüdür.
(3) Birinci ve ikinci fıkralar uyarınca alınacak kararlar aleyhine açılacak iptal davaları doğrudan Danıştayda açılır. Danıştay bu davalara öncelikle bakar ve karara bağlar, yürütmeyi durdurma talepleri hakkında kırksekiz saat içerisinde karar verir.
haberler.com
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!