Görüş Bildir
Haberler
Rusya'da Maden Faciası: 36 Ölü

Rusya'da Maden Faciası: 36 Ölü

ATKN
28.02.2016 - 19:33 Son Güncelleme: 28.02.2016 - 20:53

Rusya'nın kuzeyindeki Vorkuta bölgesinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında beşi kurtarma görevlisi toplam 36 kişinin öldüğü açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Perşembe günü madende metan gazı sızıntısı sonucu meydana gelen patlamada dört madenci hayatını kaybetmiş 26 işçi de mahsur kalmıştı.

Madende meydana gelen üçüncü patlamayla bu madencilerin yanı sıra, yardıma gelen kurtarma ekibinden beş kişinin de öldüğü açıklandı.

Patlamanın ardından Kuzey Kutup Dairesi'ndeki madende yürütülen kurtarma çalışmaları durduruldu.

Yetkililer, bunun Rusya'nın yakın tarihindeki en büyük maden facialarından biri olduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rusya Afet ve Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, 'Madeni etkileyen koşullar kimsenin kurtulmasına izin vermedi. 26 madencinin olduğu bölümde, sıcaklık artmış ve oksijen kalmamıştı' dedi.

TASS ajansı, faciada ölen ya da yaralanan tüm kurtarma görevlilerinin devlet tarafından ödüllendirileceğini duyurdu.

Dışişleri'nden Rusya halkına başsağlığı

Dışişleri'nden Rusya halkına başsağlığı

Dışişleri Bakanlığı, kazalarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve Rus halkına başsağlığı diledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, maden kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

'Rusya Federasyonu'nun kuzeyindeki Komi Cumhuriyeti'nde yer alan Severnaya kömür madeninde meydana gelen kazalar neticesinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve halen enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğu yönündeki haberleri üzüntüyle izlemekteyiz.

Başta yaşamını yitirenlerin yakınları olmak üzere Rus halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Patlamalar nedeniyle göçük altında mahsur kalan madencilerin ve kurtarma görevlilerinin en kısa zamanda sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz.'

BBC Türkçe ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
23
8
8
5
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umut Can

şimdi o madenle ilgisi olan bütün suçlular bulunur ceza alır bizdekiler gibi sadece allah rahmet eylesin deyip üstünü kapamaya çalışmazlar

cuBe

Çalışırlar madenin hangi kurum ve kuruluşlar altında işletildiği, sorumlusu kim olduğuna bağlı olarak. Nitekim Putin dediğimiz adamda Rusya'nın "uzun adam"'ı.

Değişiiik

yine işçi yine facia

paul inceoğlu

inşallah Putin de "bakın çok entesan" ile başlayan cümleler kurmaz da sorumlular ceza alır. Ölenler içinse Allah rahmet eylesin ne diyelim.