Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesine Bitkisel Çözümler

Saç Dökülmesine Bitkisel Çözümler

Canan Süner
19.05.2014 - 02:38 Son Güncelleme: 29.05.2014 - 11:47

Saç Dökülmesi İçin Bitkisel Karışımlar Kullanılmalı mı?

Öncelikle saç dökülmesi için bitkisel karışımların kullanılması konusunda toplumumuz bilinçlendirilmeli.

Sonuç olarak bu tarz bitkisel yöntemler denenebilir ve herhangi bir zararı yoktur, bu karışımlar bitkisel olduğu için herhangi bir zarar görmeyiz, ama bilimsel olarak herhangi bir karışım şu an için mevcut değildir.Zeytinyağı ve badem yağı gibi saç bakımında kişilerin evde uyguladığı formülleri hepimiz bir dönem mutlaka uygulamışızdır ve bu uygulamalar saç bakımı için gereklidir. Tabi bu bakım setleri için hazırlanan bitkisel ürünlerin daha sonra saçtan dezenfekte edilmesi biraz zor olabiliyor. Bu tip uygulamaların saç çıkartıcı bir etkisi yoktur ancak kuru saçlarda zeytinyağı nasıl cildimizi nemlendiriyorsa saçımızı da nemlendirerek güçlenmesine yardımcı olacaktır, bebeklerde özellikle saf zeytinyağı kullanılır kimyasal olmaması için.Saç Dökülmesini Engelleyen Bitkiler Hangileri?

Saç dökülmesi ile mücadele etmek ve bu durumu değiştirmek için şöyle düşünebiliriz; saç oluşumunda en önemli elementlerin başında çinko geliyor, dolayısı ile kullanacağımız bitkisel ürünler içerisinde çinko yüksekse dolaylı yoldan da olsa saçların ihtiyacı olan eksik çinkoyu vücuda sağlamış oluruz.

Örneğin tahıllar bu konuda önceliklidir yada kuruyemiş, ceviz ve üzüm hatta tahılların tümü ve yulaf gibi gıdaların alınması özellikle saç bakımında alınması gereken çinkonun vücuda sağlanması konusunda önemlidir.

Saç dökülmesinin önüne geçmek için gıdalardan ziyada haricen kullanımlar dahada önemlidir.

Örneğin saç köklerinin bulunduğu derinin çok sağlıklı olması saç köklerinin de çok sağlıklı olmasını sağlar ve bu deri genel olarak zeytinyağının çok tüketilmesine bağlıdır. Zeytinyağı ister dahilen ister haricen kullanılsın saçlar için son derece yararlıdır.

Kaynak: http://www.sacindokulmesi.com/sac-dok...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Saç dökülmesi ve Zeytinyağı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın