Görüş Bildir
Haberler
Sadece Fikirleriyle Milyon Dolarları Kasasına Koymuş 20 Oyun

Sadece Fikirleriyle Milyon Dolarları Kasasına Koymuş 20 Oyun

30.11.2017 - 23:14

Kickstarter, bütçe sıkıntısı çeken kitap yazarları, yönetmenler ve oyun geliştiricileri için bulunmaz bir nimet. Kullanıcılar tarafından yapılan bağışlar yapımcılara Hızır gibi yetişip, hayallerindeki projeyi yapmalarına olanak sağlıyor. Kickstarter'ın resmi sitesinde yer alan, en yüksek bağış rakamlarına ulaşmış 20 oyuna bir göz atalım.

Kaynak : Kickstarter

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

20. Shadowrun Returns

İzometrik kamera açısına sahip olan Shadowrun Returns, ölen arkadaşımızın katilini aradığımız bir dedektiflik oyunu.

Toplanan Bağış: 1,836,447$

19. Kingdom Come: Deliverance

Deliverance, orta çağda geçen, açık dünya temalı rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda kılıçlarımızı çekip yakın dövüş yapabildiğimiz gibi, atımızı dört nala düşmanın üzerine de sürebiliriz.

Toplanan Bağış: 1,106,371£

18. Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues

Shroud of the Avatar ister tek kişilik, ister çok oyunculu olarak oynayabileceğiniz bir rol yapma oyunu. Oyunda ev sahibi olmak ve işçilik gibi dinamikler mevcut.

Toplanan Bağış: 1,919,275$

17. Divinity: Original Sin 2

Divinity listedeki bir başka rol yapma oyunu. Ama onu diğer oyunlardan farklı kılan, size masaüstü rol yapma oyunu oynuyormuşsunuz hissi vermesi.

Toplanan Bağış: 2,032,404$

16. Star Citizen

Star Citizen'da çok oyuncu desteğinin yanı sıra hikaye modu da bulunuyor. Oyuna her yeniden başladığınızda, bambaşka bir uzay macerasına atılmış oluyorsunuz.

Toplanan Bağış: 2,134,374$

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. Planetary Annihilation

Planetary Annihilation, yeni galaksiler keşfetmenize ve gezegenler arası savaşa tanıklık yapmanıza olanak sağlayan bir oyun

Toplanan Bağış: 2,229,344$

14. Camelot Unchained

Camelot Unchained, çok oyunculu açık dünya rol yapma oyunlarından bir diğeri. Diğer rol yapma oyunlarından farklı olarak tek başınıza seviye atlamanıza çok fazla olanak sağlamıyor olması. Sürekli başka oyuncularla etkileşim halinde olmanız gereken bir oyun.

Toplanan Bağış: 2,232,933$

13. HEX MMO Trading Card Game

Hex temel olarak alışık olduğumuz kart oyunlarına benzese de, açık arttırma gibi yeni dinamikleriyle kendisine farklı bir hava katmış.

Toplanan Bağış: 2,278,255$

12. Homestuck Adventure Game

Homestuck Adventure Game, elle çizilmiş bir macera oyunu. Tıklayarak bulmacaları çözdüğünüz oyun, Steam kullanıcıları tarafından 'Son derece olumlu' olarak oylanmış. 

Toplanan Bağış: 2,485,506$

11. Elite: Dangerous

Elite: Dangerous çok oyunculu bir uzay oyunu. İsterseniz uzay savaşlarına katılabilir ya da gezegenler arası mal taşıyarak ticaret yapabilirsiniz. Tamamen özgür bir galaksi sizi bekliyor.

Toplanan Bağış: 1,578,316£

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. BATTLETECH - Tactical 'Mech Combat Returns to the PC

Battletech, Kickstarter'a kaydını yaptırdıktan 53 dakika sonra aradığı bağış miktarına ulaştı. Oyun eski versiyonunda olduğu gibi sıra tabanlı strateji ögeleri barındırıyor.

Toplanan Bağış: 2,785,537$

9. Wasteland 2

Wasteland 2, nükleer savaşın ardından yeniden inşa edilmiş bir dünyada geçiyor. İzometrik kamerasıyla, eski Fallout tadını özleyenler için de güzel bir alternatif.

Toplanan Bağış: 2,933,252$

8. Yooka-Laylee

Yooka-Laylee üç boyutlu bir platform oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda Yooka isimli bir bukalemun ve Laylee adındaki yarasayı yönetiyoruz.

Toplanan Bağış: 2,090,104£

7. Ashes of Creation

Ashes of Creation listedeki bir diğer rol yapma oyunu. Açık dünya olan oyunda, yaptıklarımız oyunun gidişatını ve çevreyi etkileyebiliyor.

Toplanan Bağış: 3,271,809$

6. Double Fine Adventure

Double Fine Adventure listemize dolaylı yoldan eklenen bir yapım. Kendisi bir oyun değil. 'Broken Age' isimli oyunun yapım hikayesini anlatan 20 bölümlük bir dizi.

Toplanan Bağış: 3,336,371$

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Mighty No. 9

Mighty No.9, Mega Man'in ruhani devam oyunu olarak heyecan yaratmıştı. Ancak 3 yıllık yapım aşaması ve 4.000.000$ harcanan oyun, hem oyunseverler hem de eleştirmenler tarafından beğenilmedi.

Toplanan Bağış: 3,845,170$

4. Pillars of Eternity (formerly Project Eternity)

Pillars of Eternity listedeki bir başka rol yapma oyunu. Oyundaki kampımız baskına uğruyor ve bu saldırının arkasındaki sırrı çözmek bize düşüyor. 

Toplanan Bağış: 3,986,929$

3. Torment: Tides of Numenera

Torment oyunu da bir rol yapma oyunu. Şaşırdık mı? Hayır. Listemiz rol yapma oyunlarıyla doldu taştı. Oyun günümüzden 1 milyar yıl sonra, Numenera isimli gezegende geçiyor. Kendi bilincini başka bedenlere aktararak ölümsüzlüğü bulan bir varlığın, eskiden kullandığı bedenlerden birisini canlandırıyoruz.

Toplanan Bağış: 4,188,927$

2. Bloodstained: Ritual of the Night

Bloodstained bir aksiyon-macera oyunu. Oyunun yapımı yılan hikayesine dönmüş durumda. Çıkış tarihinin bir iki ay ertelenmesi alışık olduğumuz bir durum. Ancak bu oyun çıkış süresini iki yıl erteleyerek meraklılarını kızdırmıştı.

Toplanan Bağış: 5,545,991$

1. Shenmue 3

Kickstarter'da en çok bağışı toplamayı başaran oyun Shenmue 3. Ryo'nun hikayesini anlatıldığı oyun ilk olarak 2015'de duyurulmasına rağmen hala çıkışını yapmadı.

Toplanan Bağış: 6,333,295$

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Textn

Oyun piyasaya çıkmadı diyor.Şirket olarak 6 milyon $ bağışı alsam oyunu çıkarmam zaten,unuturum.