Sanal Gerçekliğin Acı ve Anksiyeteyi Azalttığı Ortaya Çıktı!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Sanal Gerçekliğin Acı ve Anksiyeteyi Azalttığı Ortaya Çıktı!
İngiltere'de yapılan bir araştırma sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin insanların hissettiği acı ve psikolojik bir rahatsızlık olan anksiyeteyi büyük ölçüde azalttığı görüldü. Ortaya çıkan bulgular neticesinde hükümet sanal gerçekliğin bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğini açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sanal gerçeklik teknolojilerinin ve VR gözlüklerin oyun oynamak ya da Zoom toplantılarına katılmak dışında sağlık alanında yeni bir işlevi olduğu gözlemlendi. İngiltereli bir hasta olan Sarah Hill, geçtiğimiz günlerde üzücü bir beyin hasarı yaşadı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hipoksik beyin hasarı yaşadıktan sonra tam zamanlı bakıma ihtiyaç duyan Sarah Hill neredeyse hiçbir işini yapamıyor, eskisi gibi yürüyemiyor ve hareket edemiyordu. Bu sırada sanal gerçeklik teknolojisi hiç beklemediği bir anda onu hayata geri döndürdü.
Hill, sanal gerçeklik kitleri kullanmaya başladıktan sonra eskisi gibi yürüyebildiğini hatta koşabildiğini, balıklarla birlikte yüzebildiğini söylerken oldukça mutlu olduğu görüldü. Fizyoterapist Pamela Hicken ise hastaların VR teknolojisi ile yeniden hareket etme konusunda daha cesaretli olabileceğini ve daha huzurlu hissedebileceğini söylüyor.
Sanal gerçekliğin psikolojiye etkisi konusunda yapılan araştırmalar ve uzmanların açıklamaları da aynı şekilde pozitif yönde. Sanal gerçeklik kullandığı sırada bireyin duyuları yanıltılarak fiziksel anlamda farklı bir yerde olduğuna ikna ediliyor. Böylece sanal gerçekliğe dayalı terapilerin başta anksiyete bozuklukları olmak üzere geniş bir yelpazede uygulanmasının önemli bir adım olacağı öngörülüyor.
Oxford VR'ın kurucusu Prof. Daniel Freeman şu anki olumlu sonuçlara bakıldığında, bu teknolojinin gelecekte büyük bir rol oynayacağını söylüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Küresel sağlık sektöründe hızla büyüyen VR endüstrinin küresel değerinin 2024'te 1,2 milyar dolar olması bekleniyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın