onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Şehirden Köye Göç Etti: Üniversiteden Mezun Olup Çobanlığı Seçen Duran Bircan ile Tanışın!

etiket Şehirden Köye Göç Etti: Üniversiteden Mezun Olup Çobanlığı Seçen Duran Bircan ile Tanışın!

Yasin Arslan
04.01.2019 - 19:58 Son Güncelleme: 05.01.2019 - 09:04

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yaşayan ve Cumhuriyet Üniversitesi Maliye Bölümünden 2016 yılında mezun olan Duran Bircan, okuduğu bölümle ilgili bir işte çalışmak yerine şehirden köye göç ederek çobanlık yapmaya başladı. Ailesinin kendisini desteklediğini söyleyen Bircan, 'Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok' dedi ve ekledi: 'Maddi imkanı olan ve doğayı seven herkese hayvancılıkla uğraşmayı tavsiye ediyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

AA'nın aktardığı habere göre, Cumhuriyet Üniversitesi Maliye Bölümünden 2016 yılında mezun olan Duran Bircan, bölümüyle ilgili fazla atama olmamasından dolayı kendi işini kurmaya karar verdi.

Kayseri şehir merkezinde yaşayan ailesini de ikna eden Bircan, memleketi Yahyalı'nın Kirazlı köyüne göç ederek çobanlık yapmaya başladı.

Kayseri şehir merkezinde yaşayan ailesini de ikna eden Bircan, memleketi Yahyalı'nın Kirazlı köyüne göç ederek çobanlık yapmaya başladı.

Önceleri az sayıyla hayvancılığa başlayan Bircan, Kırsal kesimde pek görülmeye alışılmamış uzun, kıvırcık saçları ve fırsat bulduğunda okuduğu kitabıyla diğer yetiştiricilerden ayrılıyor.

300 koyun projesinden de yararlandı

300 koyun projesinden de yararlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bircan, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), TARSİM ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliğinin ortaklığında yürütülen 300 koyun projesinden yararlandı.

Yahyalı'nın dağlarında 300 küçükbaş hayvana çobanlık yapan Bircan, hikayesini şöyle anlattı:

Yahyalı'nın dağlarında 300 küçükbaş hayvana çobanlık yapan Bircan, hikayesini şöyle anlattı:

'Bundan sonra elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Devletime nasıl katkı verebilirsem katkı yapacağım. Üniversiteyi bitirince 'Ticaret olarak ne yapabilirim?' diye düşünmeye başlamıştım. Aslında bu ata mesleğimiz. Ailem önceden de hayvancılık yapıyordu, bazı sebeplerden dolayı bırakmamız gerekmişti. İmkanlar el verince ben bu işi yeniden yapmak istedim. Benim yaşıtım olan insanlar boş bir bölüm okumak yerine kendi işlerini kurmaya çalışsınlar. Ailem beni destekledi, yoksa bu işe cesaret edemezdim. KPSS var, işe girmek zor, bu nedenle insanlar artık tarıma, hayvancılığa yöneliyor. Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Sabah, akşam hayvanların su ve yemlerini veriyoruz. Güzel havalarda otlatıyorum.'

'Öğrenci ya da turist zannediyorlar'

'Öğrenci ya da turist zannediyorlar'

Farklı tarzından dolayı yaptığı işe insanların şaşırdığını ifade eden Bircan, 'Daha çok öğrenciyim sanıyorlar. Ya da yurt dışından gelmiş bir turist sanıyorlar. Saçlarımı önceden uzatmıştım, bir ara kestim, tekrar uzatmaya başladım.' dedi.

Bircan ayrıca maddi imkanı olan ve doğayı seven herkese hayvancılıkla uğraşmayı tavsiye ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
907
243
44
23
19
8
7
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Janset cataltug

Gençler, istemediğiniz halde sırf olması gerektiğini düşündüğünüz şeyleri değil, kendinizi mutlu hissettiğiniz işleri yapın.

Batuhan Ayvaz

abi iyi hoş diyorsunda bu yolda düşersek kendi istediğimiz kim tutar elimizden ? Tekrar nasıl yaparız aklımda deli sorular.Bende uni okuyorum balıkesir türkç... Devamını Gör

Sorgulayan

her meslek kutsaldır. ama geri kalmış ülkelerde her meslek kutsal görülmez.

red-factor

Yargılamıyorum baştan söyleyeyim ama benim ailem de önceden hayvancılık yapsaydı bana zor gelmezdi. Ben de yapardım. Ama şimdi ailem yapmadı. Bilmiyorum da. ... Devamını Gör

red-factor

Ulan var ya yemin ediyorum ikinci cümleyi yazmasaydınız utanmazdım. Üretirsek başarırız. Aynen öyle. Çok utandım lan. Çok koydu. Eyvallah.