onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Şıp Demiş Burnundan Düşmüş: Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Doğal Çözüm Yolları Nelerdir?

Şıp Demiş Burnundan Düşmüş: Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Doğal Çözüm Yolları Nelerdir?

Şeboş
29.01.2016 - 13:28

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte çoğu kişi aynı rahatsızlıktan muzdarip, burun akıntısı. Özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara eşlik eden burun akıntısı kişilerin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Burun akıntısı burun deliklerinden dışarıya doğru veya boğazdan aşağıya doğru geniz akıntısı şeklinde ortaya çıkıyor. Geniz akıntısı geceleri nefes almayı zorlaştırıyor, kişiler rahat bir uyku çekemiyorlar. Peki burun akıntısı nasıl geçer? Neler yapmak gerekir? Doğal yollarla burun akıntısı durdurulabilir mi? Buyrun haberimize.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Düzenli burun temizliği yapın

1. Düzenli burun temizliği yapın

Burun akıntısını geçirmenin en iyi yolu burnu tuzlu su çözeltileriyle burnu temizlemektir. Temizlerken burnunuzu fazla tahriş etmemeye özen gösterin. Burnunuzu silmek için yumuşak bezler kullanın. Gerekli durumlarda burnunuzun ucuna nemlendirici uygulayın.

2. Hafifçe masaj yapın

2. Hafifçe masaj yapın

Her iki burun deliğine hafif bir basınçla kapama ve yavaş yavaş açma yoluyla masaj uygulayabilirsiniz. Sonra göz kapaklarınızı hafifçe ovabilir, kulak memelerinize masaj yapabilirsiniz. Daha iyi sonuçlar için ılık suya batırılmış bir bez de kullanabilirsiniz.

3. Buhar ile rahatlayın

3. Buhar ile rahatlayın

Özellikle sinüzitten meydana gelen burun akıntısıyla baş etmenin en iyi yollarından birisi de sıcak havayla sinüsleri yumuşatmaktır. Bunun için sıcak bir duş alabilirsiniz. Kaynattığınız bir miktar suyu geniş bir kabın içerisine koyarak buhar banyosu yapabilirsiniz. Dilerseniz bu suyun içerisine nefes açıcı özellikleri olan okaliptüs yağı, kafur ruhu, nane yağı ekleyebilirsiniz. Buharda fazla kalmamaya özen gösterin.

4. Basınç uygulayın

4. Basınç uygulayın
koksalyuca.com

Alnınızın tam ortasına, burun kökünüze doğru basınç uygulayın. Basınç uygulamak, soğuk algınlığı ve alerjiden kaynaklanan sinüs tıkanıklığına iyi gelecektir. Ayrıca baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.

5. Rahatlatıcı ürünler deneyin

5. Rahatlatıcı ürünler deneyin

Burun deliklerinin hemen altına nefes açıcı özelliği bulunan mentol veya Vicks uygulayabilirsiniz. Burnunuzun içine sürmemeye dikkat etin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Sıcak kompres uygulayın

6. Sıcak kompres uygulayın

Yumuşak bir havluyu sıcak su ile ıslatın ve yüzünüze hafifçe yerleştirin. Fazla sıcak olmamasına dikkat edin. Bu yöntem akıntının geçmesinde yardımcıdır.

7. Sıcak bitki çayları deneyin

7. Sıcak bitki çayları deneyin

Burun akıntılarına iyi gelen şeylerden birisi de sıcak bitki çayları tüketmek. Özellikle papatya, zencefil, nane ve ısırgan bu dönemlerde tercih edilebilir. Bu bitkilerin nefes açıcı özellikleri de vardır. Ayrıca anti inflamatuar ve anti alerjik özelliklere de sahiptirler. Sıcak bitki çayınızın buharını içinize çekmek de oldukça faydalı olacaktır.

8. Alerjenlerden uzak durun

8. Alerjenlerden uzak durun

Eğer bahar alerjiniz varsa gerekli ilaçlarınızı almadan dışarıya çıkmayın. Kedi tüyüne veya toza alerjiniz varsa burun akıntısı yaşadığınız zamanlarda bu alerjenlere dikkat etmekte fayda var.

9. Doktora başvurun

9. Doktora başvurun

Eğer burun akıntısına ateş ve boğaz ağrısı gibi ek olarak başka belirtiler yaşıyorsanız, tıbbi tedavi gerektiren bakteriyel ya da viral bir enfeksiyon olup olmadığını anlamak için doktorunuza gidiniz.

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
34
33
18
14
12
10
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Elbir

http://www.wikihow.com/Get-Rid-of-a-Runny-Nose ah onedio ah

Nisa Kaynar

ahha o vicks yok mu sinir oluyorum buruna sürmek işkencee

Ezgi

küçükken biz ona viskıç diyoduk ne sebeple diyoduk bilmiyorum ama eminim yalnız değilim bu konuda :Dasdssasfg