Sırtını Çevirme Dünya! Libya'da Afrikalı Mültecilerin Satıldığı İnsanlık Dışı Köle Pazarları
An itibariyle Libya'da parmaklıklar ardında ya da insanlık dışı şartlarda karanlık odalarda, kafeslerde tutulan yüz binlerce Afrikalı bulunuyor. Ülkelerindeki durumdan Avrupa'ya kaçmak için Akdeniz'de veya Kuzey Afrika kıyılarında yakalanan bu vatandaşlar, tecavüze uğradıklarını, işkence gördüklerini anlatıyor. Ayrıca tüm dünyanın yüreğini burkan son haberlere göre Libya'da yasa dışı köle pazarlarında para karşılığında satılıyorlar.
Son günlerde yabancı basında, birçok ünlünün Twitter ve Instagram paylaşımlarında Libya'daki köle pazarlarıyla ilgili çağrılar gördük.
Afrika'nın çeşitli bölgelerinden gelen ve daha iyi bir hayat ümidiyle canları pahasına Avrupa'ya kaçmaya çalışan vatandaşlar yakalanıyor; tanesi 400 dolardan zenginlere satılıyor.
Malta ve İtalya kıyılarına yakınlığı sebebiyle Libya, yıllardır süregelen mülteci krizinin kilit noktalarından biri olmuştur.
Avrupa'ya ulaşan mülteci sayısı son dönemde yıllık ortalama 100.000'i geçti. Bunlardan en az 3.000'i denizde boğularak hayatını kaybetti. Yola çıkan mültecilerin hemen hepsi Libya kıyılarından bu ölüm yolculuğun başlamıştı.
İtalya, kendi ülkesinde yasa dışı giren göçmen sayısını azaltmak için Libya sularında güvenliğe destek oluyor ve STK'lardan denizde mahsur kalmış mülteci botlarına yardım etmemesini istiyor.
Bahsedilen bu gerçekte dolayısıyla, yapılan tahminlere göre 700.000 mülteci Libya'da mahsur kalmış durumda.
Hatta durum bununla kalmadı ve geçtiğimiz Nisan ayından bu yana Afrikalı vatandaşların Libya'da köle pazarlarında satıldığı ortaya çıktı.
CNN Uluslararası'nın yaptığı bir haberde 'açık arttırmayla köle satışı' belgelendi. Bu görüntülerde Afrikalı gençler Libya'da işçi olmak üzere zenginlere satılıyor.
CNN ayrıca Libya'da yakalanan mültecilere yapılan 'insanlık dışı muameleyi' de kamplara girerek kanıtladı.
Tüm dünya genelinde tepkilere sebep olan bu görüntüler karşısında Libya 'kendi vatandaşlarımıza bakmakta zorluk çekiyoruz, bu tür bir krizle başa çıkmak ulusal kapasitemizin dışında' gibi bir cevap verdi.
Konu hakkında Donal Trump'ın attığı tweet CNN'i yalan haber yapmakla suçladı ve tepkilerin iyice çığrından çıkmasına sebep oldu.
'FoxNews Amerika Birleşik Devletleri'nde CNN'den çok DAHA önemlidir. Fakat CNN International uluslararası anlamda (uydurma) haber kaynağı olmakta büyük kaynaklardan biri ve dünyaya milletimizi çok kötü bir şekilde temsil ediyorlar. Dış dünya gerçekleri onlardan görmüyor.'
Tüm bunlar bir yana, Libya hakkındaki sosyal medya etiketleri çığ gibi büyüse de, tepkiler artsa da konunun hızlı ve etkili bir şekilde çözülmesi için şimdilik bir adım atılmış değil.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
İslam dünyasında sıradan bir gün...
İslamofobinin yanlış bir tarafı yok. Nazi düşmanlarına nazifobik diyor musun? Hayatında hiç kuran okudun mu acaba?
Antep te ışid in kadın pazarına bi el atın önce ülkemizi bi ayıklayalım söz libya ya en önde ben gelicem , yettilen sanarsın bizim ülke güllük gülistanlık an... Devamını Gör
Avrupanın demokrasi götürdüğü ülkelerden bir diğeri daha karşımızda, malın biride Müslüman ülkede sıradan bir gün diyor. 2 yıl çalıştım Libyada canım ülkeyi ... Devamını Gör