onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Sürekli Kaygılı Hissetmek Zorunda Değilsiniz: Anksiyeteyi Hafifletecek 12 Etkili Yöntem

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Sürekli Kaygılı Hissetmek Zorunda Değilsiniz: Anksiyeteyi Hafifletecek 12 Etkili Yöntem

Begüm
31.10.2024 - 10:48

Kendinizi sürekli kaygılı ve endişeli mi hissediyorsunuz? Anksiyete artık hayatımızın pek çok noktasında ama bu onun kalıcı olacağı anlamına gelmiyor. Kendinizi kaygılı hissettiğiniz anda anksiyetenizi hafifletebilecek yöntemleri özenle seçtik. Hazırsanız keşfedelim!

Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Derin nefes alma egzersizleri yapın.

Diyaframdan nefes alarak vücudunuzu bu süreçte rahatlatabilirsiniz. Bu teknik, kaygı anlarında sakinleşmenize yardımcı olur. Dilerseniz 4 saniye nefes alıp, 4 saniye tutup nefesinizi 8 saniyede verebilirsiniz. Bu nefes egzersizi sizi düşüncelerden uzaklaştırıp ana döndüreceği için daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

2. Meditasyon ve farkındalık pratikleri yapın.

Meditasyon ve farklı farkındalık pratikleri zihninizi sakinleştirirken kaygınızı da yönetmeye yardımcı olur. Günde 10 dakika meditasyon yaparak zihninizi gevşetebilir ve kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

3. Düzenli egzersiz yapın.

3. Düzenli egzersiz yapın.

Düzenli egzersiz, stres hormonlarını azaltır ve ruh halinizi iyileştirir. Her gün yürüyüş yapmaya başlasanız bile ruh halinizdeki değişikliği hissedebilirsiniz. Gün içerisinde fiziksel aktivitede bulunduğunuza emin olun.

4. Sağlıklı beslenin.

İşlenmiş gıdalardan ve şekerden uzak durarak dengeli bir beslenme planı oluşturun. Sağlıklı besinler zihinsel sağlığınızı desteklerken kendinizi de daha iyi hissetmenizi sağlar. Her ne kadar önemsiz gibi görünse de unutmayın ki yediğiniz yiyecekler doğrudan sizi etkiler.

5. Kafeini azaltın.

Fazla kafein kaygıyı artırabilir. Bu yüzden günlük kafein alımınızı sınırlayabilirsiniz. Örneğin, günde 2 bardaktan daha fazla kahve içmemeyi bir alışkanlık haline getirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Uyku düzeni oluşturun.

Yeterli uyku almak, kaygıyı azaltır bu yüzden günde 7 ile 9 saat arasında uyumaya çalışın. Zaman içerisinde uyku düzeninizi oturttukça daha rahat ve huzurlu hissettiğinizi fark edeceksiniz.

7. Düşünce günlüğü tutun.

7. Düşünce günlüğü tutun.

Duygularınızı yazmak, kaygının kaynağını belirlemenize ve zaman içerisinde onlarla daha kolay mücadele etmenize yardımcı olabilir. Unutmayın, ilk başta problemi anlamak önemlidir. Bu yüzden yazarak duygularınızı açığa çıkarabilir ve rahatlayabilirsiniz.

8. Yaratıcı faaliyetler yapın.

Resim yapmak, yazmak veya müzik dinlemek gibi faaliyetler yaratıcı yönünüzü ortaya çıkarmanızı sağlayarak stresinizi azaltabilir. Stresinize odaklanmak yerine içinizdeki duygu ve düşünceleri sanatsal şekilde dışarıya vurabilirsiniz.

9. Düzenli olarak yoga yapın.

Yoga hem fiziksel bir aktivitede bulunmanızı sağlar hem de ana dönmenize olanak sunar. Bu yüzden haftada 3-4 gün yoga yaparak zihninizi ve bedeninizi keşfedebilir, ana dönebilirsiniz.

10. Küçük hedefler belirleyin.

Günlük hayatınızda küçük hedefler koyarak kendinize bir başarı hissi verebilirsiniz. Büyük hedefler koyarak kendinizi suçlamak veya yaptıklarınızı görmezden gelmek en kolayıdır. Siz kendi yaptıklarınıza odaklanmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Mindfulness pratikleri ile ana dönün.

Gelecek hakkında endişelenmek yerine, anda kalmaya odaklanmak stresinizi ve kaygınızı azaltacaktır. Bu yüzden kendinize uygun mindfulness pratikleri ile düşüncelerinizden sıyrılıp şu ana odaklanarak zihninizi susturabilirsiniz.

12. Aromaterapiden yararlanın.

Lavanta yağı gibi rahatlatıcı esansiyel yağlar, kaygınızı hafifletmenizde yardımcı olur. Aromaterapi ile ana dönebilir ve zihninizi sakinleştirebilirsiniz. Size uygun kokuları tercih edebilirsiniz.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın