onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Tanrıça Hera'nın İntikamının Alınması Sonucunda Oluşan Niobe Kayası

Tanrıça Hera'nın İntikamının Alınması Sonucunda Oluşan Niobe Kayası

Nur YILMAZ
23.10.2022 - 22:30

Niobe Kayası ya da diğer ismi ile Ağlayan Kaya, Spil Dağı'nın yamacında yer almaktadır. Kayada bulunan göz çukuruna benzeyen girintilerde bulunan suyun Niobe'nin gözyaşı olduğuna dair bir inanış mevcuttur. Zaman içerisinde kuruyan bu suyu günümüzde ziyaret edenler maalesef göremiyor. 

Manisa'nın sarı üzümleri ilk defa Niobe'nin gözyaşları ile can suyunu bulmuş ve burada bağ yetiştiğine dair bir inanış vardır.

Ağlayan Kaya Efsanesi

Ağlayan Kaya Efsanesi

Anadolu'ya mahsus bir isim olan Niobe, Ağlayan Kaya efsanesinin başkahramını olarak bilinmektedir. Niobe, günümüzde İzmir ile Manisa arasında yer alan Spil ve Yamanlar dağları çevresi, eski ismi ile Frigya'nın en batısına hakim olan yarı tanrı Tantalus ve eşi Dione’nin kızıdır. Bu kız çocukluğunu Hera ile beraber bu bölgede geçirmiştir. Evlilik çağına gelen Niobe, dönemin Thebai Kralı olan Amphion ile hayatını birleştirir. Bazı kaynaklara göre bu evlilikten 7 erkek 7 kız toplamda 14 çocuk olduğu yazılırken bazı kaynaklara göre ise 6 kız 6 erkek toplamda 12 tane çocukları olduğu yazılmaktadır. Niobe'ye çocukken arkadaşlık eden Hera Zeus ile evlenmiş ve bu evliliğin sonucu olarak da iki çocuğu olur. Bu çocukların ismi Apollon ve Artemis'dir.

Sadece iki tane çocuğu olan Hera Niobe tarafından küçümsenir ve Thebai halkının kendisine tapmasını emreder. Bu esnada Niobe'nin bu sözleri rüzgar tarafından Hera'ya iletilir. Menderes Irmağı'nda dinlenen Hera bu sözlere çok sinirlenir ve Apollon ve Artemis'den Niobe'yi cezalandırmalarını ister. Bu isteğin üzerine Hera'nın çocukları Niobe'nin bütün çocuklarını ok kullanarak öldürür. Niobe çocuklarının cesetleri ile baş başa kalır ve günlerce ağlar. Niobe'ye acıyan Zeus ise Niobe'yi ağladığı yerde taşa çevirir.

Ağlayan Kaya Nerededir?

Ağlayan Kaya Nerededir?

Manisa şehri sınırlarında yer alan Ağlayan Kaya, Spil Dağları'nın eteklerinde Mevlana Yolu'nda bulunan Dere Mahallesi'ndedir. Yıl içerisinde pek çok turiste ev sahipliği yapan Ağlayan Kaya Manisa şehrinin turizm ziyaretlerini artırmaktadır. Manisa'ya uğradığınızda mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisidir.

Adres: Adres: Dere, Kumludere Cd. No:1, 45010 Manisa Merkez/Manisa

Ağlayan Kaya’ya Nasıl Gidilir?

Ağlayan Kaya’ya Nasıl Gidilir?
www.rehbername.com

Manisa'ya gitmenizin ardından Karaköy Kırmızı Köprü'den Spil Dağı'na giden yola sapmalısınız. Spil Dağı yoluna saptıktan yaklaşık 5 dakika sonra Ağlayan Kaya'ya ulaşabilirsiniz.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

  • Manisa Ankara arası 563 kilometredir.

  • Manisa İstanbul arası 428,7 kilometredir.

  • Manisa İzmir arası 38,3 kilometredir.

  • Manisa Muğla arası 238,9 kilometredir.

Pelops Tahtı

Pelops Tahtı

Niobe Kaya'sının yakınlarında yer alan Pelops Tahtı Niobe’nin erkek kardeşi olan Pelops’a ait olduğu sanılmaktadır. Pelops Tahtı Spil Dağı’nın Yarıkkaya bölgesinde bulunan Frig kültürüne ait detayların incelenebileceği bir yerdir.

Sadece taht bulunan bu yerde önceden bir heykel olduğu ancak günümüze ulaşamadığı düşünülmektedir.

Manisa'ya Kadar Gelmişken Gezebileceğiniz Yerler

Manisa'ya Kadar Gelmişken Gezebileceğiniz Yerler
  • Bintepe Tümüsleri, 

  • Manisa Müzesi,

  • Sardes Antik Kenti,

  • Spil Dağı,

  • Manisa Müzesi, 

  • Sert Kasabası,

  • Manisa Muradiye Camii

  • İvaz Paşa Camii

  • Bintepe Tümülüsleri

  • Divlit Yanardağı

  • Kula Volkanik Jeoparkı

  • Emir Kaplıcaları

  • Kuladokya Kula Peri Bacaları

  • Cıncıklı Örenyeri

  • Zincirli Örenyeri

  • Manisa Kalesi

Ağlayan Kaya Gezgin Yorumları

Ağlayan Kaya Gezgin Yorumları

'Eski halinden eser kalmamış fakat etrafı temiz duruyor. Güzel bir hikayesi var. Vaktiniz varsa seyir tepesine doğru devam edin. Eski çay içme yerleri kalmamış. Fakat yukarılarda manzara ve hava güzel.'

'Gittik gördük geldik dar vakitte gidilecek yerler değil tabi dağdan güzel bir su geliyor sesi harika derinliklerde mağaralar olduğu söylendi bizim vaktimiz yoktu ama yeniden geniş zamanda gitmek ve Spil dağını gezmek istiyoruz..'

'Manisa Kalesine gelmeden. Spil milli parkına çıkarken hemen sağda. İçicilerin mekanı olmuş. Hemen yanında açık hava tiyatrosu var. Ne yazık ki orası da çöplük içinde . Burda fotoğraf çekinirken bir grup genç çekirdek yiyip yerlere atıyordu. Buraya 3.gelişim ve hep bu manzarayla karşılaştım. Neden yaşadığınız yere bu kötülüğü yapıyorsunuz ? Gerçekten çok üzücü. Sonra da belediyeye suç atıyorsunuz. Hangi birinize yetişsinler.'

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
7
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aku

"My religion is not your mythology Karen." Antik yunanlılar bugün yaşasalarda bunu derlerdi muhtemelen. Tıpkı bugünkü dinlere yarının mitolojisi dediğimizde ... Devamını Gör

Trabuzeni

Bu tanrılar hiç değişmiyor hep küçük çocuk gibiler