Görüş Bildir
Haberler
TAPINAKTA BUDİST RAHİPLERLE YAŞAYAN TÜRK

TAPINAKTA BUDİST RAHİPLERLE YAŞAYAN TÜRK

Efe Tanay
14.09.2016 - 22:23

Gece 3:30'da uyanmak, 17 saat yemek yemeden durmak, günde 6 saat meditasyon yapmak ve 4 saat dua ayinine katılmak, tapınak kurallarından yalnızca birkaçıydı diye tanımlıyor Efe Tanay. Uzakdoğu Asya'nın ufak ülkesi Laos'un ormanlarında Budist rahiplerle kalan gezgin bu tecrübeyi en doğru yerde yaşamak için çok fazla araştırma yapmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Instagram

2.

2.

Yüksek kıdemli bu rahip günde yalnızca bir öğün yemek yiyormuş. Yılın 6 ayını tek göz odada geçiren 31 yaşındaki rahip, bu süre içerisinde günde yalnızca bir kere tuvalet ihtiyacı için odadan çıkıyormuş.

3. Instagram (efetanay)

4.

4.

Gece 3:30'daki dua ayininden sonra sabah 5'te civar köyleri ziyaret edip yemek topluyorlarmış.

5.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6.

6.

Efe'nin tapınaktaki akıl hocası Phouvieng ölü yakım yerinin içerisinde meditasyon yaparken.

7.

7.

Vipassana meditasyonu ile 1 saat hareketsiz bir şekilde meditasyon yaptıktan sonra, hocası Phouvieng 3 hafta önce ölen birinin küllerinin tam üzerinde bu işlemi yaptığını söylemiş.

(http://www.facebook.com/seyyarkalem1 sayfasından yazar hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz)

8.

8.

Kaldığı kısa süre içerisinde rahipliğe kabul törenine denk gelen Efe'yi bu özel seramoniyi izlemek üzere kabul etmişler. Ancak tapınakta yıllardır yaşayan kadınların içeri girmesi yasakmış. Efe, kadın ne yazık ki her tarz dinde arka plana atılmakta diyerek eleştiriyor bu durumu.

9. Meditasyon Eğitimi

9. Meditasyon Eğitimi

Efe Tanay'ın kalmış olduğu tarihe kadar yalnızca 8 yabancı kabul edilmiş tapınağa. Efe ise ilk Türkmüş. Konu hakkındaki yazısını www.seyyarkalem.blogspot.com adersinde bulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın