Terlik Fırlatan Anne de Orada! Türkçeye Özel Dijital Klavye 'Tambu' Kullanımda
Ülkemize ait değerleri yansıtan dijital klavye uygulaması Tambu kullanıma sunuldu. Hareketli çıkartma ve emojiler, kişiselleştirilebilir arka plan ve temalar, atasözü ve deyimlere hızlı erişim ve öğrenen klavye gibi özellikleri barındıran yerli klavye Türk Telekom tarafından geliştirildi.
Kullanıcılar, karşısındakine 'Eyvallah', 'Etekleri zil çaldı', ya da 'Batsın bu dünya' demek istediğinde, TAMBU'da bunlar için özel olarak tasarlanan bir hareketli çıkartmayı gönderebilecek.
Ayrıca bir neslin hazıfazında yer eden terlik fırlatan annelerimiz de emoji olarak klavyede 😂
'Öğrenen sistemi' ile yapay zekaya doğru giden yolda önemli bir adım olan TAMBU, Türkiye'de yerli dijital platform segmentinde ilk ve tek uygulama olarak da öne çıkıyor.
Uygulama 50 kişilik bir ekip tarafından 6 ay süresince çalışarak geliştirildi.
Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, TAMBU’nun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, zengin içeriğiyle kullanıcılarına hem eğlenceli hem de interaktif zaman sağlayan TAMBU’nun tüm iOS ve Android cihazlardan ücretsiz olarak indirilebildiğini belirtti.
TAMBU’nun kullanıcı alışkanlıklarını öğrendikçe kendisini o yönde daha fazla adapte ettiğini, kullanımının da aynı şekilde hızlandığını ve kolaylaştığını anlatan Demir, şunları söyledi:
“Biz TAMBU’yu, tüm bu özellikleriyle Türkiye’ye değer katacak, uluslararası normlarda, bağımsız ve güçlü bir platform olarak konumlandırıyoruz. TAMBU’nun bu önemli özellikleri artırması, uzun yıllar global bir ürün olarak piyasada varlığını sürdürmesi, kullanıcıları hem performans hem de içerik anlamında mutlu etmesi, gelecekte dijital uygulama standartları arasında gösterilmesi ve global bir değer olarak ülkemizi gururlandırması şu an için öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu nedenle, biz bu projeyi Türkiye sınırlarının dışına çıkarıp, yurt dışına da ihraç etmeyi planlıyoruz.”
Yorum Yazın
Bu vesileyle Türk Telekom'un amına koyayım. İstanbulda 3G zor çekiyor mk.
Türk telekoma güvememiyorum bağımsız bir kurum olsa indirirdim
Ulan doğru düzgün işletim sistemimiz yok daha bizim. 6 ay o 50 mühendis işletim sistemi yazmaya uğraşsaydı? Bilişim sektöründe her şeyimiz yerli milli, terli... Devamını Gör
Sıfırdan işletim sistemi yazmak için 500 kişilik ekip kurup minimum 5 sene uğraşmak gerekir.