TikTok'u Son Dönemlerde Ele Geçiren Lucky Girl Sendromu Nedir? Toksik Manifest Aslında Nelere Sebep Olur?
TikTok'u Son Dönemlerde Ele Geçiren Lucky Girl Sendromu Nedir? Toksik Manifest Aslında Nelere Sebep Olur?
Hem Türkiye'de hem dünyada son dönemlerin en çok kullanılan popüler sosyal medya platformu TikTok. Hem içerik skalasının genişliği, hem algoritmanın kişi hareketlerine göre çok hızlı şekillenmesi kullanıcıları bir bir içine düşürüyor. Eh tabii tüketim kadar üretim de mevcut. Bir anda patlayan akımlar sayesinde fenomen olabilirsiniz. Bu patlayan akımlardan bir tanesi de özellikle yabancı TikTokerların paylaşmış olduğu 'Lucky Girl Sendromu'. Esasında manifest yöntemine dayanan Lucky Girl Sendromu nedir? Gelin birlikte bakalım...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
TikTok son dönemlerde aldı başını gitti bildiğiniz gibi. Yerli, yabancı fark etmeksizin pek çok içerik üreticisinin her alanda kendini göstermeye çalıştığı platform, en dikkat çeken sosyal medya mecrası olarak karşımıza çıkıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Her yaş kitlesine hitap eden uygulamada ünlüler, bilgi içerikleri, eğlence içerikleri ve pek çok akım yer alıyor. Bu da izleme aktivitesini daha da uzatıyor.
TikTok'un son dönem trendlerinden biri ise Lucky Girl Sendromu yani şanslı kız sendromu. "#LuckyGirlSyndorme" tagi altında 600 milyondan fazla görüntüleme alan bu akımın videolarının teması şu; "Ne kadar kötü gözükürse gözüksün, her şey benim için her zaman yolunda gidiyor."
Kendilerine yeni bir baş etme yöntemi bulan kullanıcılar, manifesti günlük hayatlarına uyarlıyorlar gibi düşünebiliriz. Yani üzerine çok düşünmeden günlük olumlamalar yaparak isteklerini ve hayallerini gerçekleştirebileceklerine inanıyorlar.
Lucky Girl Sendromu Nedir?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
TikTok kullanıcıları bu konuya son derece adapte olmuş. Türkiye'de genel olarak "garibanın yüzü gülür mü?" bakış açısı olduğu için manifest olaylarına inanan insan sayısı çok az. Ama yabancı kullanıcılar içinizdeki frekansın değişmesinin, bunun değişebileceğine inanmanızın her şeyi yoluna soktuğunu söylüyor.
Akımı her ne kadar destekleyenler olsa da bu konuda olumsuz tepkiler verenlerde mevcut. Bu durumun bilimsel bir görüşten tamamen bağımsız olduğunu ifade edenler, hayatını çok büyük zorluklarla geçirmeye çalışan insanların yeterince olumlu yaklaşım sergilemediği konusunda kendilerini suçlu hissedeceği düşüncesine sahip.
E biz aldık, kabul ettik 777 ama; olumlama kullanarak manifest yapmanın ve çekim yasasını etkilemeye çalışmanın pratikte bir karşılığı var mıdır?
Vogue Teen’e bu konu hakkında yorum yapan terapist Eloise Skinner bu durumun insanlara yardımcı olabileceğini düşünürken, New York Üniversitesi'nde Psikoloji Profesörü PhD Gabrielle Oettingen işin tamamen ters tepeceği düşüncesinde.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
ne okudum ben ya hiç bişi anlamadım beynim yandı 🤯
Okuduklarımdan fazla bir şey anlamadım ama insanlığı maymun ederek tersine evrim yaşandığına dair şüphelerim daha da güçlendi.
Osur osur ipe diz