Görüş Bildir
Haberler
Türk Lirasınında Kayıp Hız Kesmedi, Dolar ve Euro Rekor Yürüyüşünü Sürdürdü

etiket Türk Lirasınında Kayıp Hız Kesmedi, Dolar ve Euro Rekor Yürüyüşünü Sürdürdü

FreiGeist
06.08.2018 - 12:28 Son Güncelleme: 06.08.2018 - 17:19

Dolar/TL, bugün 5.27 seviyesinin üzerine çıkarak rekor tazeledi.  Euro ise tarihte ilk kez 6 seviyesini aştı. Türk lirasının euro karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 2'yi aştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cuma günü kapanış saatlerinde 5.0800 seviyesinde olan dolar/TL bugün yeni tarihi zirve olan 5.28'i gördü.

Cuma günü kapanış saatlerinde 5.0800 seviyesinde olan dolar/TL bugün yeni tarihi zirve olan 5.28'i gördü.

ABD'li Rahip Andrew Brunson'a ev hapsi verilmesi ve ABD'nin iki bakana getirdiği yaptırımların baskısıyla dolar/TL haftaya yeni rekor seviyeleri test ederek başlarken, piyasalar iki ülke ilişkilerine yönelik gelişmeleri izlemeye devam ediyor.

TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 27'yi buldu.

TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 27'yi buldu.

Arjantin pesosundan sonra yıl içinde dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olan liradaki kırılganlık sürüyor.

Euro/TL de 6.11'e kadar yükseldi. Yılın başından bu yana euro karşısında TL'nin değer kaybı ise yaklaşık yüzde 32.

Uzmanlar ne dedi?

Uzmanlar ne dedi?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünya gazetesine konuşan İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, ABD ve Türkiye arasındaki gerilimin bitmesine yönelik net bir durumun olmadığını ve stresin tamamen dolar/TL üzerinde biriktiğini söyleyerek, 'Kurda zaten bir hassasiyet vardı, hassas dengeler daha da ciddileşti. Dolar/TL'de 5 seviyesinin üzerine oturabilecek bir tablo var ancak ileride ABD ile ilgili net adımların atılması ve bu adımların yumuşamaya doğru evrilmesi kurda yumuşamayı da beraberinde getirecektir' dedi.

Stratejist Cüneyt Paksoy Bloomberg HT'ye kurdaki hareketin devam edebileceğini söyledi. Paksoy 'enflasyondaki yükselme eğilimi, risk priminin yükselmesi, 10 yıllık tahvilde rekor kırılması, yabancı algısının negatif seyretmesi, dolar endeksinin seyri dolar üzerinde kriter ama yükselişi tetikleyen yegane etki ABD ile olan iletişim' dedi.

Merkez Bankası, rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkâni oranı üst sınırını yüzde 45’ten yüzde 40’a düşürdü.

Söz konusu değişiklik ile yaklaşık 2,2 milyar dolar tutarında döviz bankaların kullanımına geçecek.

Haber siteleri dolar/TL kuru haberi paylaşırken yeni bir rekor haberi geliyor. Türk lirasındaki değer kaybı sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünya, Bloomberg HT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
49
38
26
24
20
10
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Dolar 20 tl olmadan içim rahat etmez. 2023'e kadar inşaAllah en az 20 TL olur. Yüce Rabbim iyi ki başımıza RTE'yi gönderdi yoksa bu güzel günleri nasıl görür... Devamını Gör

Mert Can Aydın

İktidar yanlısı bir arkadaşla konuşuyorum ve bana soyledigi tek sey "hala ümidim var". Dolar 10 lira olsun onlar için gerçekten farketmiyor.

Mert Can Aydın

Aynen öyle kardeş :)

Sefa Kulaksız

gezi zamanı dolar 1.82'den 1.90'a çıkınca bunlar yüzünden dolar yükseldi diyip gezicileri vatan haini ilan edenler bugün oy verdikleri partinin yaptıklarına ... Devamını Gör

Emrehan Pekören

@selim k.araman O değil de adamlar ekmeği karneyle veriyorlardı diye şikayet ediyorlardı. Bakalım bu duruma nasıl katlanacaklar. 😁