Görüş Bildir
Haberler
Türk Tabipler Birliği (TTB)'nden Vatandaşlara Aşı Uyarısı! Kimler Aşı Olabilecek? Aşı Yaşı Kaça Çekildi?

Türk Tabipler Birliği (TTB)'nden Vatandaşlara Aşı Uyarısı! Kimler Aşı Olabilecek? Aşı Yaşı Kaça Çekildi?

GNS
29.12.2021 - 17:49

Koronavirüs salgınının farklı varyantlar geliştirerek tüm dünyada etkisini sürdürmesi uzmanları alarma geçirdi. Aşılama çalışmalarının bu noktada hız kazanması ve çoğaltılması alınan en büyük tedbirler arasında. Yeni tip koronavirüs varyantları omicron, delta ve delmicronun etkilerinin görülmeye başlaması ise tedirginlik yaratmaya başladı. Bu durum sonrası Türk Tabipler Birliği (TTB) aşı yaşının 5'de çekileceğini duyurdu. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Koronavirüs salgını etkilerini göstermeye devam ediyor. Vaka sayılarının arttığı günlerde aşılama çalışmaları en önem verilen faaliyetler arasında yer alıyor. Tedbirlerin yeterli gelmediğini düşünen yetkililer aşı dozlarını artırma kararının yanında aşı yaşını da düşüreceklerini açıkladı. TTB aşı yaşının 5 olması adına yasal düzenlemeye gidildiğini bildirdi. İşte detaylar...

TTB'den Aşı Açıklaması

TTB'den Aşı Açıklaması

TTB'nin iki haftada bir paylaştığı Pandemi Bülteni'nin 19'uncusu “Pandeminin Omicron Dönemi: Ne Yapmalı?” başlığı altında online olarak gerçekleştirildi. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları'nın yönetiminde gerçekleşen sunumda,  Omicron varyantının önceki varyantlara göre daha fazla mutasyona uğradığını aynı zamanda daha kolay ve hızlı bulaş gösterdiğini ve bu sebeple Dünya Sağlık Örgütü'nün “küresel riski çok yüksek” bildirimi yaptığını belirtti. Eroğulları aynı zamanda, koronavirüs hastaları ile temastan 72 saat sonra PCR testi verilmesini ve Omicron'a özgü PCR testlerinin kullanılmasını önerdi.

İnsanlar Ölüme Terk Ediliyor

İnsanlar Ölüme Terk Ediliyor

Salgının başlangıcından itibaren yaşananlara bağışıklık gösterdiğimizi ve durumu normal karşılamaya başladığımızı belirten Eroğulları, önlem alınmadığını, filyasyon hizmetlerinin niteliksizleştirdiğini, ciddi bir aşı kampanyasına girişilmediğinden yakındı. 

Eroğulları, “Sağlık sisteminin ömrünün tükendiği, artık herkes tarafından fark ediliyor.  Çökmüş bir sağlık sisteminde Covid-19 salgınının ekonomik krizle birleşmesi, yıkımı daha da ağırlaştırıyor. 28 Aralık'ta yani dün, iki ay sonra günlük vaka sayısı 30 binin üzerine çıktı. Vaka sayısı bu hızla artmaya devam ederse, hastane ve yoğun bakımlarda sıkıntıların yaşanabilmesi olası görünüyor” ifadelerini kullandı.

Aşı Yaşı 5'e Çekilecek

Aşı Yaşı 5'e Çekilecek

Eroğulları durumla ilgili önerilerini şu şekilde sıraladı:

  • Aşı mülkiyetine son verilerek tüm dünyadaki toplumlarla aşı dayanışması kampanyası düzenlenmelidir.

  • Türkiye'de aşı yaşı 5'e çekilerek; yasal düzenlemelerle ve aşı kampanyalarıyla toplum en kısa sürede aşılanmalıdır.

  • Ekonomik-sosyal desteklerin ve kapalı alanların havalandırılması gibi genel halk sağlığı önlemleri bir bütün olarak ve filyasyonun amacına uygun olarak yapılmalıdır.

  • Riskli ortamda bulunmak zorunda olanlar için FFP2-FFP3 tipi maskeler parasız sağlanmalıdır.

  • Riskli ortamda çalışıp, bağışıklık yetmezliği gibi tehlikeyi artıran hastalıkları olanlar için en azından kış ayları boyunca ücretli izin verilmelidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın