Görüş Bildir
Haberler
Türk Yunan İtalyan Fransız İspanyol Fark Etmez Akdeniz İnsanının En İyi Yaptığı 13 Şey

etiket Türk Yunan İtalyan Fransız İspanyol Fark Etmez Akdeniz İnsanının En İyi Yaptığı 13 Şey

Birbirimizden çok farklı görünsek de aslında birbirimize o kadar çok benziyoruz ki; Akdeniz toplumları olarak en iyi yaptığımız şeyler bile aynı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yemek

1. Yemek

Kendi mutfağımızı zaten biliyoruz. Yunan mutfağının zeytinyağlılarından mezelerine, Fransız mutfağının av etlerinden peynirlerine, İtalyan mutfağının hamur işlerine, İspanyol mutfağının çok çeşitli deniz ürünlerine kadar tüm dünyaya damgasını vurmuş lezzetler hep Akdeniz ülkelerinden.

2. Yüksek sesle konuşmak

2. Yüksek sesle konuşmak

Eğer Akdeniz ülkelerinden birindeyseniz alçak tondan, sakin sakin iletişim kurabilmeniz mümkün değildir. Adeta kulağınızın dibinde megafonla konuşuluyormuş hissi yaşarsınız.

3. Kavga etmek

Evet evet bu konuda herkes hemfikir sanırım. Akdeniz insanlarının kavga etmeden geçirdiği gün yok gibi bir şey. Bu konuda elimize su dökebilecek tek bir millet var o da Ruslar. Gerçi onların da yüzyıllardır Akdeniz'e inip sıcak denizlere açılma politikasını da bilmeyen yoktur herhalde.

4. Trafik kurallarına uymamak

4. Trafik kurallarına uymamak

Fransa ve İspanya'da trafik kurallarına uyma oranı bir tık daha yüksek olsa da geri kalan ülkeler tam anlamıyla rezalet durumda. Yaya geçidi olayını zaten saymıyorum da kırmızı ışıkta geçenler mi ararsın sinyal vermeden dönüş yapanlar mı ararsın...  Yayaysanız her an bir aracın altında kalabilir ya da şoförseniz her an başka bir araçla kafa kafaya girebilirsiniz.

5. Hatalı park etmek

5. Hatalı park etmek

Yanlış yerlere ve hatta engellilerin rahat ulaşım sağlaması için yapılan özel yollara park etmek Akdeniz insanları için adeta bir hobi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Tembellik

Akdeniz insanın en çok yaptığı ve en çok sevdiği şey tembelliktir. Hele biz hariç diğer ülkelerde bir siesta olayı var ki sormayın gitsin. He imkanımız olsa biz de yapacağız siesta ama bırakmıyorlar. Neyse ki açığı iki günlük tatilleri bir haftaya tamamlayarak kapatabiliyoruz.

7. Korna çalmak

Akdeniz insanının adeta ata sporu olan korna olimpiyatlarda branş olsa Akdeniz ülkeleri altın madalyayı kimseye kaptırmaz.

8. Küfür etmek

Oooovvvv! İki kelimeden biri küfür. Hiç sekmez.

9. Sigara içmek

Akdeniz insanı için bir başka ata sporu. Birini söndürmeden diğerini yakmanın tadını başka hiçbir şeyden alamazlar.

10. Yazmak

10. Yazmak

Akdeniz erkekleri bu yeteneğe doğuştan sahipler. O kadar çok konuşurlar o kadar çok yalan söylerler o kadar canınızdan bezdirirler ki artık tamam deyip bir akşam yemeği sözü vermek zorunda kalırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Evlenmeden olmazcılık

Bizi zaten direk geçiyorum. Fransız ve İspanyollara gelince onlarda da var ama genellikle daha az rastlanan bir durum. Siz hele gidin de bir İtalyanla Yunan erkeklerine sorun. Alacağınız cevap: 'Bize gelince evlenmeden olmaz, yabancı erkeklere gelince gözler fal taşı.'

12. İngilizce konuşamamak

Tam anlamıyla rezalet. Derdinizi bir türlü anlatamazsınız. En sonunda kafanızı önüne eğip pes edersiniz.

13. Yolsuzluk ve rüşvet alıp verme

13. Yolsuzluk ve rüşvet alıp verme

Vallahi bunu ben söylemiyorum. Google söylüyor. Bir tık kadar uzağınızda. Çok merak ediyorsanız araştırıp kendiniz bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
293
94
74
14
13
12
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam