Twitter'da Fenomen Olmak İçin Yapılması Gereken 15 Şey
1. Kendi Karakterinizi yaratın
2. Takip edeni takip etmeyin
3. Hashtaglere farklı düşünceler ekleyin
4. Kimseyi Taklit Etmeyin, Özgün Olun
Özgün olun, sakın kimsenin taklidi olmayın, asla tweet çalmayın. Sizin 2 gözünüz varsa sosyal medyanın milyon tane var unutmayın, çakma olduğunuzu çakmak çok kolaydır. Yazdıklarınız yarattığınız karakterle mutlaka uyuşsun.
5. Ünlülere ve fenomenlere mention atmak için her fırsatı kullanın
Özellikle ünlülere ya da fenomenlere mention atmak çok sıkça karşımıza çıkar. Mention atmak her zaman iyi fikir olmayabilir, özellikle de sırf atmak için atıyorsanız. Odun herifin Melih Gökçek’e attığı mentionları hatırlayın, hiçbiri öylesine yazılmış şeyler değildi.
6. Sosyal medyanın bir bütün olduğunu unutmayın
Başka sosyal mecralara karakterinizi mutlaka taşıyın. Karakterinize bir blog açabilirsiniz. Blogda sadece tweetleriniz yer almasın, 140 karakterin ötesini yazın.
7. Zamanınızı sürekli ayırın
Arada bir girip tweet atıyorsanız, neredeyse şansınız yok. Yazmış olmak için yazmamaya tekrar vurgu yapmak yerinde olacaktır, ama 100 tweetle tanınmayı beklemeyin.
8. Sosyal medyayı sürekli takip edin
Sosyal medyada en çok konuşulan başlıklar bir yana en önemlisi de bunların konuşulma biçimi. “Anlayamazsınız” bir trend örneği olarak karşımıza çıkmıştı. Trend olan bir başka durum ise “….. yaparken ben” görselleriydi, çok uzun süre trend olma niteliği taşıdı. Görsel içerik üretme beceriniz varsa mutlaka kullanın.
9. Gündeme ilişkin özgün tespitler yapın
Tespitlerinizin alıcısını bulması için 7. maddeye dikkat edin. Mutlaka özgün tespitlerde bulunun. Gündeme ilişkin tespitler her zaman daha fazla dikkat çekmekle birlikte karakterinizin konumuna göre belirlediğiniz konularda da tespitte bulunabilirsiniz.
10. En önemlisi biraz sabırlı olun
Hemen parlamayı beklemeyin. Bir süre çaba harcayın ve bundan vazgeçmeyin. Eğer doğru yollar izliyorsanız bir süre sonra mutlaka meyvesini alacaksınız.
11. Konularınla ilgilenen kişileri takip et
Bir spammer gibi davranmayın. Günde 100lerce kişiyi bırakıp, daha sonra sizi takip etmeyenleri bırakmak, sizi Twitter filtresine takabilir ve Twitter tarafından hesabınız ”zararlı” olarak nitelendirilebilir. Emin adımlarla, yavaş yavaş fakat sıkı basarak hareket edin.
Ürettiğiniz şeye yakın bir profil çizen ve uzmanlığınızla ilgilenecek kişileri takip edin. Böylece takip ettiğiniz spesifik kişiler dönüp kimin takip ettiğine bakarlar ve muhtemelen ortak alanlara ilgi duyduğunuzdan dolayı sizi takip ederler.
12. İletişime açık olalım
Bizi takip eden insanlarla ve takip ettiklerimizle iletişime açık olmalıyız. Bize soru soranları cevaplamalı, yeri geldiğinde de onlara sorular sormalı ve fikir alışverişinde bulunmalıyız. Bu sayede Twitter'ı aktif kullandığımızı ve iyi bir takipçi olduğumuzu da göstermiş oluruz. Yalnız unutmamamız gereken bir durum var: Yazdığımız mention'ları arada temizlemeliyiz. Twitter'ı sadece sohbet etmek için kullanıyor imajı çizmemek gerekiyor.
13. Spam ve otomatik mesajlara dikkat edin
Sahte hesaplardan gelen otomatik spam'lerden mutlaka ve mutlaka uzak durmalıyız. Hatta bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Eğer takipçilerimize bizim hesabımızdan otomatik bir direkt mesaj veya saçma bir link giderse, takipçilerimiz her an bizi takip listesinden çıkarabilir. Spam konusunda çok hassas davranmalıyız.
14. Ünlü kişileri takip et
Twitter'da gündemi yakalamanın bir yolu da ünlü isimleri takip etmek. Hatta sadece takip etmekle kalmamalıyız, onlar hakkında tweet atmalıyız. Bu tweetler mutlaka olumlu olmak zorunda değil. Önemli olan; iyi ya da kötü fikrimizi belirtmek. Objektif olarak ünlüler hakkında fikirlerimizi yazarsak daha kolay fark ediliriz.
15. Takipçilerinizi eğlendirmeyi unutmayın
Tabiki kasıtlı hareketlerle ve şaklabanlıkla olcak iş değil :) fakat iletileriniz onların yüzünde bir gülümsemeyle biterse bilin ki sizi başkalarına önereceklerdir. Cezmikalorifer ya da Zaytung ”eğlendirerek” neler yapılabileceğini gösterdiler. Quizler, anketler, videolar veya düşük bir ücretle yaptırabileceğiniz mobil oyunlar size yardımcı olabilir.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın