onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Urla'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Urla'da Nereye Gidilir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Urla'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Urla'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
06.01.2022 - 10:36

İzmir şehir merkezine 35 km mesafede olan Urla, güzel görünümlü coğrafi yapısı, oksijen dolu tertemiz havası, tarihi köyleri ve Ege'ye özgü lezzetli yemekleri ile çok şirin bir ilçedir. Eski bir liman kenti olan Urla, Karaburun, Seferihisar ve özellikle turizm açısından önde gelen ilçe olan Çeşme ile de komşudur. Özellikle gezginlerin uğrak noktası olan Urla'ya her yıl yazın binlerce yerli ve yabancı turistte gelmektedir. Birçok kişi Urla'da gezilecek yerleri internet üzerinden merak ediyor. Peki, Urla'da gezilecek yerler nerelerdir? Urla'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Çok eski bir yerleşim bölgesi olan Urla ilçesinin tarihi M.Ö. 2000 yıllarına kadar uzanır. O tarihlerde İyonlar bu bölgeye yerleşerek İonia adını vermişler daha sonra bölge önce Romalılar sonra da Bizanslıların hakimiyetine girmiştir. Türkler 1071 Malazgirt zaferinden sonra Anadolu’ya yerleşip hâkim olmaya başlamış, 1080 yılında denizden İzmir ‘e ulaşan Çakabey bu bölgenin günümüze kadar Türk toprakları olmasını sağlamıştır. Tarih boyunca birçok topluma ev sahipliği yapmış olan Urla ülkemizin gözde ilçelerinden biridir. Urla'da görülmesi gereken tarihi yerler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Urla'da gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yerlere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Urla'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Urla'da Nereye Gidilir?

Urla'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Urla'da Nereye Gidilir?

Urla; sakinlik ve huzur arayan ayrıca doğayla iç içe yaşamasını sevenler için son yıllardaki önemli yerleşim alanlarından biri olmuştur. İlçenin beldelerinden biri olan Çeşmealtı tarihi limanı ve güzel denizi ile öne çıkarken Urla İskele beldesi ile birlikte sahil kısımlarında birçok balık restoranlar, kafeler ve hediyelik eşya mağazaları yer alır. 

Tarihte zeytinyağı üretimiyle bilinen İyonyalılara ait yaklaşık 6000 yıllık Klazomenai Antik Kenti’nde kazılar devam ettiği için turizme açık değildir fakat antik kent dışarıdan incelenebilir. Yine aynı mevkide Ankara Üniversitesi Antik Gemi Atölyesi'nde eski tip gemilerin ve deniz taşıtlarının canlandırılması ve araştırılması yapılmaktadır. Tarihi Osmanlılara kadar uzanan Karantina Adası Urla’nın öncelikli görülmesi gereken yerlerinden biridir. Ziyaretçiler 18. yy'da salgın hastalıklardan korunmak ve hastaları iyileştirmek maksadıyla Fransızlara yaptırılan binaları ve adayı görebilirler.

Edebiyat meraklıları Necati Cumali Anı ve Kültür Evi’ni gezebilir hediyelik almak için Sanat Sokağına gidebilirler. Urla, deniz sevenler için bir hayli zengin içerik sunar. Bunlardan Demircili Koyu’nda piknik yapabilir, çadır kurabilir ve gün boyu denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Buradan başka Çeşmealtı Plajı, Bodrum Koyu, Melengeç Plajı, Yassıcaada Plajı ve Özbek Akkum Plajı’nı da diğer güzel plajlar içinde sayabiliriz. 

Tarihi dokusu ve mis gibi havasıyla Barbaros Köyü ve Bademler Köyü gezilmeye değer yerlerdendir. Bademler Köyü özellikle ülkede tiyatrosu olan tek köydür. Bu tiyatroda köy halkının kendileri yazdığı oyunlar sahnelenir. Buraya gelmişken Güvendik Tepesi’ni görmeden geçemeyiz. Burası Çeşmealtı beldesine yakın İzmir Körfezi’ne hâkim yeşillikler içinde muhteşem manzaraya sahip Urla’nın vazgeçilmez yerlerindendir Urla’nın en meşhur ürünü olan enginara değinmeden geçemeyiz. İlçede her yılın nisan ayında Enginar Festivali düzenlenir. Bu festivalde organik gıda pazarı, yemek atölyeleri, yerel tohum takası ve enginar ile ilgili tadımlar yer almaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın