Görüş Bildir
Haberler
Kadir İnanır Kimdir, Hangi Yapımlarda Rol Aldı? Oyuncu Kadir İnanır'ın Sağlık Durumu Nasıl?

Kadir İnanır Kimdir, Hangi Yapımlarda Rol Aldı? Oyuncu Kadir İnanır'ın Sağlık Durumu Nasıl?

Son günlerde sağlık sorunları nedeniyle sık sık gündeme gelen Kadir İnanır, bir kez daha hayranlarını korkuttu. Yeşilçam'ın usta isimleri arasında yer alan Kadir İnanır'ın sağlık durumu ise merak konusu oldu. Usta ismin rol aldığı filmler ve oyunculuk kariyeri hayranlarına adeta nostalji yaşattı. Peki Kadir İnanır kimdir? Kadir İnanır hangi filmlerde rol aldı? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? 

İşte, detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kadir İnanır Kimdir?

Kadir İnanır kimdir

Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 tarihinde Fatsa'da dünyaya geldi. Ailesinin en küçük çocuğu olan İnanır, ilkokul ve ortaokul eğitimlerini Fatsa'da tamamladı. Genç yaşlarda oyunculuk yeteneğini keşfeden İnanır, lise eğitimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak sürdürdü ve ardından Marmara Üniversitesi'ni kazandı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nden mezun olan İnanır, eğitim hayatını bu şekilde tamamladı.

Kadir İnanır'ın Oyunculuk Kariyeri

Kadir İnanır'ın Oyunculuk Kariyeri

Kadir İnanır, 1967 yılında sinema dünyasına adım attı. Ses dergisi tarafından düzenlenen 'Sinema Artisti Yarışması'nda finale kadar yükseldi. 1968'de, Saklambaç gazetesinin düzenlediği bir başka yarışmada birincilik elde etti. Bu başarılarından sonra bir dönem fotoromanlarda rol aldı. 

Sinema kariyerine 'Yedi Adım Sonra' adlı filmle adım attı. İlk başrol deneyimini ise 'Kara Gözlüm' adlı yapım ile yaşadı. Bu filmde, Türkan Şoray gibi bir sinema ikonu ile birlikte oynama fırsatı buldu. İnanır, genellikle 'ağır abi' tiplemeleriyle ekranda yerini aldı. 

Bu ilk başrol deneyiminden sonra Türkan Şoray ile birlikte birçok filmde daha yer aldı ve zamanla sinemanın parlayan yıldızlarından biri haline geldi. Bu süreçte, sinema dünyasında yetenekli ve kıdemli bir aktör olarak kendini kanıtladı.

Uzun yıllar boyunca birçok filmde başarılı performanslar sergileyen İnanır, Türk sinemasının en çok izlenen ve sevilen aktörlerinden biri haline gelmiştir. Ayrıca, kendisi birçok ödülün de sahibi oldu.

Kadir İnanır'ın Özel Hayatı

Kadir İnanır'ın Özel Hayatı

Kadir İnanır, 'Bütün Çocuklarım' adlı dizi setinde tanıştığı Jülide Kural ile 1999 yılından beri birlikte.

Kadir İnanır'ın Sağlık Durumu Nasıl?

Kadir İnanır'ın Sağlık Durumu Nasıl?

Mart ayında beynine üçüncü kez pıhtı atan usta oyuncu, o günlerde acil operasyona alındı. Geçtiğimiz saatlerde İnanır'dan hayranlarını endişelendiren haber geldi. İnanır, yoğun bakıma kaldırıldı. 

Sevilen oyuncunun yoğun bakımda tedavi görmesine neden olan rahatsızlığın ise akciğer enfeksiyonu olduğu öğrenildi. İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural, açıklamada bulundu. Usta oyuncunun entübe edilmediği ve büyük bir rahatsızlığı olmadığı öğrenildi. Kadir İnanır'ın önlem amaçlı yatırıldığı hastanede tedavisi sürüyor.

Kadir İnanır'ın Rol Aldığı Bazı Yapımlar

Kadir İnanır filmleri
  • Dertli Gönlüm

  • Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm

  • Yemen'de Bir Avuç Türk

  • Unutulan Kadın

  • Bitirim Kardeşler

  • Ezo Gelin

  • Uyanık Kardeşler

  • Selvi Boylum Al Yazmalım

  • Evlidir Ne Yapsa Yeridir

  • Suçumuz İnsan Olmak

  • Tatar Ramazan

  • Gönderilmemiş Mektuplar

  • Elveda Katya

  • Kapı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın