Görüş Bildir
Haberler
Usta Sanatçı Arif Şentürk Hayatını Kaybetti! Arif Şentürk Kimdir? Arif Şentürk Kaç Yaşında Vefat Etti?

Usta Sanatçı Arif Şentürk Hayatını Kaybetti! Arif Şentürk Kimdir? Arif Şentürk Kaç Yaşında Vefat Etti?

Rumeli türkülerinin sevilen ismi Arif Şentürk'ün hayatını kaybettiği öğrenildi. Önceki gün yoğun bakıma kaldırıldığı bilinen sanatçının tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemediği açıklandı. Şentürk'ün yoğun bakıma kaldırıldığı haberini şarkıcı Onur Akay duyurmuştu. Peki Arif Şentürk kimdir? Arif Şentürk kaç yaşında ve neden öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sanatçı Arif Şentürk hayatını kaybetti. Rumeli türküsü denildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Şentürk, önceki gün yoğun bakıma alınmıştı. Usta ismin durumunun ağır olduğu ifade edilmişti. Arif Şentürk'ün bugün 81 yaşında vefat ettiği öğrenildi. Peki Arif Şentürk kimdir? İşte detaylar...

Arif Şentürk Hayatını Kaybetti

Arif Şentürk Hayatını Kaybetti

Şarkıcı Onur Akay, önceki sanatçı Arif Şentürk'ün yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade ederek,  “Rumeli türkülerinin ünlü ismi Arif Şentürk, maalesef yoğun bakımda ve durumu çok ağır” açıklamasında bulunmuştu.

Yoğun bakımda tedavisi süren Arif Şentürk’ün hayatını kaybettiği bildirildi.

Arif Şentürk Kimdir?

Arif Şentürk Kimdir?

Arif Şentürk 1941 yaşında Makedonya’nın Kumanova kasabasında dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatının bir kısmını doğduğu yerde bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra, ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etmiştir. 

İlk olarak Kırklareli'ne yerleşen Şentürk ailesi sonrasında İstanbul Zeytinburnu'na taşınmıştır. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı olmuş ve Nida Tüfekçi tarafından desteklenmiştir.

Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazanmıştır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın