Görüş Bildir
Haberler
Usta Tiyatrocu Nejat Uygur Ölüm Yıldönümünde Anıldı! Nejat Uygur Kimdir?

Usta Tiyatrocu Nejat Uygur Ölüm Yıldönümünde Anıldı! Nejat Uygur Kimdir?

GNS
18.11.2021 - 17:56

Usta tiyatrocu Nejat Uygur ölümünün 8.senesinde sanat camiası tarafından unutulmadı. 2013 yılında aramızdan ayrılan usta oyuncunun vefatı ailesi ve severleri tarafından kabrinin başında anıldı. Oğulları Süha, Süheyl ve Behzat Uygur'un  yanında eşi Necla Uygur'un da görüldüğü anma töreninde aradan geçen yıllara rağmen acılarının hala taze olduğu görüldü. Peki Nejat Uygur kimdir? Detayları haberimizde sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Usta tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur vefatının 8.yılında ailesi ve severleri tarafından kabrinin başında anıldı. Geleneksel Türk temaşa sanatında kendine has farklı tavırlarıyla ve çocuksu tiplemeleriyle herkesin sevgisini kazanmış Uygur'un hayatını kaybetmesinin üstünden sekiz yıl geçti.

Nejat Uygur Ölüm Yıldönümünde Kabri Başında Anıldı

Nejat Uygur Ölüm Yıldönümünde Kabri Başında Anıldı

2013 yılında aramızdan ayrılan, usta sanatçı Nejat Uygur vefatının sekizinci yılında ailesi ve sevenleri tarafından kabri başında anıldı.

Nejat Uygur’un Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan kabri başında yapılan anmaya, ailesi Necla Uygur, Kemal Uygur, Ahmet Uygur, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Süha Uygur katıldı. Ayrıca Nejat Uygur’un sanatçı dostları ve sevenleri anma için hazır bulundu. Yapılan anmada Usta sanatçı için yapılan anmada dualar okundu. Sanatçının eşi Necla Uygun’un acısının hala taze olduğu görüldü.

Nejat Uygur Kimdir?

Nejat Uygur Kimdir?

Türk tiyatrosunun usta ismi Nejat Uygur, 10 Ağustos 1927 tarihinde Kilis'te subay bir baba ve öğretmen bir annenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz ilkokul yıllarında tiyatroya ilgi duyan sanatçıdaki yeteneği ilk olarak geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi olarak bilinen İsmail Dümbüllü keşfetti. 1938 yılında tiyatroya adım atan Uygur, ilk eğitimini ailesinin tayinleri sebebiyle Anadolu'nun çeşitli okullarında aldı.

Usta sanatçı, Çanakkale, İstanbul Sarıyer ve Manisa'da ortaöğretimi tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel Bölümü'ne girmiş, fakat bitirmeden okuldan ayrılmıştır. Uzun yıllar oyunculuğuyla Türk izleyicisinin beğenisini kazanmayı başaran Uygur, Sarıyer Halkevi'nin tiyatro bölümündeki Avni Dilligil Tiyatrosu'nda da kısa bir süre amatör olarak oyunculuk yaptı.

Nejat Uygur Neden Vefat Etti? Kaç Yaşında Vefat Etti?

Nejat Uygur Neden Vefat Etti? Kaç Yaşında Vefat Etti?

Tiyatroya profesyonel anlamda 1949 yılında 'Nejat Uygur Tiyatrosu' ile başlayan Uygur, kendisi gibi tiyatrocu olan Necla Uygur ile 1952 yılında evlendi. Sanatçının Ahmet, Kemal, Behzat, ikiz kardeşler Süheyl ve Süha olmak üzere 5 çocuğu dünyaya geldi.

Uygur, 2007 senesinde beyin damarlarında oluşan tıkanıklık sebebiyle kısmi felç geçirdi. 18 Kasım 2013'te solunum yetmezliği sebebiyle, 86 yaşında vefat eden Nejat Uygur Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Nejat Uygur'un Aldığı Ödüller

Nejat Uygur'un Aldığı Ödüller
  • 2007 – Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması “Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü”

  • 2006 – Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülü “En İyi Tiyatrocu”

  • 1999 – 22. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri “Belkıs Dilligil Onur Ödülü”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın