15 Adımda Vicdanın Kapanmayan Gözünü Tasvir Eden Horus'un Gözü
15 Adımda Vicdanın Kapanmayan Gözünü Tasvir Eden Horus'un Gözü
Mitolojide çok önemli bir yere sahip olan Horus ve Horus'un gözü konusunda toplum olarak edindiğimiz yanlış bilgiler var. Çok genel bir tabir ile Horus'un gözünü, illüminati ile ilişkilendirip, tamamen karşı çıkan bir toplumuz. Halbuki gerçek manada oldukça değerli bir yere sahip olması gereken bu mitolojik kavramı elimden geldiğince anlatmak istedim.
İyi eğlenceler!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Horus, eski Mısır dinine göre şahin başlı olarak tasvir edilen gök (güneş) tanrısıdır. Bir rivayete göre İsis ile Osiris’in oğullarıdır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Efsaneye göre İsis Horus’a, Osiris öldükten sonra hamile kalmıştır. Kötülüğün temsilcisi olarak bilinen Seth (Osiris’in kardeşi), Osiris’i öldürür fakat Isis’in büyüleri sayesinde Horus doğar.
3. Horus babasının intikamını alır, Seth’i öldürür ve Mısır tahtına çıkar. Her sabah yeryüzüne bereket ve ışık getirmek için yeniden doğduğu söylenir.
4. Firavunlar kendilerini Horus'un yeryüzündeki cisimleşmiş halleri olarak gördükleri için Mısır'ın, Ra ile birlikte en önemli tanrılarından biridir.
5. Horus'un gözü eski Mısır tasvirlerinde İlâh Horus'un “Ay gözü” de denilen sol gözüne verilen addır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Şahin başlı Horus’un yırtıcı kuşların keskin bakışıyla tasvir edilmesi, kişinin hiçbir hareketini gözünden kaçırmayan bir tanrı oluşunu, yani vicdanın gözünden hiçbirşeyin kaçmayacağını simgeler.
7. Horus’un gözü, manevi anlamıyla, vicdanın gözünden hiçbir şeyin kaçmayacağını, insanın iç âlemindeki her niyetini ve yaşamdaki her davranışını gözden kaçırmayan bu merhametsiz yargıcın keskin bakışını sembolize eder. Bu vicdanın 24 saat kapanmadan açık kalan gözüdür.
8. Bu yüzden Güneş ve Ay, Horus’un gözleri olarak ifade edilir. Çünkü Güneş ve Ay’ın her ikisi nöbetleşe, gece ve gündüz insanın üzerinden eksik olmaz, Horus’un 24 saat açık kalan gözleri gibi. (Bu nedenle Horus'un gözü güneşle temsil edilen Ra'nın gözü olarak da ifade edilir.)
9. Horus’un gözü, biçimsel anlamıyla, Tanrı’nın "bir"liğini (tekliğini) matematiksel olarak gösteren bir semboldür.
10. Buradan şu sonuç çıkar: Bir bütün, sürekli olarak ikiye bölünmeye devam edilirse, toplam değerde, sonsuzluk hariç, hiçbir zaman bire, birliğe ulaşılamaz; yalnızca Mutlak (Tanrı) bir’dir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. "Beyaz, Büyük Doğu Gök'ünde yükseldiği zaman tanrıların ibadetini güzelliği ile umutlandıran Horus'un Gözü, sana övgüler."
12. Horus’un gözü, Mısırlılar tarafından kutsal kabul edilmiştir. İyileştirici ve koruyucu güçleri olduğuna inanan Mısırlılar, bu gözü vücutlarında dövme şeklinde de taşımışlardır.
13. Horus’un gözü ile ilgili dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise insan beyni ile arasındaki benzerliktir.
14. Bazı kişiler için beyin ile ilişkilendirilen bu gözün insanda bulunan Üçüncü Göz’dür. Üçüncü Göz: İç gözümüz olarak da bilinir ve 7 çakradan biridir. Gözlerimizin göremediği şeyleri algılayabildiği söylenen bir gözdür.
15. Mısır tarihini incelediğimizde, ölümden sonra başka bir yaşamın geçişinde tanrıların önlerine sürdüğü tehlikelere karşı fiziksel bedene ihtiyaç duyulmuştur, bu sebeple mumyalama işlemleri yapılırdı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam