Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Video Konferanslarda Eliniz Ayağınıza Dolaşmasın: Dikkat Etmeniz Gereken Tüm Noktaları Açıklıyoruz
Video konferanslar kabusa dönmesin!
'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”
Son zamanlarda evden çalışmaya geçen işyerlerinin sayısı oldukça arttı.
1. Giyiminize özen göstermek:
Tamamen siyah veya beyaz olan kıyafetlerden kaçınmalısınız.
2. Görüşmeden önce teknik bir sorun olup olmadığını test etmek:
Bunların yanında her zaman kulaklığınızı, mikrofonunuzu ve kameranızı test etmelisiniz.
Böylece, cihazlarda bir sorun varsa görüşmeden önce sorunu çözme şansınız olacaktır. Bu cihazları test etmek için bilgisayarınızda bir sistem bulunmuyorsa bir arkadaşınızla görüşme başlatabilir veya kamera ve mikrofonunuzu test etmenizi sağlayacak uygulamalardan yararlanabilirsiniz.
3. Rahat bir ortam oluşturmak:
Video konferans süresince aynı yerde bulunmanız gerektiğinden ihtiyacınız olan her şeyin yanınızda olduğuna ve rahat olduğunuza emin olmalısınız. Özellikle uzun süren görüşmelerde rahat bir yerde oturmuyorsanız ve eşyalarınız yanınızda değilse bel ağrısı çekebilir ve görüşmeyi sürekli olarak bölmek durumunda kalabilirsiniz. Görüşmeden önce yemek yemek ve yanınıza bir bardak su almak da oldukça işinize yarayacaktır.
4. Görüşme sırasında gürültü olmamasını sağlamaya çalışmak:
Evde görüşme yapacağınız odanın kapasının kapalı olduğuna ve görüşme yapacağınız alanda başka kimsenin olmasına dikkat etmelisiniz. Ailenizden televizyonun sesini kısmasını rica edebilirsiniz. Ayrıca, bildirimlerinizi kapattığınıza ve telefonunuzu sessize aldığınıza emin olmalısınız.
Eğer gürültülü bir ortamdaysanız ve bunu engelleyemiyorsanız kulaklık kullanabilirsiniz.
Kulaklığın dışarıdaki sesleri engelleme özelliği varsa çok işinize yarar fakat bu özelliğe sahip olmayan kulaklıklar bile dışarıdaki gürültünün görüşmeye yansımamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, konuşmadığınız zamanlarda mikrofonunuzu kapatmaya özen göstermelisiniz.
5. Video konferansta söyleyeceklerinizi ve paylaşacağınız belgeleri önceden hazırlamalısınız.
Görüşme boyunca konuşulması gereken gündem başlıklarını kısaca yazmanız ve diğer katılımcılara aktaracaklarınız hakkında önceden bir taslak hazırlamanız video konferansın çok daha verimli geçmesini sağlayacaktır.
Yapılması gerekenler bu şekildeydi. Şimdi de asla yapmamanız gerekenlere geçelim:
1. Görüşmeye odaklanmamak:
Bazen uzun ve çok katılımcının olduğu görüşmelerde odağınızı korumak zor olabilir. Görüşmeye yeterince odaklanmazsanız önemli noktaları kaçırabilir ve sonrasında sorun yaşayabilirsiniz. Bunu engellemek için görüşme boyunca kısa notlar tutabilir ve kaçırdığınız noktalar hakkında görüşme sonunda soru sorabilirsiniz.
2. Dağınık bir arka plan:
Bir video konferansa katılırken arkanızda görünen kısmın temiz ve düzenli olmasına dikkat etmelisiniz. Dağınık bir arka plan görüşme yaptığınız kişilerin sizin görüşmeye önem vermediğinizi düşünmesine yol açabilir. Etrafı düzenlemek için zamanınız yoksa boş bir duvarın önünde görüşmeye katılabilir veya kullandığınız video konferans uygulamasında bulunuyorsa sanal arka plan özelliğini kullanabilirsiniz.
3. Gereksiz bilgi paylaşmak:
Bir video konferansta konuşurken bazen farkında olmadan konuşmayı uzatabiliyor veya gereğinden fazla ayrıntı verebiliyoruz. Gereksiz bilgi paylaşmaktan kaçınmaya çalışmak çok önemlidir çünkü uzun görüşmelerde katılımcılar ekran başında uzun süre durduklarından odaklarını kaybetmeye başlayabilirler. Profesyonel görünmeli ve anlatacaklarınızı olabildiğince kısa ve öz bir şekilde aktarmalısınız.
4. Doğru bir açı seçmemek:
Kamera açısı ve ışıklandırmanın bir kişinin ekrandaki görünümü üzerinde büyük bir etkisi olduğunu biliyoruz. Video konferans için amacınız, doğal ışığın önünüzde ve kameranızın göz hizanızda olmasını sağlamaktır. Yüzünüzde yoğun bir parlama olmaması için monitörünüzün parlaklığını azaltmayı da unutmamalısınız. Arkanızdan ışık vurduğunuzda siz karanlıkta kalırsınız. Bu yüzden, pencere önüne oturmamalısınız.
5. İyi ekipmanlar almamak:
Video konferanslarda daha iyi iletişim kurmak ve normal toplantı ve konferanslar yakın bir ortam yaratmak için iyi bir kamera ve kulaklık şart. İyi bir kameranız olmadığında görüntünüz gidip gelebilir ve bu konuşmanızın akışını bozabilir, sizi strese sokabilir. Kulaklığınız veya mikrofonunuzda sorun olduğundaysa video konferans tam bir kabusa dönüşebilir. Sorunsuz ve rahat video konferanslar için iyi ekipmanlar şart. Sizin için seçtiğimiz ekipmanlara göz atmak için tık tık.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Yorum Yazın