onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
"Videolardaki Sesleri Nasıl Yazıya Geçireceğim?" Derdine Son! Sesi Yazıya Çeviren En İyi Uygulamalar

"Videolardaki Sesleri Nasıl Yazıya Geçireceğim?" Derdine Son! Sesi Yazıya Çeviren En İyi Uygulamalar

Bunca işimin arasında bir de videodaki sesi yazıya geçireceğim, derdine son! Öğrencilerin ödev yaparken ya da sınava hazırlanırken, çalışanların gece boyu süren sunumları deşifre ederken ya da yeni bir proje hazırlarken işinin düştüğü tek bir araç var sesi yazıya döken uygulamalar. Aslında hayatınızın birçok alanında size kolaylık sağlayan teknolojik imkanlardan biri olan sesi yazıya çeviren uygulamaların hem ücretsiz hem de güvenilir olanını bulmak epey zor. Siz bir de bunları düşünmeyin diye, yazma işini eğlenceye çeviren en güvenilir uygulamaları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Google Keyboard

1. Google Keyboard

Öncelikle hepimizin en sık kullandığı ve aşina olduğu arama motoru Google ile işe başlayalım. Google'ın her durumda yardımcı bir aracı olduğu gibi bu konuda da imdadımıza yetişiyor. Daha önce Keyboard'u hiç duymamış ya da kullanmamış olabilirsiniz ancak uygulama ses kaydını yazıya çevirme konusunda oldukça pratik görülüyor. Tek sorunu var o da, yalnızca mobil cihazlarda kullanılabiliyor olması. Eğer ben bilgisayardan değil, telefondan çalışıyorum diyorsanız hemen elinizin altında bulunan bu aracı bir deneyin.

Yapmanız gereken oldukça basit öncelikle mağazadan cihazınıza Gboard'u yükleyin. Ardından varsayılan klavye olarak Gboard’ı seçtikten sonra klavye aktifken mikrofon simgesine dokunun ve konuşmaya başlayın. Keyboard, Google Çeviri ile birlikte çalışarak her dilden sesi çevirerek anında yazıya döker.

2. Speechnotes

2. Speechnotes
www.magtheweekly.com

Bu uygulama kullananları adeta bağımlısı yapıyor. Hem mobil hem de bilgisayarda internet üzerinden kullanabileceğiniz Speechnotes, ücretsiz sesi yazıya döken uygulamalar içerisinde oldukça sevilen bir araç. Sesli olarak not almak ya da çalışırken kullanmak için ideal ancak Türkçe dil seçeneğinde pek başarılı sayılmaz. Dil çevirisi anlamında değişiklikler istiyorsanız her ücretsiz uygulama gibi gelişmiş fonksiyonlarını kullanmak için uygulama içi satın alma özelliği içeriyor.

Speechnotes uygulamasını Android cihazlar için aynı isimle aratıp indirebilirsiniz ancak iOS cihazlar içinse TextHear adıyla hizmet vermektedir.

3. SpeechTexter

3. SpeechTexter

Eğer bir yazarsanız, kreatif direktör ya da öğretmen bu uygulama sizin meslektaşlarınız tarafından en çok tercih edilen uygulama unvanına sahip. Konuşarak anında hızlı notlar almanız gereken bir işe sahipseniz SpeechTexter hızlı ve başarılı bir hizmet verebilir. Türkçe dışında da farklı dillerde çeviri yapabilir. Uygulamayı farklı mecralar içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin metin notları, SMS, e-posta ve tweet oluşturmanıza olanak tanımaktadır. 

SpeechTexter'ın bir diğer güzelliği de mobil olarak çevrimdışı da çalışabiliyor olması.

4. Speechy

4. Speechy

Güçlü bir  ses tanıma altyapısına sahip uygulamalardan birisi de Speechy'dir.  iOs uyumluluk gerekliliği isteyen uygulamada 80'den fazla dil seçeneği bulunmaktadır. Hem tablet ve bilgisayarınızda hem de akıllı telefonunuzda kullanıma uygundur. Muhabirlerin en sevdiği uygulama olduğu söylenmektedir. Ayrıca, Speechy'nin herhangi bir metin belgesini tarama özelliği de vardır.

5. Transcribe – Speech to Text

5. Transcribe – Speech to Text

Yalnız iOs kullanıcıları için hizmet veren Transcribe – Speech to Text ücretsiz olarak indirilebilir ancak demo süresinin ardından ücret karşılığında kullanım sağlıyor. 15 dakikaya kadar ses kaydetmek ve dönüştürme özelliği bulunur. Transcribe – Speech to Text'de 120’den fazla dil ve lehçe çeviri imkanı vardır. Apple’ın uygulama mağazası App Store’dan rahatlıkla indirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Windows Konuşma Tanıma

6. Windows Konuşma Tanıma

Belki daha önce duymadığınız ancak Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini kullanan herkesin sahip olduğu bir yardımcı uygulama daha var. Windows 10 işletim sistemi, Windows Konuşma Tanıma özelliğiyle birlikte hizmet veriyor. Bunun için bilgisayarınızın arama çubuğuna 'Windows Konuşma Tanıma' yazıp uygulamayı açmanız ya da Windows + Ctrl + S kombinasyonu ile uygulamayı aktive etmeniz yeterli. 

Ancak Windows Konuşma Tanıma henüz Türkçe dil desteği mevcut değil. Dilerseniz İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, Japonca gibi dillerden biri ile çalışabilirsiniz.

7. Dikte - Konuşmadan yazıya

7. Dikte - Konuşmadan yazıya

İçerisinde 40'dan fazla tercüme dili ve Türkçe dil desteği de bulunan uygulama ile sesinizi yazıya çevirebilirsiniz ya da kaydedilmiş ses dosyalarının deşifresini yapabilirsiniz. Aynı zamanda engelli kullanıcılar için yazıtipi boyutu ayarını desteklemekte ve yapılandırılabilir tuş boyutları sunmaktadır. Uygulamayı ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

8. Google Dokümanlar

8. Google Dokümanlar

Google her ürettiği araç ile her türlü seçeneği düşünüp, teknolojik zorluklarımızın üstesinden gelmeye devam ediyor. Bildiğimiz Google Dokümanlar metin yaratmak dışında içerisinde bulunan “Sesli Yazma” özelliği  ile ses kaydını yazıya çevirebiliyor.

9. Dictation.io

9. Dictation.io

Dictation.io bir mobil uygulama değil, yalnızca bilgisayarda kullanılabiliyor. Ancak ses algılama konusundaki başarısı kullanıcılarını kendisine hayran bırakıyor.

10. Just Press Record

10. Just Press Record

Sesi yazıya çeviren uygulamaların ücretli ama en çok beğenilenlerini en sona bıraktık. Open Planet Software tarafından geliştirilen Just Press Record uygulaması ses çevirisi yapan uygulamaların en başarılı olanı diyebiliriz. Ancak bir miktar ücret karşılığında talep ettiğiniz hizmeti alabiliyorsunuz. 

Uygulama tek tuşla kayıt ve çeviri yapabiliyor, hızlı ve pratik çalışıyor, tasarımı oldukça güncel; diğer yandan farklı mecralarda kullanım ve cihazlar arası senkronizasyon gibi imkanlar sağlıyor. Yalnızca iOS destekli bir uygulama ve  aboneliği 84,99 TL.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Lisans ve Gazetecilik Anabilim Dalı Yüksek Lisans mezunuyum. Medya ve içerik dünyasında çeşitli pozisyonlarda görev aldım. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyorum. Deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri güncel ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Özgüven

Ben de kolay kullanımı ile seslimetin.com adresini öneririm. %99 dan fazla başarı oranı var.