Wayfair'de Fahiş Fiyatlı Ürünlerle Çocuk Kaçakçılığı Yapıldığı İddiası Teyit'lendi: Peki İddialar Doğru mu?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Wayfair'de Fahiş Fiyatlı Ürünlerle Çocuk Kaçakçılığı Yapıldığı İddiası Teyit'lendi: Peki İddialar Doğru mu?
Wayfair skandalı sosyal medyada büyük ses getirince Teyit.org ortaya atılan iddiaları mercek altına aldı. Bakalım, onların analizine göre bu iddialar doğru muymuş?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Komplo teorilerinin dozu git gide arttığından sosyal medyada tam bir kaos ortamı oluşmuş durumda. Bu da bilgi kirliliği yaşanmasına sebebiyet veriyor haliyle...
Wayfair’in yüksek fiyatlı ürünleri üzerinden çocuk ticareti yaptığına ilişkin herhangi bir somut kanıt bulunmuyor. Ek olarak, bu ürünlerin fiyatlandırmalarından sorumlu olan Wayfair değil, tedarikçi firmalar.
Yaklaşık 15 bin çalışanı olan ve 2002'den bu yana hizmet veren bir şirketin böylesi bir operasyonu herkesin gözü önünde yürütmesi ve kod isim olarak da kaçırılan çocukların isimlerini alenen kullanması akla yatkın değil.
Reddit kullanıcısı daha sonra Wayfair’i suçlamaya çalışmadığını, yalnızca durumdan şüphelenip bunun mümkün olup olmadığını sorguladığını açıkladı:
Twitter'da kaçırılan çocuklardan biri olduğu iddiasıyla paylaşılan Samiyah Mumin, Facebook hesabı üzerinden paylaştığı gönderide ve açtığı canlı yayında hiçbir zaman kaçırılmadığını ve seks işçisi olarak alıkonmadığını açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Wayfair cephesi ise Fox Business ve Newsweek’e yaptığı açıklamada iddiaların gerçeklik payı olmadığını ifade etti. Açıklamada ürünlerin yüksek fiyatta olmasının sebebinin tedarikçilerce etraflıca açıklanacağı belirtildi:
İddiaların devamında sunulan kanıtlardan bir diğeri de "src usa" ürün kodu ile Yandex’te arama yapıldığında tabiri caizse bir “çocuk kataloğunun” çıkıyor olmasıydı.
Doğrulama platformu Snopes da yine bu iddianın doğru olmadığını ortaya koyan bir analiz yayımladı. Analizde, her yıl kaçırılan 800 bin çocukla satılan ürün isimleri arasında bir benzerliğin bulunmasının normal olduğu belirtiliyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Teyitlendi derken? Şu çocuk bu boylarda verildi diye bir ipucu mu bulacaklardı internet(!) üzerinden. Devletin bu olaya gitmesi lazım, savcıların teyit etmes... Devamını Gör
Coronavirüs’ün ardında melinda&bill gates vakfı mi var sorusuna hayır cevabını veren Teyit.org’a güvenim 0! Ulan kanıt yokmuş, He tabi bide kanıt olacaktı.. ... Devamını Gör
Amerika aya çıkmamış teorisi daha inanılırdı mesela...