Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yaptığınız İşi En İyi Şekilde Pazarlayabilmeniz İçin Uygulamanız Gereken Taktikleri Açıklıyoruz
Kağıt kaleminiz hazırsa başlayalım! 🤔
Pazarlama göz korkutucu bir iş gibi gözükebilir çünkü içerisinde çok fazla seçenek ve farklı bakış açısı olan bir alandır.
1. Güçlü bir marka kimliği oluşturun ve onu koruyun.
"Marka" tamamen bir şirketin görsel temsilidir diye düşünüyor olabilirsiniz.
Yaptığınız, söylediğiniz ve paylaştığınız her şey müşterilerinizin sizin hakkınızda düşünmesini istediklerini destekler nitelikte olmalı.
Markalaşma özünde olası müşterileriniz ile sizin aranızda güven oluşturur.
2. Sektörünüzdeki insanlarla iletişimizin olmasının etkileşime dayalı olduğunu anlamalısınız.
İnsanlarla tanışırken ilk amacınız onları tanımak olsun.
Onların sizin için ne yapabileceğinizi ya da onları rehberinize eklemeyi düşünmeyin. İnsanlar onlardan yararlanmak için yaklaştığınızı anlayabilirler. Onların dediklerini dinlemeniz ve konuyla ilgili sorular sormanız sadece yaptığınız işi söylemenizden çok daha iyidir. Bu onların sizi daha fazla hatırlamasını sağlar.
Diğer insanların bağlantı kurmasını sağlayabilmek iyi bir itibarınız olmasını sağlar.
İlerisi için bu bağlantıları ve konuşmaları aklınızda tutun. Sizin hizmetlerinize uygun olmayan biriyle tanışabilirsiniz ancak başka bir tanıdığınız için bu iyi bir fırsat olabilir. Diğerlerinin bağlantı kurmasını sağlayabilmek itibarınızı artırır. Bu kişilerin ileride tanıdıkları kişileri size yönlendirmeleri de fazlasıyla olasıdır.
3. Rekabetçi olun ve sürekli daha iyisini yapın.
İşinizi rakiplerinizin işlerinden daha çok öne çıkaracak yollar arayın. Bu yollardan bazıları işinizin niteliği ya da müşteri servisiniz, proje yönetme yetenekleriniz veya çalışması eğlenceli biri olmanız şeklindedir.
Pazarlama yeteneklerinizi diğerlerinde daha iyi bir hale getirmek de güçlü bir stratejidir. Rakipleriniz neler yapıyor?
Sadece sosyal medyada ve internette kendi reklamlarını mı yapıyorlar? Siz müşterilerinize pazarlama yetenekleriniz ile nasıl daha iyi hizmet sunabilirsiniz? Bu soruları cevaplarsanız iyi bir pazarlama planının temelini kurmuş olursunuz.
4. Reklamlar, sosyal medya ve daha özel taktikleri de kullanabilirsiniz.
Pazarlama planının temelinden konuştuktan sonra yaratıcı işinizi geliştirmek için uygulayabileceğiniz daha özel taktiklerden konuşabiliriz. Atmanız gereken ilk adım güçlü bir portfolyo hazırlamaktır. Eğer olası müşterilerinize gösterebileceğiniz işinizi anlatan bir çalışmanız yoksa çok zorlanırsınız. İyi bir portfolyonuz yoksa pazarlama işine girmeden önce bunun üzerinde çalışın.
5. İçerik yaratın.
İş alabilmek için en iyi yollardan biri içerik yaratmaktır. İlgi çekici blog yazıları yazabilir, videolar çekip bunları kendi sitenizde paylaşabilirsiniz. Ama büyük bir takipçi kitleniz yoksa bu başlangıç için çok da iyi bir yol olmayabilir.
Bunun yerine başkalarının içeriklerini kabul eden ve çok takipçisi olan sitelere bakabilirsiniz.
Doğru internet sitelerini bulmanın en iyi yollarından birisi müşterilerinizin sizin yaptığınıza benzer işler ararken bakabileceği siteleri araştırmak ve kendi personelleri dışındaki insanlardan makale kabul eden siteleri bulmaktır (Genellikle bir sitenin alt kısımlarında yer alan 'gönder' veya 'katkıda bulun' bağlantılarını arayın).
Çalışmalarınız ile birlikte kişisel fotoğraflarınızı da paylaşın. İnsanlar markanın arkasındaki kişiyi de tanımak ister.
Garip görünebilir ama yalnızca müşterilerinize özel yazmak zorunda değilsiniz. Sadece konu hakkında yetkili olduğunuzu belirtin. İlgilendiğiniz konular hakkında yazdıklarınız yeni işler almanızı sağlayabilir. Yazı yazdığınız sitenin kendi sitenizi veya sosyal medya hesaplarınızı içeren bir link koymanıza izin verdiğinden emin olun.
6. Sosyal medyayı kullanın.
Sosyal medyada düzenli olarak paylaşım yapmak yaratıcı işleri pazarlamak için olukça iyi bir yoldur. Tasarım görsel bir alan olduğu için fotoğrafları öncelik olarak gören siteleri kullanmak müşteri ararken işinize yarar.
Instagram ve Pinterest tasarımcıların kullanabileceği en iyi uygulamalardandır.
Instagram ve Pinterest kullanırken bir iş profili oluşturduğunuzdan emin olun ki takipçileriniz ve paylaşımlarınızın aldığı etkileşim hakkında istatistiklere ulaşabilin.
Paylaşımlarınızı hem kendinizle ilgili fotoğraflardan hem de işinizi tanıtan fotoğraflardan oluşturmaya çalışın.
Müşteriler yaptığınız işleri bilmek isterler ama çalışmak isteyebilecekleri bir insan olup olmadığınızı da öğrenmek isterler. Paylaşımlarınızda hashtag ve anahtar sözcük kullanmanın önemini göz ardı etmeyin. Bu yolla çok daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.
7. Reklam verin.
Müşterilerinizin arama yapabileceği anahtar kelimeler için arama motorlarına reklamlar vermek insanlara ulaşmak için kullanabileceğiniz ekonomik bir yolu olabilir. Medya reklamları için de aynı şey geçerli. Normalde alabileceğiniz etkileşimden çok daha fazlasını alabilirsiniz. Reklam verirken küçük miktarlar ile başlayabilirsiniz.
8. Bir ilan ve forum hazırlayın.
İster ücretsiz pazarlama yapıyor olun ister reklam yayınlayın istediğiniz türde müşteriler ile iletişime geçmek için en iyi yollardan biri bir ilan hazırlamaktır. Bu ilan ve forum markanızın ihtiyaç duyduğu unsurlar, bir yeniden tasarım planlama kılavuzu ve hatta sitenizin yenilenmeye ihtiyacı olup olmadığıyla ilgili bir test bile içerebilir. Bu ilan ve forumlar müşterilerinizi önceden tanıyabilmenizi sağlar. Onların e-mail adreslerini alabilmenize de yardımcı olur. Bu noktadan sonra onlarla iletişime geçerek sizin sağladığınız hizmetlere ihtiyaçları olup olmadığını konuşabilirsiniz.
9. Farklı şeyler denemekten korkmayın.
En iyi pazarlama stratejileri çokça deneyimden gelir. Yeni fikirleri ya da stratejileri denemekten korkmayın. Hem rakiplerinizin hem de farklı sektörlerdeki insanları sürekli takip edin ve size uyduğunu düşündüğünüz taktikleri deneyin.
Pazarlamanın zaman alan bir iş olduğunu unutmayın.
İlk reklamınızdan ya da markanızın yeni Instagram hesabından anında sonuç beklemeyin. Bunlara uzun süreli yatırımlar olarak bakın ve sizin için işe yarayan bir yöntem bulana kadar devam edin.
Siz bu yöntemlerden kaçını kullanıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.
Yorum Yazın