Görüş Bildir
Haberler
Yaptıklarını Duyunca İnanamayacağınız Dünyanın En Korkusuz 9 Hackerı

Yaptıklarını Duyunca İnanamayacağınız Dünyanın En Korkusuz 9 Hackerı

luna
30.04.2021 - 08:45

Okuduğunuzda inanamayacağınız işler gerçekleştirmiş olan hackerleri sizler için derledik, iyi okumalar!

Kaynak: Sümeyra Çenet

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Barışın Koruyucuları

1. Barışın Koruyucuları

2014 yılında Sony Picture, senaryosunda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un suikasta uğradığı “the interview” filmini piyasaya sürmeyi planladıklarını açıkladı. Ancak film piyasaya sürülmeden önce kendilerine barışın koruyucuları adı veren bir grup Sony’den “the ınterview” filmini gösterimden çekmesini istedi. 

Aksi takdirde hackledikleri Sony sisteminden 47 bin sosyal güvenlik numarası da dahil olmak üzere henüz yayınlanmamış yeni filmlerinin senaryolarını ve utanç verici e-postaları çalarak sızdırmakla tehdit ettiler. Hollywood'un birçok sırlarını da ortaya çıkaran bu bilgisayar korsanları hiçbir zaman yakalanmadılar.

2. Gary McKinnon

2. Gary McKinnon

2002'de başlayarak 13 aylık süre boyunca başta ABD ordusu ve ABD istihbaratı olmak üzere 97 bilgisayara sızmak ile suçlanan İngiliz vatandaşı Gary tarihteki en tehlikeli hacker olarak gösterilmektedir. Yalnızca tek bir ağda 2000 bilgisayarın kapatılmasına silah kayıtlarının ve önemli dosyaların silinmesine neden olmuştur. McKinnon başka bir saldırısı sırasında ABD askeri web sitesine “güvenliğiniz çok dandik” mesajını bırakmıştır.

3. Jonathan James

15 yaşındaki dahi çocuk okulundaki bilgisayarı kullanarak ABD savunma ajansı da dahil olmak üzere bulabildiği her şeyi hackledi. NASA'nın Uluslararası Uzay istasyonundaki yaşam ortamını kontrol eden 1.7 milyon dolarlık yazılımını hackleyerek NASA'nın  uzayla  olan iletişim ağını kapattı.  2000 yılında tutuklanan Jonathan'ın cezası 6 ay ev hapsi, 18 yaşına kadar gözetim altında tutulma ve NASA'ya bir özür mektubu yazmaktı. 2008 yılında ise başka bir hackleme suçuna katıldığı sanılan hacker hapse atılma düşüncesinden korkarak  kendisini öldürdü.

4. Kevin Mitnick

4. Kevin Mitnick

Web dünyasındaki adıyla “akbaba” ya da “karanlık korsan” bilinen, geçmişteki en azılı bilgisayar korsanlarından biri olan Kevin, 90'lı yılların başında iletişim devleri arasında yer alan Nokia ve Motorola’dan IBM’ye kadar her şeye kuduz gibi saldırmıştır. 

1993'te telefon şirketi Pasifik belle birden fazla kez saldırmasından sonra FBI onu araştırmaya başlamış bu durum kamuoyuna da yayılınca Kevin 1995'de yakalanıp 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Mahkeme onu çok tehlikeli bulduğu için 8 ay bir hücre tek başına kapatılmış, hatta bir jüri onun ankesörlü telefona kodlar fısıldayarak nükleer savaş başlatacağını inanmıştır. Artık uluslararası bir tehdit olarak görülmeyen Kevin elindeki gücü iyi yönde kullanarak IBM ve FBI gibi eski hedefleri için siber güvenlik danışmanlığı vermektedir.

5. Adrian lamo

5. Adrian lamo

Adrian Lamo, Yahoo, america bankası (bank of america), cıtıgroup, new york times, microsoft gibi büyük şirketlere saldırmakla ünlüdür. Ancak onu meşhur yapan şey onun hackleme tarzıdır. Mütevazı bir yaşam tarzı nedeniyle ona “evsiz hacker” denilen Adrian, kamuya açık internet sitelerini hacklemek için internet kafelerini kullanmıştır.  2004 de tutuklanınca 6 ay ev hapsi almış, yıllarca internet kullanması ve klavyelere dokunması yasaklanmış ve 65.000 dolar tazminat ödemiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Ngo Minh Hieu

6. Ngo Minh Hieu

2012'nin Mart ayında  global bir şirket olan Experian, Court Ventures şirketinden bir iş elde etti. Bu süre zarfında 22 yaşındaki Vietnamlı korsan Ngo Minh Hieu, Court Ventures şirketinin güvenliğini ihlal ederek milyonlarca Amerikalının kişisel bilgilerini erişime açıp bu bilgileri 1300’den fazla alıcıya satmak için kullandı. 2013 şubatında tutuklanıncaya kadar yaklaşık 2 milyon dolar elde etmeyi başaran hacker, 14 temmuz 2015'te foyası ortaya çıkınca 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

7. Albert Gonzalez

7. Albert Gonzalez

Bilgisayar korsanı Albert Gonzalez, gizli servis tarafından tutuklanmadan önce çalınan kredi kartı bilgilerinin shadowcrew.com web sitesi için çalışan ve yönetici olarak çalışıyordu. Tutuklanmasından sonra yetkili makamlarla işbirliği yapmaya başlayarak yaklaşık 30’dan fazla hacker arkadaşını yakalatan Gonzalez, gizli servisle olan işbirliğine rağmen 2005-2007 yılları arasında yaklaşık 175 milyon kredi kartı numarasını çalan hackleme operasyonunu elebaşı olduğu düşünülüyordu. Hacklediği para miktarının 400 milyon doları aştığı düşünülen Gonzalez 2010 yılında tekrar yakalanarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

8. Astra

8. Astra

2008 yılında 58 yaşında tanınmayan bir Yunan matematikçi şimdiye kadarki en zararlı saldırılardan birini yapmaktan şüphelenilerek Atina'da tutuklanmıştı. Astra adı ile bilinen hacker, Fransa merkezli bir havacılık ve savunma şirketi olan Dassault’a saldırı düzenledi ve iddia edilen hassas silah teknoloji bilgilerinin 5 yıl boyunca çalmıştır. 

 Yunan yetkililere göre Astra Dassault’a 360 milyon dolardan fazla hasara neden olmuştur. Fakat Astra'nın yaptığı işler burada bitmemektedir. Hindistan Mısır ve Fransa'nın kullandığı askeri jetler ile ilgili bilgileri bin dolar veren herkese satmaya başlamıştır. Astra resmi olarak hiç tanımlanmadı ancak güvenlik analistleri Astra'nın yasadışı erişime sahip çalışanlardan biri olduğunu söylemektedir.

9. Matthew Bevan ve Richard Pryce

9. Matthew Bevan ve Richard Pryce

16 yaşındaki Richard ve 21 yaşındaki Matthew, devlet kurumlarına karşı bir dizi saldırı düzenlediler. ABD hava kuvvetleri ve NATO'ya saldırıp savaş simülasyonlarını kopyaladılar, NASA’yı hackleyip uzaylılarla alakalı yapılmış gizli araştırmaları inceleyip UFO’lara dair yeni kanıtlar bulmaya çalıştılar. İkili bunlara ek olarak Kuzey Kore atom enstitüsünün veri tabanına girerek bilgileri ABD hava kuvvetleri sistemlerini kopyaladı ve ABD ile Kuzey Kore arasında Uluslararası bir gerginliğe yol açarak neredeyse Savaş çıkartıyorlardı.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
33
19
5
2
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Veysel Aslan

Bizim hackerlarımız da ancak e-okulu hackleyip kendi notlarını yükseltsin :D

Pasif Kullanıcı

Gary McKinnon olayı baya ilginç. ABD'nin iade talebi, bunun karşısında İngiltere'nin verdiği destek falan, olayın gizli kahramanı ise perl :D