Görüş Bildir
Haberler
Yazları Kurak Kışları Soğuk Ama İnsanı Sıcacık İç Anadolu Bölgesinin En Sevilen 13 Yemeği

etiket Yazları Kurak Kışları Soğuk Ama İnsanı Sıcacık İç Anadolu Bölgesinin En Sevilen 13 Yemeği

Damağına çokça düşkün olan İç Anadolu halkının yemekleri de ona göre oluyor tabii... Yemeğin etlisinin makbule geçtiği güzel bölgemizde en çok zevk alınan şey yemek yemek olabilir. Bol etli, salçalı, hamurlu yemeklerin piştiği İç Anadolu Bölgesi'nin bin bir çeşit lezzetinden bazılarını derledik.

1. Ankara Tava

1. Ankara Tava

Arpa şehriye, tereyağı ve kuzu etinin mükemmel uyumundan oluşan, Ankaralıların duyar duymaz ağzının suyunu akıtan bol proteinli yemek. Ankara'daki düğün dernekte bu yemekle karşılaşmanız kuvvetle muhtemel. Ya da canınız çektiyse maaşı alır almaz Tavacı bilmem kimlere koşturtur bu yemek.

2. Arabaşı

2. Arabaşı

Evlerde genellikle sininin ortasına salçalı ve acı olan çorbanın bulunduğu kase konulup, etrafına dilimlenmiş çiğ hamur dizilir. Çiğ hamur ve çorbayı aynı kaşıkla ağzına götürüp çiğnemeden yutmalık, ismi de ara aş'tan gelen mide ağrıtıcı ama seveninin de yemeden duramadığı lezzettir.

3. Çibörek

3. Çibörek

Aslı, Tatarlar'ın kazanda yaptığı; yarım ay şeklindeki kıymalı hamur işidir. Eskişehir'in çarşısında bolca buluyor ama Tatarlar tarafından yapılanın dışında güzelini bulmak çok zor. Buna rağmen Anadolu halkının çok severek yediği etli hamur işlerinden biri.

4. Bamya çorbası

4. Bamya çorbası

Özellikle Konya düğün yemeklerinde içilen bu çorba bamyanın en güzel hali olabilir. Soğuk olarak ya da tatlının yanında da tüketilebiliyor. Bamya çorbası dendiğine bakmayın içinde et olmazsa olmaz.

5. Kayseri Mantısı

5. Kayseri Mantısı

40'a yakın farklı çeşidi olduğu düşünülen mantının en çok sevilen türü Kayseri Mantısı. Her yörenin kendine has farklı çeşidi olsa da içinde kıyma bulundurup, şeklen değişen türleri daha çok seviliyor. Ne de olsa etli!

6. Madımak

6. Madımak

Yozgat yöresine ait, kendi kendine yetişen madımak otuyla yapılan ıspanağa benzer bir yemek. Pastırmalısı da pek makbule geçiyor.

7. Yağlama

7. Yağlama

Sacda pişirilen hamurların arasına kıyma eklenerek yapılıyor. Üçgen şekilde kesilip yoğurtla birleşti mi tadından vazgeçilmez bir hal alıyor.

8. Keşkek

8. Keşkek

Birçok bölgede sevilip yenilen ve her bölgeye göre kullanılan malzemesi değişebilen, İç Anadolu'da Çorum yöresel yemeği olduğu söylenen etli bir yemektir. Üzerine acılı salçalı sosla da mükemmel bir hal alıyor.

9. Etli Ekmek

9. Etli Ekmek

Pide gibi görünse de kullanılan malzemeler bakımından biraz daha farklı ve kenarsız, incecik hamurlu olan bu lezzet Konya'da mevlüt, düğün gibi toplaşmalarda bolca yeniyor. Mekanlarda uzun uzun yapılıp önünüze getirilen bu mükemmel lezzetle uzunluğu açısından yarışa girenler bile var.

10. Nohutlu Yahni

10. Nohutlu Yahni

Her yörede bolca tüketilen nohutun etle ve salçayla pişmiş hali mükemmel. Özellikle eve yemeğe misafir geliyorsa yapılabilecek ilk akla gelenler yemeklerden biridir.

11. Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

11. Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

Her yerde, her şekilde içilebilen tüm bölgelerde de sevilen bir çorba. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yemeklerden önce başlangıç olarak bolca tüketilir.

12. Gazete Baklavası

12. Gazete Baklavası

Yufkayı çok seven bir bölge olduğunu kanıtlar nitelikte olan gazete baklavası, 20-30 kat yufkayla yapılıyor. Cevizle de birleşince değmeyin lezzetine...

13. Divriği pilavı

13. Divriği pilavı

Sivaslıların lezzetleriyle övündüğü bu pilav kaşık kaşık yemelik. Divriği pilavı demişken duymayanlar için, her yıl Geleneksel Divriği Pilav ve Kültür Şenliği düzenlenmekte.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
314
132
42
42
40
28
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Vatandaş

Bıktım artık çiböreğe, çiğ börek diyenlerden. Allah da sizi sevmediğiniz şeyleri göre göre usandırsın! Çibörek kardeşim onun adı. Yok eti çiğden koyuluyormuş... Devamını Gör

alper arslan

böreğin kendi bu kadar tepkili değilken adına sen baya hassas davranmışsın. bi de isminin anlamı açıklamışsın: ) adın ne, çibörek anlamı ne adının: güzel hoş... Devamını Gör

Zülal Bayoğlu

ülkemin her yeri ayrı lezzetli yaahahasdsdh ülkeyi yicem sanırım bu nasıl cümle

Emir Han

Zaten bi doğu'da bir de anadolu'da en güzel yemekler. Arabaşı ve Mantı ise candır ♡