Yıllar Boyunca Cinsellik Hakkında Kulaktan Kulağa Yayılmış 11 Yanlış Bilgi ve Doğrusu
Cinsellik hakkında doğru sandığımız ama gerçekte yanlış olan pek çok şey var. Biz onları yıllardır doğru sanıyoruz... İşte cinsellik hakkında yanlış bilinen 12 bilgi!
1. Penis boyu tatminle doğru orantılıdır.
2. Hamile kişiler cinsel ilişkiye giremez.
Hayır, hamileler uzman hekime danışılarak hamileliğin son 4 haftasına kadar cinsel ilişkiye girebilirler.
3. Aynı anda orgazm olmak gerekir.
Hayır, aynı anda orgazm olmak zorunlu değildir. Cinsel ilişki sırasında birçok etkene bağlı olarak partnerlerin orgazm anı ya da orgazm olup olmayacağı farklılık gösterebilir.
4. Sertleşme sorunu kişi partnerini beğenmediğinde, hoşlanmadığında olur.
Hayır, sertleşme sorunu yorgunluk, stres, hastalık benzeri birçok sebepten dolayı olabilir. Eğer bir sertleşememe durumu varsa bunu sadece partnerden etkilenmeme ihtimaline bağlamamalısınız.
5. Prezervatif geç orgazm sağlar.
Hayır, prezervatif kişinin geç veya erken boşalmasıyla direkt olarak bağdaşmaz. Bazı prezervatifler üzerlerinde kullanılan jel ve krem sayesinde geciktirici etkiye sahip olabilir ama bu durum her prezervatif için geçerli değildir.
6. Büyük ayağa sahip olan erkekler cinsel anlamda ayrıcalıklıdır.
Hayır, ayak boyu ile penis boyu doğrudan orantılı değildir. İstisnalar olabileceği gibi herkeste durum böyle değildir. Fizyolojik olarak ayak veya burun boyu ile penis boyu bağlantılı değildir.
7. Seks yaparak aşırı kalori yakılır.
Hayır, yapılan araştırmalara ve bilim insanlarına göre seks yapmak çok da fazla kalori yaktırmıyor. Ortalama olarak dakikada 3 ile 5 kalori arasında yakılıyor.
8. Sadece erkekler ıslak rüya görür.
Hayır, kadınlar da ıslak rüyalar görebilirler.
9. Erkeklerin HPV aşısı yaptırmaya ihtiyaçları yoktur.
Hayır, kadınlarda rahim ağzı kanserine sebep olan HPV virüsü erkeklerde de penis kanserine sebep olabilir. Bu yüzden gerekli durumlarda erkekler de HPV aşısı yaptırmalıdır.
10. Erken boşalma yaşla ilgilidir.
Hayır, erken boşalma yaşla ilgili değildir. Her yaşta görülen kronik bir rahatsızlıktır.
11. Regl döneminde cinsel birliktelik yaşamak zararlıdır.
Hayır, ekstrem bir durum olmadığı sürece kişiler regl döneminde de cinsel birliktelik yaşayabilir. Regl döneminde cinsel birliktelik yaşamanın fiziksel olarak direkt bir zararı bulunmamaktadır.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Herkes okuyor kimse yorum yapmıyor buraya yüzde yüz banko