Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yurtdışında Üniversite Eğitimi: Hazırlık, Başvuru ve Kayıt Aşamaları
Yurtdışında Üniversite Eğitimi: Hazırlık, Başvuru ve Kayıt Aşamaları
Yurtdışında üniversite eğitimi almaya karar verdin. Eğitim almak istediğin bölümü, hangi ülke ve üniversitelere başvuracağını seçtin. Peki, şimdi sırada ne var? Yurtdışında üniversite okumak için izleyebileceğin yolları senin için hazırladık:
Hazırlık
Yurtdışında üniversite okumaya karar verdikten sonra hangi bölüm ya da alanda öğrenim görmek istediğine, hangi ülke ya da ülkelerde yaşayabileceğine ve hangi üniversitelere başvuracağına karar vermelisin. Seçim aşamasında Hangi Ülke, Üniversite ve Bölüm yazımızdan yararlanabilirsin.
İkinci olarak başvurmaya karar verdiğin üniversitelerin öğrenci kabul şartlarını, başvuru tarihlerini, bir yıllık öğrenim ücretini ve ortalama yaşam masraflarını öğrenmelisin. Bunların doğrultusunda akademik başarılarının ve sınav skorlarının hangi üniversitelerin şartlarını karşıladığını tespit etmelisin.
Başvuru
Başvuru koşullarını karşıladığın üniversitelerin Başvuru Formlarını elde ettikten sonra diploma, transkript, referans mektupları, motivasyon mektubu, üniversitenin istediği ek kompozisyonlar ve TOEFL, SAT, GMAT, GRE ve LSAT gibi çeşitli sınav sonuçlarını içeren belgeleri hazırlamalısın. Üniversiteler tarafından genel olarak istenen belgeleri öğrenmek için Yurtdışında Üniversite Eğitimi Hakkında Bilmen Gereken Her Şey yazımızdan faydalanabilirsin.
Kayıt
Başvurduğun üniversitelerden Kabul Belgesi geldikten sonra öncelikle öğrenime başlayacağın üniversitenin programını kabul ettiğini bildirmelisin. Ardından yaşayacağın yurdu ya da evi bulmalı, kayıt ya da rezervasyon yaptırmalısın.
Yüksek Öğretim Kurumu’na üniversitenin denklik durumu ile ilgili olarak başvuru yapmalısın.
Pasaport ve en az altı aylık olmak üzere öğrenci vizesi başvurusunu yapmalısın.
Son olarak gideceğin şehrin yaşam koşullarına ve iklim şartlarına uygun olarak yanına alacağın eşyaların hazırlıklarını tamamlamalısın.
Not: Yurtdışında üniversite okumaya karar verdikten sonra gitmeyi düşündüğün ülke ve üniversiteleri araştırırken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve ilgili ülkelerin konsolosluğundan bilgi alabileceğini unutmamalısın.