Görüş Bildir
Haberler
Zayıflatan Danslar

Zayıflatan Danslar

Sercan VURAL
10.06.2015 - 11:52 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 12:39

Dans etmek, eğlenceli ve zevkli bir aktivite iken aynı zamanda kilo vermenizi sağlayacak mükemmel bir egzersiz biçimidir. Çok fazla ünlü de dans ederek formunu koruyor. Prova yaparken olsun, koreografi öğrenirken olsun, dans etmek özellikle dans eden ünlülere formunu koruma imkânı sağlıyor.

Bunun yanında artık pek çok spor salonu da dans dersleri vermeye başladı. Öğrenmek zamanınızı alsa da öğrenme aşamasında da hareket etmiş oluyorsunuz ve fazla kalorilerinizi yakmış oluyorsunuz.

Zayıflatan Danslar

Göbek Dansı: Geleneksel dansımız olan göbek dansını sadece düğünlere saklamamak gerek. Bunun sebebi, göbek dansı ile karın kaslarınızı çoğu spor çeşidinden daha iyi çalıştırması. Bu sıralarda oldukça popüler olan oryantal kursları bulmakta çok fazla sıkıntı çekmezsiniz. Kursa katılmak için imkânınız yoksa eğer bunu çok da problem yapmayın açın teybin sesini ve kendinizi müziğin ritmine bırakın.

Zumba: Bugünlerde ismini sık duyduğumuz zumba, yeni nesil fitness trendi bir dans çeşididir. Latin dans müzikleri ve Latin dans adımları ile karıştırılmış eğlenceli olan bu dansı yine pek çok ünlü de öğrenmek için kursa gidiyor. Bu dans sayesinde hem kaslarınız güçleniyor hem de fazla kalorilerinizi yakıyorsunuz böylece vücudunuz daha esnek bir görünüme kavuşacaktır

Hip Hop: Hip Hop dansı, hızlı temposu sayesinde fazla kalorilerinizi hemen yakabileceğiniz eğlenceli bir dans şekli. Hip Hop dansını öğrenmek için de illa ki bir kursa katılmanız gerekmiyor çünkü bu dansı etmek için gerekli olan cesarete sahipseniz eğer toplum içinde dans mekânlarında da rahatlıkla bu dansı yapabilirsiniz. Evde Hip Hop müziğini açıp kendinizi müziğin ritmine bırakın kendinizi dans ederken bulursunuz. Hip Hop dansı tüm dans türleri arasında en dinamik olanıdır bu sebeple pek çok fitness uzmanı bu dansı tavsiye etmektedir.

Çember Dansı: Pek çoğumuz çocukluk zamanlarımızda hulahop (çember) çevirme oyununu oynamışızdır. Oldukça eğlenceli olan bu oyuncak günümüzde dans coşkusuna dönüştürülmüştür. Bu dans şekli ile fazla kalorilerimizi yakıyoruz. Müzik çalarınıza hareketli şarkılardan bir liste hazırlayın ve play tuşuna basın, hulahop’u çevirmeye başlayın.

Salsa: Hızlı ve ateşli salsa hareketleri şüphesiz ki her kadının ihtiyacı olduğu kadar fazla kalorileri de yakmaya yardımcı olan bir dans çeşididir. Fakat salsa kendi kendinize öğrenebileceğiniz bir dans çeşidi değil bu sebeple bir dans kursuna gitmeniz için zaman ayırmalısınız. Gözünüzde Latin kadınlarının sımsıkı vücutlarını canlandırın ve hemen harekete geçin.

Tango: Tango, aşkın dansıdır ve bunun yanında salon danslarının da en güzelidir. Zayıflamak için de harika bir egzersizdir. Hareketleri yavaş olsa da çok fazla kalori yakmanızı sağlar. Ortalama 250-450 kalori kadar yakacaksınızdır.

Kaynak: https://diyeti.gen.tr/zayiflatan-dans...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın