onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Ziyan Olmasını İstemiyorsanız Mikrodalgada Asla Isıtmamanız Gereken Yiyecekler

Ziyan Olmasını İstemiyorsanız Mikrodalgada Asla Isıtmamanız Gereken Yiyecekler

Şeyma Abay
04.06.2022 - 09:00

Mikrodalga, hızlı atıştırmalıklar veya yemeklerin yeniden ısıtılması için oldukça kullanışlı olan modern bir icattır. Yine de tüm yiyecekler mikrodalgada eşit şekilde ısıtılmalıdır. Bazen, bazı gıdalar için mikrodalgayı kullanmak tehlikeli olabilir. İşte mikrodalgaya konulmaması gereken yiyecekler...

Kaynak: https://awarenessact.com/10-foods-tha...
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. İşlenmiş et

1. İşlenmiş et

İşlenmiş etler genellikle daha uzun süre dayanmaları için gereken kimyasallar ve koruyucular içerir. Ancak, mikro dalgada ısıtıldıkları zaman, bu bileşenler vücut için zehirli olabilir. Buna karşılık, çalışmalar mikrodalgada pişirilen işlenmiş etin, kalp hastalığının gelişimi ile bağlantılı olduğu bilinen kolesterol oksidasyon ürünlerini ortaya çıkartabileceğini göstermiştir.

2. Pilav

2. Pilav

Bacillus cereus adı verilen ve genellikle pirinçte bulunan oturmuş bir bakteri var. Bu pirinçte o kadar yaygındır ki buna kızarmış pirinç hastalığı denir. Ve ısı her zaman bakterileri öldürmez. Pilavınızı mikrodalgada ısıtırsanız bu bakteri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

3. Haşlanmış yumurta

3. Haşlanmış yumurta

Haşlanmış ve sonrasında soğumuş yumurtalar genellikle ne yapacağımızı bilemediğimiz şeylerdir. Çünkü tekrar haşlamak lezzetini bozar. Lezzetini bir kenara bırakırsak haşlanmış yumurta mikrodalganızı bozabilir, hatta patlayabilir. Çünkü, yumurta sarısının mikrodalga fırın içerisinde 104°C kadar ısınabilir. 104°C suyun kaynama sıcaklığından bile daha yüksek bir sıcaklıktır. Yumurtanız ise her ne kadar kaynamış ve katılaşmış olsa da, sarısının ve beyazının arasında çok küçükte olsa su kalıntıları bulundurur. Kaynayan su ise buharlaşıp genişlemeye çalışır. Böylece bir patlama oluşur.

4. Acı biber

4. Acı biber

Acı biber mikrodalgada ısıtıldığında kimyasallara neden olur. Mikrodalgayı açtığınızda bu kimyasallar gözbebeklerinizi ve cildinizi ciddi anlamda yakar. Ahs'ye göre mikrodalgada sıcak biberleri ısıtmak, kendinizi mikrodalgaya atmanıza çok benzer.

5. Balık

5. Balık

Eğer daha önce mikrodalgada balıklarınızı ısıttıysanız, o zaman ne kadar iğrenç bir tadı olduğunu ve nasıl koktuğunu zaten biliyorsunuzdur. Ayrıca balıkları sağlıklı olmak için yiyorsanız, balıkları yeniden ısıtmak için bir mikrodalga kullanmak, balığın içerdiği bütün sağlıklı besinleri yok edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Üzümler

6. Üzümler

Kulağa hiç kimsenin yapamayacağı bir şey gibi gelebilir, ancak bazı tarifler sıcak üzüm ister. Ancak, bu ısıyı elde etmek için onları mikrodalgaya koymayın. Niçin? Smithsonian Dergisi, üzümlerin kendilerine bağlanan elektrik akımlarının ‘ateş etmesine’ neden olan bir anten gibi çalıştıklarını söylüyor. Bu aynı zamanda böğürtlen, bektaşi üzümü ve bıldırcın yumurtası ile de mümkündür.

7. Yapraklı yeşillikler

7. Yapraklı yeşillikler

Yapraklı yeşillikler doğal olarak oluşan nitratları içerir. Bu doğal hallerinde mikrodalga kullanılarak pişirildiklerinde sizin için iyi olsalar da, nitratlar kanserojen nitrozaminlere dönüşür.

8. Brokoli

8. Brokoli

Brokoli, mağazaların dondurulmuş bölümde hazır paketler halinde de satıldığından, muhtemelen mikrodalgada pişirilen sebzelerden biridir diye düşünebilirsiniz. Ama ne yazık ki, brokoliyi mikrodalgada pişirdiğinizde, brokolinin içerdiği flavonoidlerin% 97'sine kadar kaybetme riskiniz olmasıdır.

9. Ekmek

9. Ekmek

Ekmeği tekrar ısıtmak güvenli olsa da, lezzet için en iyisi değildir. Un içinde nişasta ve şeker molekülleri vardır, bu sebeple mikrodalgada ısıtıldığında sakız gibi olur. Sadece bu değil, çoğu zaman çiğneme sertleşir ve sadece iğrenç bir hal alır. Bunun yerine tekrar ısıtmayı deneyin.

10. Mikrodalgada pişirilmiş yiyecekler

10. Mikrodalgada pişirilmiş yiyecekler

Zaten mikrodalgada yapılmış bir yemeğin artıklarını mikrodalgada tekrar ısıtmak iyi değildir. Örneğin, bazı sebzeleri mikrodalgada pişirdiyseniz, mikrodalgayı kullanarak birkaç saat sonra tekrar ısıtmak istemezsiniz. Mikrodalgayı her kullandığınızda, kalitenin bir kısmını yiyeceklerden uzaklaştırır ve gıda zehirlenmesi riskinin artmasına neden olur.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
TOBB ETÜ - English Language and Literature
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigido

E çöpe atalım o zaman mikrodalgayı 😄