onedio
Görüş Bildir
Çağımızın Psikolojik Hastalığı, Ruhsallığın Gribi Denilen Depresyon ile İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey
Depresyon özellikle de pandeminden sonra daha da artış gösteren bir psikolojik rahatsızlıktır. Günümüzde grip kadar yaygın bir psikolojik hastalıktır. Ancak depresyon gribin aksine ölümcül etkileri olan, insanın hem zihnini hem de vücudunu yıpratan bir rahatsızlıktır. Depresyon kelimesini günlük hayatta sıkça duyar ancak anlamını, belirtilerini ve nelere yol açabileceğini tam manasıyla bilemeyiz. Kimilerine göre şımarıklık kimilerine göreyse fazla abartılan ya da bir lüks olarak görülen bu psikolojik rahatsızlık sanılandan ciddi ve psikolojik destek görmesi gerektiren bir durumdur. İçerik oluşturulurken Acıbadem, Cem Kaya,Güven Sağlık sitelerindeki bilgilerden de yarlanılmıştır. Ayrıyeten daha fazla bilgi sahibi olmak için başlık ve metinlerdeki linklere tıklayabilirsiniz.
Tuvaletten Bir Türlü Çıkamayanlar İçin Mide ve Bağırsak Hastalıkları Uzmanına Göre Kabız Olma Sebepleri
Görünüşte kabız şikayeti olan herkes gaz ve şişkinlikten mustarip. Bunlar yetersiz dışkılamanın en büyük belirtileridir. Ancak kabızlığın daha birçok farklı semptomu da mevcut: Karın ağrısı ve şişkinlik, mide bulantısı, bir yemeğin ardından aşırı şişmek, iştah kaybı ve hatta mide ekşimesi! Peki, kabız olmanızın sebepleri neler? Uzman gastroenterolog açıklamış.👇
Her Derde Deva! Mucizevi Meyve Olarak Adlandırılan Hurmanın Vücudumuza Sağladığı 17 Faydası
İyi bir lif kaynağı, antioksidan olması ve bulundurduğu çokça vitaminle mucizevi meyve olarak adlandırılan hurma, ramazan ayının vazgeçilmez meyvesi olduğu gibi artık yılın her ayında tezgahlarda yerini koruyor. İçerdiği bir çok güzellikle düzenli ve doğru tüketildiğinde vücudumuza da pek çok yarar sağlıyor. Tadı da şifası gibi mükemmel olan hurmanın sağladığı bazı yararları sizler için derledik.Not: Hastalıkları iyileştirici bir ilaç olarak nitelendirilmemesi ve tüketmeden önce mutlaka doktora danışılması öneriliyor.
Reklam
Çiçek Hastalığı Nedir, Nasıl Bulaşır? Çiçek Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi…
Salgının başladığı yıllarda nüfusun neredeyse %90’ının yok olmasına sebep olan çiçek hastalığı, variola virüsünden kaynaklanan bir sağlık sorunudur. Çiçek hastalığı olan hastalarda ateş ve belirgin deri döküntüleri oluşur. Hasta kişinin öksürmesi, konuşması gibi durumlarda solunum yolu ile bir başkasına kolayca bulaşabilir. Peki, çiçek hastalığı nedir? Çiçek hastalığı belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenleri sizler için yazımızda derledik.
Reklam
Menenjit Hastalığı Neden Olur?
Ciddi sağlık sorunlarından biri olan menenjit, meninks olarak da ifade edilen beyin ve omuriliği saran zarların iltihaplandığı bir hastalıktır. En öne çıkan belirtileri ateş, kusma ve baş ağrısıdır. Kimi zaman tıbbi bir müdahale olmadan iyileşen hastalık kimi zaman hayati riskler oluşturmaktadır. Meninkslerin etrafının enfekte olması ile tehlikeli hastalıklar grubuna giren menenjit hastalığı neden olur? İşte menenjit hastalığının sebepleri…
Reklam
Norovirüs Enfeksiyonu Nedir? Belirtileri, Tedavisi…
Birçok farklı organizma, mantar ve virüslerin neden olduğu bulaşıcı hastalıklar yılın her mevsimi insan sağlığını olumsuz etkiliyebiliyor. Bulaşıcılık söz konusu olduğunda en az koronavirüs salgını kadar hızlı yayılabilen norovirüs enfeksiyonu da çocuk ve yetişkinlerde görülen ishallerin büyük bir kısmından sorumlu olup, her geçen gün görülme oranında artış gözlemleniyor. Peki, norovirüs enfeksiyonu nedir? İşte norovirüs enfeksiyonu hakkında merak edilen soruların cevapları…
Diş Gıcırdatma Neden Olur, Nasıl Geçer?
Gün içinde sık sık dişlerinizi sıkıyor ya da ağrılı bir çene, hassas dişler ve baş ağrıları ile uyanıyorsanız diş gıcırdatma alışkanlığından muzdarip olabilirsiniz. Bruksizm olarak da adlandırılan diş gıcırdatmasının temelinde stres ve kaygı sorunları yatmaktadır. Başta diş sağlığı olmak üzere birçok zararlı etkileri olan diş gıcırdatma toplumda her 5 kişiden 2’sinin yaşadığı sorunlardan biridir. Peki, diş gıcırdatma neden olur, nasıl geçer? İşte diş gıcırdatma sorununa dair merak edilenler…
Reklam
Yüz Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir?
Terleme vücut sıcaklığını kontrol altına almaya yardımcı olan fizyolojik bir fonksiyondur.  Herkes sıcaklık, heyecan ve stres gibi faktörler karşısında gün içinde terler. Ancak ortada hiçbir neden yokken Aşırı terleme genelde hormonal rahatsızlıklardan kaynaklan bir durumdur. Vücudun pek çok bölgesinde olduğu gibi yüz ve kafa derisinde de çok sayıda ter bezi mevcuttur. Hal böyle olunca da terlemeye meyilli kişilerin şikayet ettikleri sorunlardan biri de yüz terlemesidir. Estetik kayıpların yanı sıra moral bozucu olan yüz terlemesi nasıl tedavi edilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…
Reklam
Altını Islatma (Enürezis) Nedir? Altını Islatan Çocuk Nasıl Tedavi Edilir?
Tuvalet eğitiminin ardından çocuğun gece altını ıslatması her anne babanın yaşadığı korkulardan biridir. Başlarda normal karşılanan altını ıslatma, bazı çocuklarda altta yatan nedenler dolayı uzun süre devam edebileceği gibi sonradan da ortaya çıkabiliyor. Enürezis yani çocuklarda gece altını ıslatma, 5 yaş üzeri çocuklarda fizyolojik ve psikolojik nedenlerden kaynaklanan ve tedavi gerektiren bir durum olarak görülüyor. Peki, altını ıslatma (enürezis) nedir? Altını ıslatan çocuk nasıl tedavi edilir? İşte konuyla ilgili merak edilen soruların cevapları…
Bahar Nezlesi Nedir? Bahar Nezlesi Belirtileri ve Tedavisi…
Bahar nezlesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında birçok kişinin yakından tanıdığı bir hastalık. Ağaçlar ve çimenlerden yayılan polenler kişilerde alerjik reaksiyon sonucu hapşırma, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı gibi şikayetlere yol açar. Alerjik rinit ya da saman nezlesi gibi isimlerle de bilinen bahar nezlesi, bahar ayları ile birlikte kabus dolu günlerin kapılarını aralar. Ayrıca semptomları sebebi ile sinüzit ve grip gibi üst solunum yolu hastalıkları ile sık sık karıştırılır. Peki, bahar nezlesi nedir? Bahar nezlesi nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilenlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz. 
Romatizma Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…
Eklemlerde iltihaplı sıvı birikimi olarak bilinen romatizma, yaş ilerledikçe görülme sıklığı artan bir hastalıktır. Romatizmal hastalıklar ömür boyu devam ettiğinden hastalar düzenli olarak doktor kontrollerine giderek tedavi görürler. Tedavinin en önemli amacı hastalığın belirtilerini en aza indirmek ve yaşam kalitesini arttırmaktır. Peki, romatizma nedir? Romatizma belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde…
Çocuklarda Atopik Dermatit Belirtileri Tedavisi…
Atopik dermatit; kuruluk, kaşıntı ile ön plana çıkan ve çocuklarda sık görülen bir deri hastalığıdır. Cildin bariyer fonksiyonları azaldığında su tutma özelliği kaybolur. Ve cilt üzerinde şiddetli kuruluk başlar. Çocuklarda İlerleyen dönemlerde alerjik rinit ve astım gibi diğer hastalıklara zemin hazırlayabilen atopik dermatit tedavisinde derideki alerjik reaksiyonların baskılanması amaçlanır. İşte çocuklarda atopik dermatit belirtileri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler…
Reklam