Dünyanın ilk kadın seks robotunun geçen yılki lansmanının ardından Real Botix'in CEO'su Matt McMullen, ilk erkek seks robotu üzerindeki çalışmalarını anlattı...
Gelişen teknoloji sebebiyle ilerleyen yıllarda bazı meslek dallarının yok olacağı ve birçok insanın işsiz kalacağı haberlerine sıkça rastlamaktayız. Peki gelişen teknoloji sadece bazı meslekleri işlevsiz kılarken yeni iş sahaları üretmiyor mu? Bu sorunun cevabına göre tablo pek de kötü değil. Yaşanan gelişmeler robot veterinerliği, duygu tasarımcılığı ve yapay organ imalatçılığı gibi işleri gözde meslekler haline getirecek.
Geride bıraktığımız yılın teknoloji alanında en çok konuşulan konusu çerçevesiz ekranlı akıllı telefonları oldu. Samsung'un Galaxy S serisiyle başlattığı ve Apple'ın iPhone X modeli ile akıllı telefon teknolojilerini takip edenlerin nabzını yükselttiği 2017 yılında isimsiz kahramanlar da vardı. Bu yılın öne çıkan tasarımının en iyi örneklerini derledik.
Sürücüsüz, yapay zeka ile yol alacak olan otomobillerin önümüzdeki 10 yılda hayatımıza iyice girmesi bekleniyor. Tesla, Google, Intel gibi dev şirketler bu teknolojinin gelişmesi için milyonlarca dolarlık yatırımlar yapıyor. Bu araçların trafikte güvenli bir şekilde ilerlemesi için bir yapay zekaya, yapay zekanın da kendisini geliştirebileceği ortamlara ihtiyacı var.
Gün geçmiyor ki sürücüsüz arabalarla, yapay zekayla hareket eden drone’larla, bitcoinle ilgili yeni bir haberle karşılaşmayalım. Hızla gelişen teknoloji dünyayı değiştirirken, devletler ne yapacaklarını bilemiyor. Eski ekonominin kuralları yenisine uymuyor. Kişisel verimizi toplayan Google, Facebook, Amazon gibi Internet devleri şeytan mı melek mi? Yapay zeka yüzünden işsiz kalırsak devlet bize bakar mı? Sürücüsüz araba bana çarparsa hasarı kim ödeyecek? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız takip etmeniz gereken 13 kişiyi sizler için derledik!
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), aynı Güneş sistemi gibi, içinde sekiz gezegen barındıran yeni bir sistem buldu. Kepler-90 adı verilen yıldızın yörüngesindeki sistem, Güneş sistemi dışında, şu ana kadar keşfedilen en çok gezegenli sistem.
Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, V. Zeka ve Yetenek Kongresinde yaptığı konuşmada 'hayal etme'nin üzerinde durdu. Hayal kurmanın insan ve insanlık için önemini hatırlatan Halıcı, geçmişte toplumları etkileyen değişimlerin temelindeki hayal gücünden bahsetti. Yapay zeka karşısında insanoğlunun üstün kaldığı tek konunun hayal kurabilme olduğunu da vurgulayan Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı bilgisayarların kendi deneyimlerinden öğrendiğini ancak hayal kuramadıklarını söyledi.
Yapay zeka iyi mi kötü mü derken, dünyayı ele geçirirler mi diye düşünürken Mark Zuckerbergli Facebook yine farkını ortaya koydu ve intihar temalı içerikleri tespit ederek bu riski azaltmaya yarayacak bir sistem geliştirdi!Detayları beraber inceleyelim.
E-screen protector sayesinde siz telefonunuzla meşgulken istenmeyen gözler izlenecek. İnsanların başkalarının telefonların dikizlemesinin önüne geçmesi için büyük bir adım olan E-screen Protector'ün Google araştırmacılarının elinden çıktığı söyleniyor.
Farklı alanlardaki bilgi sahibi insanların konuşmacı olarak katıldıkları ve dünyanın en popüler fikir paylaşım platformlarından olan TED, bu yıl da birbirinden kaliteli isimleri misafir etti. Elif Şafak'tan Elon Musk'a birçok ismi konuşmacı olarak ağırlayan TED'in 2017 yılında bizlere sunduğu en iyi 15 konuşma.
Sanayide ve bilimin birçok alanında robotlar kullanılsa da henüz insansı robotlarımıza kavuşamadık. Peki Türk halkı olarak bizim ilk yerli ve milli robottan beklentilerimiz ne olurdu? Buyurun bakalım…
Dünyanın ana gündem maddesi sürekli konuşulan konu geleceğin robotları ve yapay zeka hakkında goygoy yapmayı ihmal etmeyenleri derledik. Umarım gelecekte yapay zeka distopyasında yitip gitmeyiz... İyi eğlenceler :)
Tüm dünya süper kahraman hikayeleriner bayılıyor. Çizgi romanından filmlerine, dizilerine, tüm dünyayı da etkisi altına almış durumda. Hepsini saymak mümkün olmasa da işte en sevilenlerinden birkaçını sizin için derledik.
Yapay zekalar dünyanın kontrolünü ele mi geçirecek, yoksa şimdiye dek görülmemiş derecede gelişmiş bir insan uygarlığı oluşturmamıza yardımcı mı olacaklar? Bu tartışma son yıllarda -haklı olarak- epey gündeme gelir oldu. Bir yanda Elon Musk gibi, robotların insan ırkı için çok tehlikeli olacağını düşünenler bir yanda Mark Zuckerberg gibi, yapay zekaların faydalarından bahsedenler...
Günümüz dünyasında markalar arasında kıyasıya bir rekabet söz konusu. Peki kendi markanı öne çıkartıp diğerlerine göre daha çok tercih edilen olmak için kısacası kendi efsaneni yaratmak için ne yapman gerekli?İşte; 'Kendi Efsanesini Yaratıp Kitlelerce Çok Sevilen Markaların 11 Özelliği'. 😌
Araştırmalar hız kesmeden devam ederken, her geçen gün bilimde yeni bir gelişme oluyor. Bugün sizinle paylaşacağımız gelişme ise, yeni yapay zekanın insan fotoğrafından cinsel yönelimini anlayabiliyor olması...
Bu zamana kadar seks robotları hakkında fazla düşünmediyseniz, geçen yıl yayınlanan Westworld dizisini de izlemediyseniz, bu yazıyı okuduğunuzda endişe edeceksiniz; ki zaten etmelisiniz. Ancak gerçek hayatta olan seks robotlarının tehlikesi, birdenbire cesaret sahibi olup sahiplerinden intikam alması değil.Gelin hep birlikte, Inverse'den derlediğimiz bu korkutucu robotlara bakalım.