onedio
Görüş Bildir
Yapay Sinir Ağı ile Yazı Fontu Oluşturulursa Ne Olur
Yapay sinir ağları, insan beyninin bilgi işleme tekniğinden esinlenilerek geliştirilmiş bir bilgi işlem teknolojisi ve günümüzde kullanımı giderek artan bir teknoloji. Erik Bernhardsson ise, bir yapay sinir ağını ağında 50 bin font ile eğiterek ortaya çıkan yapay zekanın neler yapabileceğini görmek istedi. Sonuçlar ise oldukça ilginç.
Yapay Zekanın Öncülerinden Marvin Minsky 88 Yaşında Beyin Tümöründen Yaşama Veda Etti
Dünya, dehalarından birini daha beyin tümöründen kaybetti. Marvin Minsky, 88 yaşında Pazar günü yaşama veda etti. İkinci Dünya Savaşı’na katılmış olan Minsky, hayatını yapay zeka araştırmalarına adamıştı. Turing Ödülü sahibi Minsky’yi New York Times şu şekilde övmüştü : “O genetiği ilgi çekici ancak sığ, fiziği de az sıkıcı buldu. O zekâya odaklanmayı tercih etti.”Minsky, alttaki videoda görebileceğiniz üzere, 1951’de “Rastgele bağlanmış sinirsel ağ ile öğrenebilen makine” inşa etti. Aynı zamanda 1956’da Harvard Üniversitesi’nde, odaklanabilir tarayıcılı mikroskop icat etti.İki yıl sonra John McCarthy ile, MIT’de Yapay Zeka Bölümü’nü açtı ve ders verdi. Kayıtlara göre, Yapay zekâyı kullanarak babasını diriltmek isteyen Ray Kurzweil de onun öğrencilerinden biriydi. Yönetmen Stanley Kubrick bile 2001: A Space Odyssey filmini çekerken bilgisayarların 2001 yılında konuşabileceği konusunda ona danışmıştı.
Kadınlar İçin İşe Yarar 10 Uygulama
Kendisi bir alışveriş uygulaması. İşleyişi de şu şekilde: giymediğiniz, dolapta kalan, küçük gelen kıyafetlerinizin fotoğraflarını çekiyor ve makul bir fiyatla satışa sunuyorsunuz. Aynı şekilde siz de kıyafet, ayakkabı ya da takı beğendiğinizde uygun bir fiyata, direkt satıcı ile iletişime geçerek alabiliyorsunuz!İnternet sitesi linki:https://www.gardrops.com/İndirme linki:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gardrops
Reklam
Baidu Açık Kaynaklı Yapay Zeka Kodu Yayınladı
Çin’in dev web şirketi Baidu, yapay zeka yazılımı olan WARP-CTC’yi GitHub üzerinden yayımladı. Baidu Silikon Vadisi Yapay Zekâ Laboratuvarı’nda geliştirilen WARP-CTC, konuşmaların tanınmasını sağlayan Deep Speech 2 için kurulmuştu.Deep Speech 2’deki WARP-CTC’nin fonksiyonu, İngilizce ve Mandarin dillerindeki konuşmaların tanınmasını sağlıyor ve bazı durumlarda program insanlardan daha iyi bir konuşma tanıma kapasitesine sahip olabiliyor. Baidu’nun baş geliştiricisi Andrew Ng, bu programın, kısa sözcük grupları için anlam sapmalarını ayıklamada insanların anlama düzeylerinden daha ileri seviyede olduğunu belirtiyor.Baidu, Google’ın adımlarını takip ederek, TensorFlow adını taşıyan bu açık kaynaklı yapay zekâ programını Kasım ayında yayımladı. Baidu, TensorFlow’un ayrıca tercümelerde, web aramalarında ve daha fazla alanda uygulanabilmesi için, konuşma tanıma özelliğini geliştirmeye devam ediyor.
Reklam
Apple'dan Yapay Zeka Hamlesi
Apple'ın yapay zeka konusunda ciddi olduğu, şimdiye kadar çok da net bir biçimde anlaşılamamıştı, Ama artık bundan emin olabiliriz. Firma, yüz ifadelerine bağlı olarak duyguları ölçebilen bir yapay zeka kullanan firmayı, Emotient 'i satın aldığını duyurdu.
2016 Kariyer ve Bireysel Başarı Trendleri
Her yılın başında yeni yılın teknoloji trendlerini tanıtan yazılar okuruz. Bu yıl da yine Şeylerin İnterneti, Yapay Zeka, Cloud Computing, 3D Printing vb trendler hakkında makaleler mevcut. Halbuki sadece teknoloji alanında değil, kariyer ve bireysel başarı alanlarında da trendler değişebiliyor. 
Reklam
Zuckerberg'in 2016 Hedefi 'Yapay Zeka' Üretmek
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg kendi hesabından yaptığı açıklamada 2016’da yapmak istediklerinin arasında kendisine çocuk bakımı ve ev işleri konusunda yardımcı olacak bir yapay zeka üretmek olduğunu söyledi..
Reklam
Varlığınızı Tepeden Tırnağa Sorgulatacak 10 Ürpertici Bilimsel Teori
etiket
Uyarı: Bu yazıyı okuduktan sonra kafanız bir miktar karışabilir.Bilim insanları her zaman nasıl zayıflayacağınız, 'onu' nasıl etkileyeceğiniz ya da hayallerinizi gerçekleştirmeye nasıl daha yakın olacağınız gibi cevabı hoşunuza gidecek sorularla ilgilenmiyor. Kimi araştırmalar düşünmekten hoşlanmadığımız konuları didiklemekle kalmıyor, aynı zamanda insan doğasının ve evrenin en korkunç sırlarını açığa çıkarmayı hedefliyor. İşte varlığınızı dahi sorgulatabilecek -hatta detaylarında sizi var olmadığınıza ikna edebilecek- 10 korkunç bilimsel teori
Reklam
Eric Schmidt: 'Yapay Zekanın İstenmeyen Sonuçları'na Karşı Onaylama Sistemi Getirilmeli'
Eric Schmidt uzun zamandır yapay zekayı destekleyen ve yapay zeka araştırmalarına yatırım yapan önde gelen insanlardan birisi. Google (Alphabet) yöneticisi şirketin insansız otomobil ve tahmin yürüten arama motoru gibi çalışmalarında yer alıyor ve geçenlerde bizi 'Yapay zekanın geleceğinden korkmamalıyız' şeklinde uyardı. Fakat Times Dergisi'nin yeni sayısında Schmidt fikrini açıklığa kavuşturdu ve yapay zekâ çalışmalarını övse de dikkatli yaklaşılması gerektiğini vurguladı.Schmidt yapay zekâ yapımcılarına 3 esas prensibi takip etmelerini söyledi. Birincisi; 'Yapay zekâ çoğumuza yararlı olmalıdır, birkaçımıza değil. Ve herhangi bir icat 'herkesin iyiliği'ni istemelidir.' Schmidt aynı zamanda yapay zekâ yapımcılarının 'açık görüşlü, sorumlu ve sosyal' olmalarını istiyor. Yapay zekâ daha da güçlendikçe, zorluklar ve sorular şüphesiz ortaya çıkacaktır ve Schmidt açık, işbirlikçi bir görüşme talep ediyor.Üçüncü prensip 'istenmeyen sonuçlardan' kaçınmamız gerektiği gerçeğini içeriyor. Yapay zekânın birçok işin yerine geçerek yavaş yavaş tüm dünyayı ele geçireceğinin korkusu yaygın. Bu korkuların bazıları yanlış fikirlerden oluşabilir, fakat Schmidt onaylama sistemiyle bunların sağlama alınmasının 'yapay zekânın ne için tasarlandıysa onu yapması' yolundan geçtiğini söylüyor. Yapay zekânın kontrolden çıkma düşüncesi, var olan birçok korkuyu ateşliyor, fakat Schmidt yapay zekanın insanlar tarafından tasarlanmış ve hayatlarımızı iyileştirmek amacıyla yapılmış, insanlarca kontrol edilen makinalar olduğuna inanıyor:'İnsanların kontrol ettiği aletler yapıyoruz. Yapay zekâ, mucidinin değerlerini yansıtır. Nihayetinde, yapay zekâ için amacımız insanlara nasıl yaşayacakları hakkında daha çok seçenek sunması. Kontrolümüz altında yapay zekâ, angarya işleri halledip bize daha farklı yollar, daha bol vakit sağlayabilir. Eğer işbirlikçi bir şekilde yapılırsa, yapay zekâ dünyanın karmaşık sorunlarına çözüm olabilir.
Teknoloji Devlerinden Yapay Zekaya 1 Milyar Dolar
Uluslararası teknoloji devleri, 'insanlığın yararına' açık kaynaklı yapay zeka araştırmaları yapacak, kar amacı gütmeyen openAI girişimine toplam bir milyar dolar verme taahhüdünde bulundu.
Bir Bilgisayarı Gördüğünü Söylerken İzleyin
Son birkaç yıldır bilgisayarlar, görüntü işleme teknolojisinde oldukça fazla yol kat ettiler. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde artık gördüklerini tanımlayabilen bir hale gelmiş olsalar da, henüz almaları gereken daha çok yolun olduğu kesin. ABD’den bir sanatçı ve programcı olan Kyle McDonald, hazırladığı bu videoda bilgisayarların geldiği noktaya dikkat çekerken henüz gidilecek çok yollarının da olduğunu gösteriyor. Stanford ve Google’daki görüntü işleme algoritmalarını modifiye eden McDonald, bilgisayarını canlı olarak gördüklerini yorumlayan bir makineye dönüştürdü ve sokakta test etti.
Reklam