onedio
Görüş Bildir

Uber Haberleri

Uber ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. Uber ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

trend-arrow

Popüler İçerikler

Taksicilerin App İsyanı
Avrupa’nın önde gelen büyük şehirlerinde taksici grevi yapıldı. Londra’dan Paris’e Berlin’den Hamburg’a taksiler kontak kapattı. Taksicilerin protesto sebebi ne benzin fiyatları ne trafik sorunu. Şoförlerin hedefinde akıllı telefon uygulaması üzerinden taksi hizmeti sunan ABD merkezli Uber firması vardı. Taksiciler bu uygulama nedeniyle taksi duraklarının iş yapamaz hale geldiğinden yakınıyor. 2009 yılında hizmete giren Uber uygulaması, araçlarla doğrudan iletişime geçilmesine olanak sağlıyor ve taksi duraklarını by-pas ediyor. Dünya genelinde bu tarzda hizmet sunan çok sayıda firma var ancak Uber’in hızlı büyümesi devam ediyor. Uber firmasının birkaç yılda 12 milyar euro değere sahip olduğunun açıklanması da taksi endüstrisini kızdırdı. Londra’daki taksiciler ise müşteriye açık yolu da göstererek daha az ödemesini sağlayan uygulamanın yasal olmadığını, doğru ölçüm yapmadığını dile getiriyor. geceturk.comFotoğraflar: Hürriyet
Haziran Ayının En İyi iPhone Uygulamaları
Her ne kadar yenilikçi ve dikkat çekici uygulamaları sizlerle buluşturmaya çalışsak da akıllı telefonları hem daha eğlenceli hem daha faydalı hale getiren bu mobil yazılımların tamamına yer veremiyoruz. Bu nedenle Haziran ayında yayınlanan en iyi iPhone uygulamalarını sizler için bir araya getirdik. Böylelikle gözden kaçırdığınız yeni ve iyi uygulamaları keşfedebilir, mobil dünyanın nabzını daha kolay tutabilirsiniz. Path Talk Kapalı sosyal ağ olarak bilinen Path geçtiğimiz günlerde Path Talk adlı mesajlaşma uygulamasını yayınladı. Ücretsiz bir uygulama olan Path Talk, LINE, WeChat ve WhatsApp gibi popüler örneklerle benzer özelliklere sahip. Sade ve dikkat çekici bir arayüzü bulunan uygulamada arkadaşlarınızla mesajlaşabiliyor, dosya alışverişinde bulunabiliyorsunuz. Gizlilik odaklı bir uygulama olan Path Talk, gönderilen mesajları 24 saat içerisinde imha ediyor. Uber Popüler taksi ve özel araç çağırma servisi Uber, Türkiye pazarına ilk adımını attı. Şimdilik sadece İstanbul için kullanıma sunulan uygulama, lüks araçlarla istediğiniz yere ulaşım fırsatı sunuyor. Uygulama oldukça kullanışlı. Zira gitmek istediğiniz ve bulunduğunuz yeri belirledikten sonra istediğiniz saatte lüks bir aracın ayağınıza gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Şimdilik taksi hizmeti bulunmaması nedeniyle lüks araçlar biraz pahalı görünse de gerek özel günler için sağladığı fayda gerekse küresel çaptaki ünü nedeniyle Uber, iPhone’unuzda mutlaka bulundurmanız gereken uygulamalardan bir tanesi. Slingshot Facebook, “Madem Snapchat’i alamıyorum. O zaman daha iyisini kendim yaparım” diyerek geliştirdiği Slingshot adlı mesajlaşma uygulamasını ilginç bir sürecin ardından yayına aldı. Slingshot, temel özellikleriyle rakip olduğu Snapchat ile büyük bir benzerlik taşıyor. Uygulamanın Snapchat ile arasındaki ana farkı, gönderilen bir fotoğrafı veya videoyu görüntüleyebilmek için fotoğraf veya video ile cevap verme zorunluluğu oluşturuyor. Diğer bir deyişle Facebook size gönderilen fotoğrafı ya da videoyu görmenizin yanı sıra cevap vermenizi zorunluluğu da getirerek bir anlamda kullanıcıları etkileşime sürüklüyor. Cinamatic Cinamatic hakkında Hipstamatic’in Vine operasyonu tanımını yapabiliriz. Kısa video klip ve video düzenleme furyasının yeni üyesi uygulama, filtreleme ve paylaşma seçenekleriyle dikkat çekiyor. Dokun ve basılı tut şeklinde video çekme özelliğiyle kısa klipler çekebildiğiniz uygulamada benzerlerinden farklı olarak 3 ila 15 saniye arasında bir süre sınırlaması bulunuyor. Whyd Wyhd, internetteki favori şarkılarınızı kaydetmenizi sağlayan topluluk bazlı bir sosyal imleme platformu. Müziksiz yapamayanları hedefleyen uygulama YouTube, Deezer, Soundcloud gibi popüler müzik platformlarından diğer kullanıcılarla şarkı paylaşabilmenize fırsat veriyor. Bir anlamda “herkesin playlist’i” konumundaki Whyd, tüm müzik hizmetlerini aynı çatı altında toplayan bir sosyal platform olarak çalışıyor.
UBER'den İstanbul İçin Cumhurbaşkanlığı Seçimine Özel 50 TL'lik Ücretsiz Yolculuk
Haziran ayında Türkiye’ye giriş yaptığını paylaştığımız UBER dikkat çeken bir yerelleştirmeye imza attı. Cumhurbaşkanlığı seçimine özel kampanya hazırlayan şoförlü lüks araç çağırma servisi, pazar günü 50 TL değerinde ücretsiz yolculuk sunacak. Hem yeni üyelerin hem de halihazırda üyeliğe sahip olan UBER kullanıcılarının yapması gereken tek şeyse kupon koduna “OYVER14″ yazmak.Sosyal sorumluluk kampanyasıyla seçimlerin önemine dikkat çeken UBER’in kampanyadaki sloganıysa “BU PAZAR GÜNÜ UBER’İ SEÇ” olmuş. UBER’in kampanyayı paylaştığı e-postadaki yazısıysa konuya verdiği önemi vurguluyor: “Bu pazar hepimiz için çok özel bir gün olacak. Ülke tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanımızı seçmek için 10 Ağustos’ta tüm Türkiye’de sandık başına gideceğiz. Bugünü daha da özel ve kolay kılmak için sana UBER bir haberimiz var!”
1 milyar dolar yatırım alan e-ticaret şirketi
Başlıktaki tutarı bir Türk şirketi için kullanmak isterdik. Ancak bu yatırımı alan şirket devler ligine adım atan Hindistan merkezli Flipkart. Hindistan’da faaliyet gösteren e-ticaret sitesi Flipkart, aldığı yatırım miktarını 1 milyar dolar artırarak, hem Hindistan’ın en büyüğü oldu, hem de geleceğin e-ticaret şirketi olma yolunda bir adım daha attı. Flipkart’a yapılan 1 milyar dolarlık yatırım, tek seferde gerçekleştirilen en büyük meblağ olmasıyla da dikkati çekiyor. Bu yatırımla değerini 5-7 milyar dolar çıtasına yükselten Flipkart, Facebook ve Uber gibi şirketlerin de dahil olduğu “devler ligine” adım atmış görünüyor. Forbes’un haberine göre, Flipkart’ın son yatırımı Singapur’un hükümet fonu GIC’den gelmiş. Şirketin diğer yatırımcıları arasında Tiger Global Management, Naspers, Accel Partners ve Morgan Stanley de bulunuyor. Şirketin kurucuları Sachin Bansal ve Binny Bansal (akraba değiller; soyadı benzerliği), yatırımın Flipkart’ın uzun vadeli –özellikle cep telefonu teknolojilerine dönük- yatırımları için kullanılacağını belirtiyor. Hindistan’da şu anda 243 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Cep telefonu üzerinden internete bağlananları da hesaba katınca bu sayı hızla artıyor ve Flipkart’ın tahminlerine göre 2020’de yarım milyar kişiye ulaşacağı düşünülüyor. Kurucuların son yatırımlarını duyurdukları basın toplantısında yaptıkları açıklamaya göre, Flipkart’ın hedefi Hindistan’ın 100 milyar dolarlık değere sahip ilk şirketi olmak. Ve bu hedefe 5 yıl içinde ulaşmayı planlıyor. Kullanıcılarına 70’in üzerinde kategoride 15 milyon ürün sunan Flipkart’ın 22 milyon kayıtlı kullanıcısı var; günlük ürün gönderim adedi ise 5 milyona ulaşıyor. Söylenenlere bakılırsa tek rakipleri Amazon.com. Bilgi Çağı
Uber'e Berlin'den Yasak Geldi
Uber 'in (Uber, yolcuların şehir içinde ulaşımını kolaylaştırmaya yönelik 2009 yılında kurulan ve 70'ten fazla şehirde hayata geçirilen bir uygulama), yolcuların güvenliğini tehlikeye attığını öne süren Berlin Sivil ve Ruhsatlandırma İşleri Kamu İdaresi , uygulamanın faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Yasağın ihlali durumunda Uber'in 25 bin euro 'ya kadar cezalandırılabileceği belirtiliyor. Bunun üzerine Uber'in karara itiraz edeceğine dair haberler ortaya çıkmaya başladı. Şirket, LABO 'nun ( Berlin Sivil ve Ruhsatlandırma İşleri Kamu İdaresi) kararının, müşterilerin seçim özgürlüğünü kısıtladığı görüşünde. Geçen yılın şubat ayında UberLux limuzin servisiyle Berlin'de faaliyet göstermeye başlayan Uber, eylül ayında UberBlack , nisan ayında ise UberPop servislerini hayata geçirmişti. Şirketin, müşterilerin seçim özgürlüğünü kısıtladığını söylese de, uygulama Avrupa'da pek hoş karşılanmıyor. Şirkete yönelik yapılan protestoların merkezi haline gelen Berlin'de taksiciler, yapılan bazı protestoların ardından Uber'e karşı dava açmış ve davayı kazanmıştı. (yolcuların can güvenliğini tehlikeye attığı belirtilen uygulamanın adının UberLux olması sizce de fazlasıyla ironik değil mi?)
Yaşayan En Seksi CEO’lar!
Bir CEO’nun görevlerinden biri de şirketinin görünen yüzü olmaktır. Kazançlar, yeni ürün tanıtımları, şirketin gelecek planları hep onlar tarafından yapılır. Tabii bazı şirketlerin yüzlerinin diğer şirketlerden daha güzel olduğuna şüphe yok.İşte en az 100 çalışanı olan şirketler için en güzel/yakışıklı CEO sıralaması!
Uber’in Kurumsal Versiyonu 200 Şehre Daha Geliyor
Uber, kurumsal şirketlere hizmet verecek olan Uber For Business’ın Uber’in şu an aktif olduğu 45 ülkedeki 200’den fazla şehirde kullanıma sunulduğunu açıkladı. Servisin normal Uber’den farklı şirket çalışanlarının kolaylıkla araç çağırarak seyahatleri sonundaki ücretleri şirketlerine fatura edebilmeleri olarak açıklanıyor. Şirketler için ise çalışanlarının Uber harcamalarını tek merkezden görebilecekleri ve böylece israfa karşı önlem alabilecekleri bir panel sunuluyor.Uber yenilikçi sistemine rağmen yayılma sürecinde pek çok problem ile karşılaşmıştı. Bunlardan sonuncusu daha geçtiğimiz hafta Alman mahkemelerinin Berlin ve Hamburg şehirlerinde servislerini durdurmasıydı.
Mesajlaşma Uygulaması Line’ın iPad Sürümü Geliyor!
Ülkemizde de oldukça popüler olan mesajlaşma uygulaması Line, masaüstü ve akıllı telefon uygulamalarından sonra iPad için de uygulama çıkardı. 560 milyon kayıtlı kullanıcısı olan dev şirket uygulamalarını kullanıcılara ücretsiz olarak sunuyor ancak uygulama içinde özel çıkartmalar göndermek isteyenlerden ek ücret alıyor.Line’ın iPad uygulamasından üye kaydı alınmıyor. 16 dilin desteklendiği uygulama iOS 7 ve üzerini destekliyor. Line’ın Line Pay adında ödeme hizmeti ve Uber benzeri bir hizmet sunan Line Taxi gibi hizmetleri bulunuyor.
Bir Milyon Android Uygulamasının Gizlilik Karnesi Privacygrade.org'da
Carnegie Melon University’den bir grup araştırmacının, bir milyon Android uygulamasını inceleyip, kişisel gizlilik prensiplerine göre notladığı PrivacyGrade açıldı. Kullanıcının indirdiği bir mobil uygulamadan beklentisi ve uygulamanın gerçek davranışı arasındaki boşluğu değerlendiren PrivacyGrade’de uygulamaların gizlilik konusundaki performansları A’dan (en iyi) D’ye (en kötü) notlarla gösteriliyor.Araştırmacıların uzun bir çalışma sonucunda geliştirdiği PrivacyGrade’in ortaya koyduğu en ilginç sonuçlardan biri, gizlilik konusunda kullanıcılar açısından en riskli uygulamaların oyunlar olduğu. Birçok kullanıcı için Google Haritalar uygulamasının konum bilgisini topladığı sürpriz olmazken, bir dönemin popüler oyunlarından Fruit Ninja’nın benzer bir çaba içinde olması, uygulamanın D notu almasındaki faktörlerden biri. Bununla birlikte adı NSA dinleme skandalıyla anılan Angry Birds de PrivacyGrade’den C almış.Endişeli olduğunuz veya merak ettiğiniz bir uygulamayı arayabildiğiniz PrivacyGrade’de, her bir uygulamanın notu, neden bu notu aldığı bilgileri veriliyor. Buna ek olarak, uygulamanın kullanıcının izniyle eriştiği hassas bilgiler, başvurular da yine listeleniyor. Facebook, Twitter, Yahoo, Instagram, Google, Uber, Google + gibi dünya genelinde popüler uygulamalar, A notunu alsa da PrivacyGrade, hassas konularda kullanıcıları uyarıyor. Örneğin birçok A sınıfı uygulamanın telefonunuzun kimliğinden şebeke sağlayıcınıza, anlık konum bilginizden kamera erişimine kadar birçok izne sahip olduğunu açıkça görebiliyorsunuz. Servis, uygulamanın kullandığı üçüncü parti kütüphaneleri de listeliyor.Türkiye’de geliştirilen uygulamaları da bulabileceğiniz PrivacyGrade’de Turkcell’in Hesabım, Genç Turkcell, Müzik gibi birçok popüler uygulamasının A notunu aldığını görmek mümkün. Yemeksepeti, Hepsiburada, Sahibinden gibi popüler mobil uygulamalar da yine A notuyla değerlendirilmiş.Web tabanlı olarak çalışan PrivacyGrade’i incelemek isterseniz burada.Webrazzi