onedio
Görüş Bildir
Reklam
Reklam
Reklam
Dünyanın En Güzel ve Zor Görevi: Bebek Beslenmesi Hakkında Gerçekten Ne Kadar Bilgilisin?
Bebek sahibi olmak, ona ihtiyacı olan en iyi bakımı sağlamak dünyadaki en zor ama en güzel şeylerden biridir. Bakalım sen bebeğin ihtiyacı olan beslenme ile ilgili ne kadar bilgilisin?Bebeğiniz için en üstün besin anne sütüdür. Anne sütü, zamanında doğan tüm sağlıklı bebeklerin ihtiyaçlarını tek başına karşılar. Anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışınız.
Hamile Anneler Dikkat! Gebelik Sırasında Yaşanan Kan Şekeri Artışı Hem Anne Hem Çocuk İçin Ciddi Risk Taşıyor!
İnsanlar bazen yaşadıkları rahatsızlıkları kendilerince başka sebeplere bağlayıp önemsemeyebilirler. Fakat bu rahatsızlıklar basit görünse de ileride çok daha ciddi sonuçlar doğurabilir. Gebelik sırasında kandaki şeker seviyesinin artması ile ilgili olan gebelik şekeri rahatsızlığı da bunlardan birisi. Araştırmacıların bu konuda yaptığı, durumun ciddiyetini gözler önüne seren araştırmayı Babygaga'dan sizler için derledik.
Reklam
Reklam
Hamilelikte 36. Hafta: Sindirim Sistemi Anne Sütünü Enzimlemek İçin Hazır!
Hamileliğin 36. haftasında bebeğinizin boyu aşağı yukarı 47.4 cm iken, 2 kilo 600 gram civarında bir kiloya ulaşmıştır. Ultrasona girdiğinizde bebeğinizin epey büyüdüğünü göreceksiniz. 36. haftada cilt dokusunda oluşan yağlanmalar fazlalaştığından bebeğinizin elleri ve kolları boğum şeklindedir. Bebeğiniz sesinizi duymaktan oldukça mutlu olacaktır. Ona şarkılar söyleyebilir, onunla konuşabilirsiniz. Size tekme atarak veya hızlı hareket ederek cevap verebilir. Kafa ve karın çevresinin ölçüleri hemen hemen eşitlenmiştir. Yavaş yavaş yağ birikimi azalmaya başlar. Bebeğinizin vücudunu çevreleyen lanugo isimli tüylerle birlikte, verniks kazeoza tabakası yok olmaya başlamıştır. verniks kazeoza, bebeğinizin derisini maserasyondan koruyan beyaz renkli ve peynir kıvamında bir maddedir. Verniksin bir kısmı doğumda kalabilmektedir. Bu, diğer salgılarla beraber bebeğiniz tarafından yutulacak ve bağırsaklarında bekletilecektir. Mekonyum bebeğinizin ilk bağırsak hareketlerini oluşturur. Damakları iyice sertleşmiş, tüm organları olması gerektiği gibi çalışır vaziyettedir. Bu haftada ile bebeğiniz gelişmeye ve doğuma hazır hale gelebilmek için çalışmaya devam eder. Organlarından sadece akciğeri gelişimini devam ettirir ve doğumdan sonra da devam edecektir. 36. haftadan sonra bebeğiniz prematürelikten çıkar. Bu haftadan sonra normal gelişimi tamamlanmış sayılır. 37. haftadan önce doğan bebekler prematüre, 42. haftadan sonra doğan bebekler ise geç doğumdur. Bebeğiniz olması gerektiğinin gibi değil de tam tersi duruyorsa doktorunuza dıştan döndürme manevrasının yapılıp yapılamayacağını sorun.
Hamilelikte 33. Hafta: Bebeğinizin Gelişen Göz Bebekleri Büyüyüp Küçülebiliyor!
Hamileliğin 33. haftasında bebeğinizin boyu aşağı yukarı 43.7 cm iken, ortalama 1 kilo 850 gram gibi bir kiloya ulaşmıştır. Bebeğiniz 33. haftada artık duyabilme, hissedebilme ve görebilme yeteneğini kazanmıştır. Işığı net şekilde algılayabilir seviyeye geldiği için göz bebekleri büyüyüp küçülür. Kafatasında bulunan kemikler daha birbirine kaynamamıştır. Doğum zamanı geldikçe bebeğiniz baş aşağı durumda konum alarak pelvis içine iner, bu da rahim içinde baskı oluşturabilir. Bebeği doğuma hazırlayan bu pozisyonun diğer bir faydası kanın gelişmekte olan beyine gitmesini de sağlamasıdır. Karanlık olan rahim bebeğiniz için idealdir. Henüz bağışıklık yapısı tam olarak gelişmediği için şimdi doğmuş olsaydı özel bir bakıma almak zorunlu olabilirdi. Ayrıca akciğerleri, beyni ve gözleri gelişimini devam ettirir.
Hamilelikte 28. Hafta: Anne Adayları Düzenli Kilo Almaya Başlıyor!
Gebeliğin 28. haftasında bebeğinizin boyu 37.6 cm iken,1 kilo ile 1 kilo 100 gram civarında bir kiloya erişmiştir. Yavaş yavaş dış dünyaya hazırlanan bebeğiniz günden güne kilo almaya devam eder. Bebeğiniz artık kokuları ve tatları algılayabilir, gözleri gözyaşı üretebilir. Kemikleri hala yumuşak olmasına rağmen gelişimini sürdürür. Ayrıca kas dokuları artmaya başlıyor. 28 haftalık olan bebeğinizin beyninde milyarlarca sinir hücresi oluşmaktadır. Akciğerleri dışarıda nefes alışverişini yapabilmesi için gelişimini tamamlamaya çalışıyor. Eğer erken doğum olursa bebeğinizin akciğerleri kendi başına nefes alıp verebilecek kadar gelişmiştir.
Reklam