onedio
Görüş Bildir
Yakıt Alan Her Sürücünün Aklındaki O Soru: Akaryakıt Kalitesi İstasyondan İstasyona Değişir mi?
Otomobiliniz varsa yakıt ikmali için yolunuzun üstündeki akaryakıt istasyonuna uğrarsınız. Fakat uzun yola çıktığınızda daha farklı akaryakıt istasyonlarıyla karşılaşabilir; buradaki fiyatların daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Yaşadığınız bu durumun aklınıza şu soruyu getirmesi muhtemel: Buradaki fiyatlar neden daha ucuz? Acaba akaryakıt istasyonuna göre yakıt kalitesinde herhangi bir farklılık olur mu? Gelin, bu soruya birlikte yanıt verelim.
Son Yıllarda Giderek Yaygınlaşan PPF Uygulaması Gerçekten Parasını Hak Ediyor mu?
Otomobil fiyatları adeta arşa çıktı ve doğal olarak araç sahipleri de kendi arabalarına daha fazla sahip çıkmaya başladı. Zira bildiğiniz gibi boya kalkması ve çizik gibi problemler, ikinci el piyasasında arabanın değerini biraz da olsa düşürebiliyor. Bu yüzden arabasını çevresel etkenlere karşı korumaya almak isteyen araç sahipleri, PPF kaplama gibi çözümlere başvuruyor. Peki, PPF kaplama nedir ve parasına gerçekten değer mi?
Otomatik Vites Arabayı Park Ederken Sakın Bu Hatayı Yapmayın!
Otomatik vites arabaları kullanmak çok büyük bir kolaylık. Fakat bu araçları park ettikten sonra çoğu kişinin yaptığı bir yanlış var. Eğer siz de vitesi direkt P konumuna getirip kontağı kapatanlar arasındaysanız, siz de bu yanlışı yapıyorsunuz demektir. Gelin, bu işin doğrusunu anlatalım.
Reklam
Reklam
Kimi Çok Memnun Kimi Bin Pişman: DSG Şanzıman Cidden Söylendiği Kadar Sorunlu mu?
DSG kelimesinin Almanca kökeni Direktschaltgetriebe olup İngilizceye Direct Shift Gearbox (DSG) olarak geçmiştir. İlk olarak 2003 yılında Golf'ün R32 modeli ile beraber gelen bu şanzıman, o günden bu yana sunduğu kullanım rahatlığının yanı sıra çıkardığı sorunlarla anılıyor. Peki, DSG şanzımanlar gerçekten söylendiği kadar sorunlu mu? Gelin, birlikte öğrenelim!Kaynak
Reklam
Reklam
Arabanızda Bulunan Bu Buton Hayat Kurtarıyor: SOS Tuşu Tam Olarak Ne İşe Yarar?
Trafiğe çıkmadan önce arabanızı iyice tanımanız gerekir. Araçtaki her fonksiyonu bilmeniz, sürüş esnasında aracınıza daha hakim olmanızı sağlar. Bildiğiniz gibi sürüş hakimiyeti de güvenli sürüşün olmazsa olmazıdır. Otomobil üreticisi firmalar, ‘’Hangi tuşa basarsam klimayı açabilirim?’’ veya ‘’Hangisiyle yan aynaların konumunu ayarlayabilirim?’’ gibi sorularınıza önceden yanıt veren el kitapçıklarını bu sebeple hazırlar. Bugünkü yazımızın konusu da arabalarda bulunan ve doğru kullanıldığında hayat kurtaran SOS butonu. Peki, bu buton tam olarak ne amaçla kullanılır?Kaynak
Olmaz Öyle Şey Demeyin: Elektrikli Aracınızın Şarjı Yoldayken Biterse Ne Yapmalısınız?
Elektrikli arabaların pazar payı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu araçların giderek yaygınlaşması ve elektrikli otomobile geçiş yapmak isteyen kişi sayısının artmasıyla birlikte, cevaplanması gereken birçok soru işareti de su yüzüne çıkıyor. Bunlardan biri de yolda seyir halindeyken bataryanın bitmesi durumunda neler yapabileceğinizle ilgili... Peki, elektrikli aracınızın şarjı yoldayken biterse ne olur?
Reklam
Reklam