Sezon Başladı! Peki İkinci El Araba Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Neler?
İkinci el araba almak oldukça zahmetli bir süreç. İstenilen özelliklere sahip ve keseye uygun bir araba bulmak uzun bir süreç gerektiriyor. Fakat tam 'İşte buldum!' dediğiniz anda aslında büyük bir hata yapıyor olabilirsiniz. İkinci el aracınızı seçerken ve alırken dikkat etmeniz gereken pek çok şey var. Sizlere ikinci el araç seçiminde yararlı olacak ve işinizi kolaylaştıracak bilgileri derledik. İşte ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler;
Besinlerin Etkileri Herkeste Farklı! Bilim İnsanları Sağlıklı Yiyecek Diye Bir Şey Olmadığını Kanıtladılar!
Kilo vermek istiyorsanız tercihinizi popüler diyetlerden yana kullanmak yerine bilimsel gerçeklere dikkat etmeniz gerekir. İsrailli bilim insanlarının yürüttüğü büyük çalışma bizlere sağlıklı beslenmek için evrensel kuralların olmadığını; örneğin domatesin bazı insanlar için dondurmadan daha zararlı olduğunu söylüyor.Weizmann Bilim Enstitüsü'nden Eran Elinav ve Eran Segal, yaşları 18 ile 70 arasında değişen 800 gönüllü ile beraber çalıştı. Çalışmanın katılımcıları, araştırmacılara yaşam tarzları hakkında bilgi vermek için özel bir uygulama kullandılar ve her biri üzerlerine kanlarındaki şeker seviyesini sürekli ölçen glikoz sayaçları taktılar. Araştırmalar sonucu ortaya çıkan sonuçlar tüm dünyayı şok etti.Kilonuzu sağlık bir biçimde dengelemek için hangi yiyecekleri yemeniz gerektiğini planlarken yapmanız gerekenleri sizler için derledik.
Hamilelikte 33. Hafta: Bebeğinizin Gelişen Göz Bebekleri Büyüyüp Küçülebiliyor!
Hamileliğin 33. haftasında bebeğinizin boyu aşağı yukarı 43.7 cm iken, ortalama 1 kilo 850 gram gibi bir kiloya ulaşmıştır. Bebeğiniz 33. haftada artık duyabilme, hissedebilme ve görebilme yeteneğini kazanmıştır. Işığı net şekilde algılayabilir seviyeye geldiği için göz bebekleri büyüyüp küçülür. Kafatasında bulunan kemikler daha birbirine kaynamamıştır. Doğum zamanı geldikçe bebeğiniz baş aşağı durumda konum alarak pelvis içine iner, bu da rahim içinde baskı oluşturabilir. Bebeği doğuma hazırlayan bu pozisyonun diğer bir faydası kanın gelişmekte olan beyine gitmesini de sağlamasıdır. Karanlık olan rahim bebeğiniz için idealdir. Henüz bağışıklık yapısı tam olarak gelişmediği için şimdi doğmuş olsaydı özel bir bakıma almak zorunlu olabilirdi. Ayrıca akciğerleri, beyni ve gözleri gelişimini devam ettirir.
Hamilelikte 12. Hafta: Bebeğiniz Bu Hafta Hareket Edebiliyor ve Başparmağını Emiyor!
Hamilelikte 12. haftada bebeğin baş-popo arası mesafe 6,1 cm, kilosu ise 14 gram civarındadır. Bebeklerdeki kilo artışının, boy uzamasına göre daha hızlı olduğu bilinir. Önceki hafta bebeğinizin parmakları yapışıktı. Bu hafta ayrılmaya başlayacaklar. Yüzü ise insan görünümünü almaya başlıyor. Baş-beden büyüklüğü biraz daha dengeleniyor. 12 haftalık bebeğin görüntüsüne bakacak olursak, bebeğinizin duruşu biraz daha dik ve biraz daha az kıvrımlı hale gelmeye başlar.
Günlük Hayatınızda Kullandığınız, Hiç Beklemediğiniz Bir Anda Hayatınızı Kurtarmaya Aday 10 Eşya!
Ormanda çıktığınız küçük bir gezintide ya da bir safari turunda kaybolduğunuz oldu mu? Bazen hayatta kalmak için çaba göstermemiz gereken zor durumlarda kalabiliyoruz. Hiç aklınıza gelmeyecek eşyalar, o zorlu anlarda aradığınız hayat kurtarıcılarınız olabilir. Sizin için hazırladığımız bu içerikteki eşyalar muhtemelen hepinizin evinde mevcut fakat henüz farklı şekilde nasıl kullanacağınızı bilmiyorsunuz.Öğrenmek için aşağı kaydırın...
Hamilelikte 6. Hafta: Bebeğinizin Kalbi Dakikada 100-160 Kere Atıyor!
Gebeliğinizin 6. Haftasında bebeğiniz ancak bir nar tohumu kadardır ve bebeğiniz hızla büyümeye devam etmektedir. Bu haftada sinir yolu, bebeğinizin omuriliği olacak yapının üzerine kapanmaya başlar. 6. hafta gebelik belirtilerinde artan kan akışı nedeniyle anne adayının göğüslerinde karıncalanma yaşanabilir ya da hassaslaşabilir. Bu endişe edilecek bir durum değildir. Söz konusu belirtiler vücudunuzun bebeğinizi emzirmeye hazırlanmasıdır.