onedio
Görüş Bildir
Bilgi Yarışmasında Şimdiye Kadar Sorulmuş En Zor 10 Soru
Zeka oyunlarının ve bilgi yarışmalarının en çetrefilli, enkafa karıştırıcı, bazen de 'Bunu gerçekten sordular mı?' dedirtecek türden sorularını bir araya getirdim. Hazırsanız, işte karşınızda 'Bilgi Yarışmasında Şimdiye Kadar Sorulmuş En Zor 10 Soru' listesi. Bu sorular, bilgi dağarcığınızı zorlayacak, belki de yeni şeyler öğrenmenize sebep olacak.* Bu içeriğin görselleri ve metinleri yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuştur.
Reklam
Reklam
Reklam
Kadınlar Yapamaz Dense de Herkesi Kadınların da Her İşi Yapabileceğine Nobel Ödülü Alarak İnandırmış Kadınlar
Yıllar boyunca, kadınlar bilimden edebiyata, barışa kadar çeşitli alanlarda üstün başarılar elde etmiş ve bu başarılarını Nobel Ödülü ile taçlandırmışlardır. Biz de bu yazımızda, Nobel Ödülü alan kadınları derledik. İlk Nobel Ödülünden son Ödüle kadar onlara teşekkür ediyoruz ve aydınlattıkları yolda yürüyoruz... İşte o adını tarihe yazdırmış kadınlar 👇
Reklam
Avustralya'da Bir Ornitorenk Tarafından Sokulan Kadın, Zehrin Verdiği Acının 'Doğumdan Beter' Olduğunu Söyledi
Ornitorenklerin arka ayaklarında zehirli bir mahmuz olduğunu biliyor muydunuz? Bir 'İyi Samiriyeli', yol kenarındaki sorunlu bir ornitorenk'i kurtarmaya çalışırken dayanılmaz bir acıya maruz kaldığında bunu zor yoldan öğrendi. Avustralya'da yayınlanan kahvaltı programı Sunrise'a göre, ornitorenk tarafından mahmuzlanan talihsiz kadın Jenny Forward, acıyı 'doğumdan daha kötü' olarak tanımladı ve 'kafası patlayacakmış gibi' hissettiğini söyledi.
Bir Fosil Avcısı 185 Milyon Yıllık Ammonit Fosilini Çıkarma Anını Paylaştı
350 Milyon yıl önce dinazorlar ile birlikte yaşayan ve 60 milyon yıl önce soyunun tükendiği düşünülen ammonitler, bugün hala fosiline en fazla ulaşılan canlı türlerinden biri. Ammonit, salyangoza benzeyen bir hayvan olsa da aslında salyangoz ailesine ait bir tür değil. Soyu tükenmiş deniz yumuşakçalarından oluşan bir aileye ait olan ammonitler, Türkçe’de “kafadanbacaklı” olarak adlandırılan bir alt sınıftandır. Kaynak
Reklam
Elle Yazarak Not Almak Hafıza ve Öğrenme İçin Teknolojiye Kıyasla Neden Çok Daha Etkilidir?
Dijital teknolojinin her alanı okullar ve üniversitelerde öğrenme sürecini yutarken el yazısıyla notlar almak veya çocuklara el yazısı öğretmek, bir anormallik veya inatçılık gibi görünebilir. Ancak sürekli yapılan araştırmalar, özellikle genç çocuklar için klasik yolun -yani kalem ve kağıtla veya hatta stilus ve tablet ile not almanın- hala öğrenmenin en iyi yolu olduğunu öne sürmeye devam ediyor ve bilim insanları nihayet nedenini anlamaya ve ortaya çıkarmaya başlıyorlar. Gelin yazımızda bu sürece birlikte göz atalım!
Reklam