onedio
Görüş Bildir
Hayvanlar Hakkında Bilinmeyen Birbirinden İlginç 40 Gerçek
Doğal dünya, çoğu insan için tamamen fark edilmeyen havalı ve ilginç ayrıntılarla doludur. Ne de olsa, hayvanların mahallesine gidip onlarla röportaj yapamayız, bu yüzden oraya gidip bulabildiklerini bulmak zoologlara kalmıştır. Birisi 'Gerçekten şaşırtıcı hayvan gerçekleri nelerdir?' diye sordu ve İnternet kullanıcıları bildikleri en iyi gerçekleri paylaştı. Biz de daha fazla bilgi edinmek için San Diego Humane Society Halkla İlişkiler Direktörü Nina Thompson ile temasa geçtik. Bu yüzden rahatınıza bakın, favorilerinize oy verin ve kendi düşüncelerinizi aşağıya bıraktığınızdan emin olun.
Yapay Zekâ ile Doğan Yeni Fırsatlar
Teknoloji baş döndürücü bir hızla hayatımızı dönüştürüyor. Bu hız, pek çok girişimi de boşa çıkarabiliyor. En son, Apple 10 milyar dolar harcadığı elektrikli ve otonom otomobil projesini rafa kaldırdı. Bu sadece bireysel bir örnek değil. Başarısız dijital dönüşüm programlarında küresel olarak 2,3 trilyon dolar boşa harcandığını araştırmalar ortaya koyuyor. Dijital dönüşüm ve en çok konuştuğumuz yapay zekâ (YZ), çoğu kişi ve kurum için “maliyetli ve karmaşık iş stratejileri” gerektiriyor. Genellemek gerekirse, işletmeler dijital dönüşümlere büyük miktarda para harcıyor, ancak veriler bunların üçte ikisinden fazlasının (%70) olumlu sonuçlar veremediğini gösteriyor.
Baş Aşağı Uzun Süre Asılı Kaldığımızda Ölmemiz Mümkün mü?
Yüz kızarıyor, gözler eziliyor, kulaklar zonkluyor: baş aşağı asılı kalmak hoş bir deneyim değil, ama yanlış şekilde asılı kalmak gerçekten ne kadar tehlikeli olabilir? Gerçek şu ki, baş aşağı asılı kalarak ölmek mümkün çünkü bu duruş belirli organlara aşırı baskı uyguluyor aslında. İnsan vücudu gerçekten de belli bir şekilde yukarıya doğru evrimleşmiştir. Gelin bu evrim sürecine yakından bakalım...
CERN Profesörü Sertaç Öztürk: "8 Nisan Tutulması Hakkındaki Felaket Senaryoları Tamamen Deli Saçması!"
Seçim sonuçları açıklandı hatta belediye başkanlarının çoğu mazbataları aldı, göreve başladı ancak sular hala durulmadı. Yok yok, siyasi arenayı kastetmiyorum. İşaret ettiğim 'gökyüzü arenası'. Evet takip edenler hemen anladı: Astroloji uzmanlarının 'seçimi sen değil, ben bildim' kavgasından bahsediyorum. Gayet trajikomik bir durum bence.Konuya böyle bir örnekle girdim çünkü bugün röportaj yaptığım fizik profesörü Sertaç Öztürk de CERN'de birebir çalışmalara katılan bir isim olmasına rağmen 8 Nisan'da gerçekleşecek olaya dair insanlara bilgilerini aktarırken 'astroloji' filtresine takılanlardan. 
Astroloji benim olarak sıkı takip ettiğim, inandığım, araştırdığım bir ilim ama bu defa sözü bilime vermek istedim, haklı olarak ve Öztürk'e sordum: 'CERN’de ne olacak? Yazılan felaket senaryoları ne kadar doğru?'
Keşfetmeye Hazır Olun: Çekiç Kafalı Köpekbalıkları Hakkında 12 Şaşırtıcı ve Heyecan Verici Gerçek
Dünyada daha belirgin bir gölge bırakan başka bir balık var mıdır? Dalgıçlar çekiç kafalı bir balığı gördüklerinde tanımakta güçlük çekmezler. Yine de tüm çekiç kafalı köpek balıkları birbirine benzemez. Bu balıklar çeşitlidir, tuhaftır ve bir gün cilt kanseriyle mücadele yöntemimizi değiştirebilirler. İşte bilmeniz gereken tüm çekiç kafalı köpek balığı gerçekleri:
Reklam
Reklam
Sıcak ve Soğuk Havanın Batarya Performansı Üzerindeki Etkisi
Bataryalar, teknolojik ilerlemelere olanak sağlamıştır. Çoğu kişi bu yazıyı batarya ile çalışan bir cihazda okuyor olabilir. Bataryalar, Goldilocks'a benzer bir şekilde işlev görür. Ev hırsızlığı yapmazlar veya ayı ailesini taciz etmezler, ancak belirli koşulları tercih ederler. En uygun çalışma sıcaklıkları vardır ve aşırı sıcak veya soğuk koşullardan hoşlanmazlar. Bataryalar, elektrik enerjisini depolar ve talep edildiğinde serbest bırakır. Bu işlem kimyasal reaksiyonlarla gerçekleşir. Özellikle lityum iyon bataryalar gibi birçok cihazda bulunan piller için en iyi çalışma sıcaklığı 15-35°C arasındadır. Bu aralığın dışındaki koşullarda bataryaların performansı risk altına girer.
Reklam
Reklam
Bilgi Yarışmasında Şimdiye Kadar Sorulmuş En Zor 10 Soru
Zeka oyunlarının ve bilgi yarışmalarının en çetrefilli, enkafa karıştırıcı, bazen de 'Bunu gerçekten sordular mı?' dedirtecek türden sorularını bir araya getirdim. Hazırsanız, işte karşınızda 'Bilgi Yarışmasında Şimdiye Kadar Sorulmuş En Zor 10 Soru' listesi. Bu sorular, bilgi dağarcığınızı zorlayacak, belki de yeni şeyler öğrenmenize sebep olacak.* Bu içeriğin görselleri ve metinleri yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuştur.
Reklam
Reklam