Görüş Bildir
Felsefi Gizemleri Keşfetmek: Soyut Dışavurumculuk ve Varoluşçuluk Arasındaki Bağlantı
Sanat uzun zamandır insan duygularının, deneyimlerinin ve felsefelerinin ifade edildiği bir araç olmuştur. Soyut Dışavurumculuk ve Varoluşçuluk, 20. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan ve derin bir felsefi bağı paylaşan iki sanatsal akımdır. Bu içeriğimizde, Soyut Dışavurumculuk ve Varoluşçuluk arasındaki karmaşık ilişkiyi inceleyerek, bu iki akımın nasıl iç içe geçtiğini ve birbirlerinin ideolojilerini nasıl şekillendiğini açıklayacağız. Hadi başlayalım...
DNA’nın Kendiliğinden Parçalanıp Genetik Mutasyonlar Oluşturmasına Neden Olan Şey Nedir?
DNA ya da Deoksiribonükleik Asit, bilinen tüm canlı organizmaların gelişimi, işleyişi, büyümesi ve üremesi için genetik talimatları taşıyan moleküldür. Genellikle timin ile adenin ve sitozin ile guanin baz çiftlerinden oluşan 'basamakları' ile bükülmüş bir merdivene veya çift sarmal bir yapıya benzetilir. Peki DNA’nın kendiliğinden parçalanıp genetik mutasyonlar oluşturmasına neden olan nedir? Hep birlikte bunun nedenini inceleyelim.
Hayal Gücümüz Beynimizin Hangi Bölgesinde Yer Alır?
Hayal gücü, insanlara beyin tarafından sunulan büyülü bir özellik. Peki, hayal gücümüzün hafızamızla bir ilgisi olduğunu biliyor musunuz? Henry Molaison ismini daha önce duymuş muydunuz? Cevaplar için buyurun içeriğimize👇
Reklam
İstanbul'da Tehlikeli Olay Bilim İnsanlarını Şaşırttı: 200 Metrelik Asteroit Nasıl Fark Edilemedi?
Büyük bir asteroid Dünya'ya çarpacak olsaydı, bundan haberdar olmamak daha iyi mi olurdu diye düşünmek oldukça korkutucu bir senaryo. Gezegenimize yaklaşabilecek tehlikeli uzay cisimlerini genellikle uzun süre önceden tespit ederiz ve bu sayede gerekli önlemleri alabiliriz. Ancak, bazen beklenmedik durumlar olabilir ve keşfedilemeyen asteroidlerin yakın geçişleri gerçekleşebilir.
Reklam
Reklam
Bilim İnsanından Küresel Isınmaya İlginç Çözüm: "Dünya'nın Belli Bir Bölümünü Beyaza Boyayın!"
Ülkemizdeki artan hava sıcaklıklarının ardından gündeme gelen küresel ısınma problemi hakkında bilim dünyasında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Kaliforniya Üniversite'nde görev yapan bilim insanı Jeremy Munday, gezegenimizin baş belası haline gelen küresel ısınmaya çözüm olarak Dünya'nın belli bir bölümünü özel bir boya ile kaplama fikrini ortaya koydu. Detaylar haberde.
Reklam
Hızın Ardındaki Sırlar: İnsan Algısının Anlayamadığı Hız Nedir ve Neden Doğrudan Algılanamaz?
Hız, bir nesnenin belli bir zaman diliminde aldığı yolun bir ölçüsüdür. Hareketin hızını ifade eder ve genellikle birim zamanda alınan yol olarak ifade edilir. Benzer şekilde hız, nesnenin hareket hızının büyüklüğünü ve yönünü belirtir. Biz de bu içerikte sizlere hızın ne olduğunu açıklayacak ve neden insanlar tarafından algılanamadığını anlatacağız.
Reklam
Filozofların Yüzyıllık Tartışması Artık Sona Erdi Sessizliğin Aslında Sesi Var!
Sessizlik, her gün etrafımızda var olan ve pek fark etmediğimiz bir olgu gibi görünse de, yapılan bir araştırma bize sessizliğin aslında duyulabilen bir ses olduğunu gösteriyor. Sessizliğin bir tür işitsel illüzyon olduğu ortaya çıkmış ve bu durum, yüzyıllardır filozofları meşgul eden 'sessizliğin duyulup duyulamadığı' tartışmasına da ışık tutmuştur.
Son Zamanlarda Merak Edilip İndirime Girsin Diye Beklenen Yerli ve Yabancı Kitaplar
etiket
Kitaplar Amazon indirim haftasında indirime giren ürünlerden. İndirim zamanında kaçırmamanız gereken kitapları merak ediyorsanız içeriğe buyurun!'Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.' 'Bu içerik marka iş birliği içeriyor.''Bu içerik 15.07.2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.'
Reklam